Bitcoin vlag EU

CF Benchmarks eerste echte crypto index van Europa

Op vrijdag 13 september heeft CF Benchmarks bekend gemaakt dat ze, als eerste binnen de EU, zijn gelicentieerd als officiële Crypto Index Provider.

CF Benchmarks levert real time index benchmarks voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC). De waarde van de cryptomunten wordt weergegeven aan de hand van de CME CF Bitcoin Reference Rate (BRR) die de prijs van één Bitcoin realtime uitdrukt in dollars. 

Grote stap voor Crypto in Europa

De licentie wordt geleverd door de Financial Conduct Authority (FCA) in Engeland en wijst CF Benchmarks aan als officiële financiële beheerder die voldoet aan de European Benchmark Regulation (EU BMR). 

Dit betekent dat de index van CF Benchmarks vanaf 1 januari 2020 gebruikt mag worden om officiële financiële diensten te leveren. Om één kilo vis te kunnen verhandelen moet je het eerst eens worden over het standaard gewicht van 1 kilo: CF Benchmarks zal in Europa de officiële standaard leveren voor crypto. 

CF Benchmarks geeft aan dat hun uitgebreide beveiliging een grote rol heeft gespeeld in halen van de licentie. Door manipulatie tegen te gaan weten investeerders ten alle tijde dat ze aan het handelen zijn met accurate informatie. 

Sui Chung, CEP van CF Benchmarks zegt:

De industrie heeft nu toegang to een gereguleerde standaard met een hoge integriteit, hierdoor zal er meer innovatie komen en verbeterde acceptatie van digitale middelen [zoals crypto] binnen en buiten Europa.

Het licentiëren van CF Benchmarks is één van de eerste grote stappen in het legitimeren van crypto binnen Europa.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo