crypto voor credit card

Crypto-exchange Binance accepteert credit cards

Een belangrijke stap in de opmars van cryptocurrency-exchange Binance. Per direct is het mogelijk om cryptocurrency’s aan te schaffen met gebruik van een credit of debit card. 

Klanten kunnen via betaalverkeersysteem Koinal hun credit of debit cards inzetten om op Binance crypto aan te schaffen, zo laat Binance weten op hun eigen website. 

2,5% fee bij betaling met cards

Het betaalverkeersysteem Koinal, gestationeerd in Londen, vraagt een fee van 2,5% per transactie. Gemiddeld zou het niet langer dan 20 minuten moeten duren voordat de crypto vervolgens aan het portfolio worden toegevoegd. 

Via Koinal kunnen klanten van Binance een keuze maken uit vijf verschillende cryptocurrency’s. Momenteel kunnen Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash ABC (BCHABC) aangeschaft worden met een credit of debit card van VISA of Master Card. 

Functionaliteit niet overal inzetbaar

Aangezien Koinal zich moet houden aan de lokale wet- en regelgeving van banken, is de functionaliteit niet overal ter wereld toe te passen, zo laat Binance weten.

Tot op de dag van vandaag biedt Koinal geen support voor mensen met een credit of debit card uit een van de volgende landen: China, Rusland, Amerika, Vietnam, Bolivia, Colombia, Ecuador, Algerië, Bangladesh, Indonesië, Jordanië, Kyrgyzstan, Marokko, Nepal, Saudië Arabië, Iran, Pakistan, Taiwan en Combodja. 

De CEO van Binance, Changpeng Zhao – ook bekend als CZ – geeft aan dat de nieuwe toepassing een zeer belangrijke is, in het stimuleren van de massa-adoptie van cryptocurrency: 

De vrijheid om eenvoudig fiat en cryptocurrency om te kunnen wisselen, is bepalend om crypto verder mainstream te krijgen. Terwijl de blockchainindustrie steeds volwassener wordt, neemt de vraag naar een brug tussen beide werelden meer en meer toe. 

Overigens is het niet voor het eerst dat Binance live gaat met een oplossing of platform wat niet overal ondersteund wordt. Zo is de Amerikaanse variant van Binance, Binance.US genaamd, live gegaan voor slechts 38 van de 51 staten van Amerika. Ook ging de initiële livegang gepaard met slechts een aantal verschillende cryptocurrency’s, waar er vandaag de dag nog vijf additionele aan toegevoegd zijn.


Start jouw Crypto Avontuur

Maak via de Binance Referral ID van AllesOverCrypto gratis een account aan en ontvang voor altijd 20% korting op de transactiekosten!

  • Goedkoopste handelsplatform
  • 150+ verschillende cryptomunten
  • Ideaal voor beginners en gevorderden

Account aanmaken bij Binance