Bitcoin betalingen

Bitcoin-betalingen nu mogelijk in internetbrowser Opera

Vanaf heden is het mogelijk om betalingen met Bitcoin direct vanuit de browser te doen, binnen de nieuwe versie van Opera. 

Dit laat het bedrijf weten in een persbericht. Er maken momenteel maar liefst 350 miljoen mensen gebruik van Opera en deze kunnen nu allemaal vanuit hun browser Bitcoin-betalingen uitvoeren en ontvangen. Daarnaast kunnen ze de cryptocurrency gebruiken om goederen en diensten op e-commercewebsites aan te schaffen, wanneer dit door de betreffende websites ondersteund wordt. 

Aanvullend biedt Opera nu ook een functionaliteit waarmee de ingebouwde crypto-wallet bijgehouden kan worden en waarmee de gebruiker inzicht houdt in zijn Bitcoin- en TRON-portfolio. Charles Hamel, hoofd van de afdeling Crypto bij Opera, geeft zijn commentaar op de nieuwe features:

Wij geloven dat het openstellen van onze browser richting meer blockchains, waaronder Bitcoin, is de logische stap en onze oplossing om te voorzien in uiteenlopende behoeften bij ons gebruikers. De nieuwe updates zorgen ervoor dat we gebruikers ondersteunen die de behoefte hebben om meer met hun cryptocurrency te doen dan ze uitsluitend op een account te bewaren.

De nieuwe toepassingen werden uitgeprobeerd in de beta-release van de browser, afgelopen zomer, nadat de eerste cryptocurrency-aankopen al met Ether in februari dit jaar mogelijk waren gemaakt.

Opera zet in op Web 3.0

Opera zet zich de laatste tijd actief in om aan te haken bij Web 3.0 De term slaat op een nieuwe evolutie van het internet waarin de creatie van hoge kwaliteit content en de integratie van blockchain een belangrijke rol spelen. Het bedrijf heeft slechts een marktaandeel van 3%, maar verwacht door stevig in te zetten op Web 3.0, ze deze marktpositie sterk zullen verbeteren in de nabije toekomst. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto