Crypto ripplle

Ripple rondt investering van $50M in Moneygram af

Betaalgigant Moneygram laat weten dat blockchain-gebaseerd betaalplatform Ripple de beloofde investering van 50 miljoen Amerikaanse dollar heeft afgerond. 

In een persbericht laat het bedrijf weten de laatste 20 miljoen dollar vanuit Ripple op de rekening te hebben ontvangen, waarmee de oorspronkelijk beloofde 50 miljoen dollar nu volledig door Ripple is geïnvesteerd in Moneygram.

Totale investering van $50M

In juni dit jaar kwamen beide partijen een samenwerking overeen. Hierin werd vastgelegd dat voor de komende twee jaar de bedrijven een strategisch partnerschap aangaan wat zich zal richten op internationale betalingen en buitenlandse valuta, in combinatie met digitale assets, zoals crypto. Onderdeel van de overeenkomst is dat MoneyGram een investering van $50 miljoen tegemoet kon zien, in ruil voor een aandelenportfolio van hetzelfde bedrag.

MoneyGram zal op haar beurt het xRapid-product van Ripple gebruiken, waarmee er direct geld vanuit de ene valuta naar de andere gestuurd kan worden. Door Ripple’s XRP token hiervoor te gebruiken, kan xRapid dit soofrt transacties veel sneller doorvoeren, dan wanneer dit met fiat geld zou gebeuren. Ripple’s CEO Brad Garlinghouse zegt over de laatste investering:

Vorige maand gaven we al aan dat MoneyGram xRapid zou gebruiken voor betalingen richting de Filippijnen. We zijn verheugd onderdeel uit te mogen maken en onze bijdrage te leveren aan een uitbreiding van de diensten van MoneyGram richting Europa en Australië. Crypto en blockchain hebben de potentie een enorme impact te maken op intercontinentale betalingen.

Ripple heeft de aandelen van MoneyGram voor $4,10 per stuk gekocht en zal door de investering een kleine 10% van MoneyGrams aandelenportefuille in bezit hebben. 
on


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto