mobiele telefoon met cijfers

Coincheck introduceert een ‘Points for Crypto-model’

Cryptocurrency-exchange Coincheck komt met een model waarin klanten hun Macromill Points kunnen inruilen voor cryptocurrency.

Dit laat Monex Group weten in een persbericht. Coincheck maakt onderdeel uit van het concern, wat op haar beurt weer samenwerkt met marketing research organisatie Macromill. De dienst die door Coincheck aangeboden wordt zal de 'Coincheck Survey Service' worden genoemd. 

Van punten naar crypto

Volgens Monex Groups persbericht, wat vandaag is gelanceerd, kunnen klanten vanaf 10 september hun Macromill Points inruilen voor Bitcoin, Ethereum of Ripples. De punten  worden toegekend als vergoeding voor de deelname aan vragenlijsten en andere surveys. 

Met de samenwerking en het initiatief probeert Coincheck het aantal mensen wat een positieve ervaring met cryptocurrency heeft te vergroten. Naar eigen zeggen maken ze de stap naar cryptocurrency hiermee kleiner en toegankelijker voor enorm veel mensen die anders hun opgespaarde punten op een alternatieve manier zouden investeren. Door deze mensen nu in de gelegenheid te stellen om hun punten in te wisselen voor crypto, zorgt Coincheck voor nieuwe toetreders op de markt. 

Steeds meer crypto-programma’s in Japan

Vanaf de livegang is er een Coincheck-account verplicht voor ‘Macromill Monitors”, de leden van Macromill die de surveys invullen. De wisselkoers zal neerkomen op 1 Japanse Yen per punt. Macromill leden kunnen de punten ook nog inzetten voor de oude opties, namelijk producten, T-points en Amazon waardebonnen.

Eerder communiceerden bitFlyer en Tpoint Japan al een soortgelijke constructie, waarbij de klanten van Tpoint hun loyaliteitsproduct en daarin verdiende punten konden inzetten om cryptocurrency aan te schaffen. Ook krijgen de klanten van Tpoint extra voordelen wanneer zij ervoor kiezen om te betalen in crypto. 


Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste Crypto Nieuws