Wallstreet

Moody's rekent op blockchain

De Duitse tak van Moody's Analytics, onderdeel van kredietbeoordelaar Moody's Corporation, verwacht dat blockchain standaardisatie over twee jaar ver genoeg is om complexe financiële krediet constructies, zoals securities, te kunnen ondersteunen.

De functionaliteit waar Moody's op wacht heet interoperabiliteit: de potentie van verschillende blockchains om met elkaar te kunnen praten. Meer interoperabiliteit zal de praktische toepassing voor de financiële markt vergroten. Moody's verwacht dat de standaardisatie van blockchain tegen 2021 voor genoeg interoperabiliteit zal zorgen. 

Securities zijn moeilijk

Securites zijn complexe financiële constructies waarin schuld wordt doorverkocht aan derde. De financiële crisis uit 2008 is deels ontstaan doordat slechte securities verkocht werden als goede securities. De securities waren slecht, omdat ze gebaseerd waren op hypotheken (schulden) die verkocht waren aan mensen met een zeer slechte krediet geschiedenis. 

Securities lagen ook aan de grondslag van grote financiële groei. Door te speculeren met schuld kun je winst maken met geld dat er eigenlijk niet is. Dit soort complexe investeringen werden mogelijk door de digitalisering van de financiële markt in de jaren 80 en 90.

Wat heeft dit met blockchain te maken?

Door blockchain te standaardiseren kunnen banken en investeringsmaatschappijen wereldwijd, supersnel, speculeren met accurate cijfers. Hierdoor vermindert het financiële risico voor de investering. 

Mothership Moody's

Moody's staat midden in de financiële sector: ze beoordelen bijvoorbeeld de kredietwaardigheid van grote banken. Moody's fiat is geld waard. Dat Moody's de verwachting heeft dat blockchain een centrale rol gaat spelen in complexe financiële producten zoals securities betekend dat blockchain op de drempel staat van de financiële mainstream. 

Nu Bitcoin nog!


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo