Cryptosteel staalfabriek

Cryptosteel ontwerpt capsule voor private key backups

Cryptosteel komt met een Cryptosteel Capsule, een fysiek apparaat geschikt voor de backup van het offline bewaren van private keys, wachtwoorden en wallet recovery seeds.

Het bedrijf communiceerde de officiële lancering van het product in een Twitter-bericht op 21 oktober.  

Geen hardware wallet

In tegenstelling tot de hardware wallets waar veel HODL’ers bekend mee zijn, richt de capsule van Cryptosteel zich met name op het vormen van een fysieke backup voor persoonlijke en gevoelige data. Daarmee vormt het een duurzamere en veiligere oplsaglocatie dan wanneer codes op een stukje papier worden geschreven, die vervolgens op een willekeurige plek worden bewaard.

De capsule is op zakformaat en van roestvrij staal en bevat een aantal draaibare schijven die voorzien zijn van tekens. Door de tekens in de juiste volgorde te plaatsen, kan het apparaat geopend worden. Alhoewel de capsules initieel bedoeld zijn om private keys, wachtwoorden en wallet recovery seeds in te bewaren, stelt het bedrijf dat de capsule ook ingezet kan worden voor persoonlijke data die beschermd moeten worden tegen fysieke schade, zoals vuur, water en electriciteit.

Waar veel hardware wallets op items als zakformaat usb-sticks te vinden zijn, zorgt de capsule nu al voor wat ophef bij autoriteiten. Een bezoeker van een cryptoconferentie onthulde: 

Achteraf gezien was het natuurlijk een slecht idee om deze capsule in mijn handbagage mee te nemen. Niet de eerste keer dat een cadeautje van een Bitcoin-conferentie me gedoe op het vliegveld oplevert.

Anderen zijn met name bezorgd over hoe men voorkomt dat ze de roterende schijfjes niet beschadigen of de codes niet vergeten om het device geopend te krijgen, wanneer de data toegankelijk moet worden. 


Wij vieren heel december feest! Vier jij met ons mee?

Open elke dag je adventskalender en claim je gratis prijs!

Ontdek je prijs!

 

December Feestmaand!