Bitcoin cryptocurrency

Bitcoin als dividend bij exchange-eigenaar Monex

Een gigant in de Japanse financiële markt, Monex, heeft aangegeven Bitcoin als dividend uit te keren aan aandeelhouders. 

Dat laat Monex weten in een persbericht. Monex is met name bekend als eigenaar van cryptocurrency exchange Coincheck. In het persbericht laten zij weten dat ze de Bitcoin zullen uitkeren als een tussentijdse bonus voor aandeelhouders in 2019. 

Coincheck of pech

Voorwaarde voor de uitkering aan aandeelhouders is wel dat de aandeelhouders in kwestie een account op de exchange van Coincheck hebben. Op dit platform zullen de Bitcoin ook uitgekeerd worden aan de houders. Monex zal elke aandeelhouder die ook een Coincheck account heeft, een bedrag overmaken van 500 Japanse yen. Dit komt neer op net iets minder dan 5 Amerikaanse dollar en is momenteel zo’n 0,00055 Bitcoin waard. 

Of dit een eenmalige ludieke actie is, of dat Monex van plan is om dit in de toekomst vaker op deze manier aan te vliegen, is door Monex zelf nog niet besloten. Het nieuwe programma zal dividend uitkeren aan alle aandeelhouders van Monex, ongeacht hoeveel aandelen ze hebben. Voorwaarde is dus wel dat elke aandeelhouder zich geregistreerd heeft bij Coincheck, om de betaling mogelijk te maken. Monex laat in de verklaring weten:

Aandeelhouders zijn verplicht om een account aan te maken op het platform van Coincheck en het formulier op de website “Shareholder Benefit Application Site” tijdig in te vullen, voor middernacht op 31 maart 2020. Dan en alleen dan zullen zij Bitcoin ter waarde van 500 yen ontvangen begin april 2020.

“Monex Points” voor aandeelhouders bemiddelingstak

Aandeelhouders van Monex zelf zijn niet de enige die met de neus in de spreekwoordelijke boter lijken te vallen. Ook aandeelhouders van de bemiddelingstak van Monex krijgen divided uitgekeerd. Weliswaar niet in Bitcoin, maar in Monex Points. Elk aandeel vertegenwoordigt 1 Monex Point en zal eenzelfde waarde kennen als 1 Japanse yen, iets minder dan een eurocent. Afhankelijk van het aantal aandelen kan dit bedrag dus aardig oplopen. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo