Bitcoin veiling

Bitcoin op Britse veiling aangeboden door politie

De Britse politie heeft vandaag een uniek item ter veiling aangeboden. Later vandaag wordt er een veiling gehouden waarop ruim $600.000 aan ingevorderde Bitcoin worden geveild.

De Bitcoins kwamen in het bezit van de politie toen zij een hacker wisten te arresteren die zijn diensten aanbood in ruil voor Bitcoin. Hij ruilde illegaal verkregen persoonlijke data voor de cryptocurrency. Doordat de crypto’s geveild gaan worden, is dit voor Engeland een primeur. Dit laten lokale autoriteiten weten

Naast de Bitcoin worden ook andere bezittingen van de crimineel geveild.  Ook diamanten, een Rolex-horloge en verschillende auto’s behoren tot de inbeslaggenomen inventaris. De veilig wordt door veilinghuis ‘Wilsons Auctions’ gehouden. 

Crypto vaker onder de hamer

Alhoewel dit de eerste keer is dat er in Engeland inbeslaggenomen crypto wordt geveild, is dit niet de eerste keer dat dit gebeurt in de wereld. Voorlopend op de Britten, waren de Amerikanen de allereersten die veiligen hielden voor gestolen cryptocurrency. De autoriteiten in Amerika hebben in 2014 een openbare veiling gehouden en daarop de Bitcoins geveild van de beruchte Silk Road online marktplaats. 

De Amerikaanse investeerder Tim Draper was de eerste persoon op deze wereld die zijn handen wist te leggen op het geveilde object. Hij won de veiling van de Silk Road auction voor 29.656 inbeslaggenomen Bitcoin. 

Wilsons Auctions was eerder betrokken bij een veiling van inbeslaggenomen cryptocurrency’s, toen zij voor de Belgische overheid in maart dit jaar meer dan $400.000 aan Bitcoin en overige cryptocurrency’s wisten te slijten aan de gelukkige bieder die met het hoogste bod kwam. Onduidelijk is de verwachte verkoopprijs voor de $600.000 aan Bitcoin die vandaag onder de hamer gaan. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo