Bakkt Bitcoin

BAKKt Bitcoin Warehouse opent officieel hun deuren

BAKKt's Bitcoin Warehouse is vandaag officieel begonnen met het verhandelen van physical Bitcoin futures. BAKKt vertegenwoordigt een grote stap voor Bitcoin. Door complexe financiële constructies zoals futures aan te bieden kan Bitcoin zich bijna tot de financiële mainstream rekenen.  

BAKKt wordt een Bitcoin warehouse genoemd: dit betekent dat de Bitcoin (BTC) die in een future-termijncontract is vastgezet ook daadwerkelijk in het BAKKT warehouse te vinden is. Bakkt is onderscheidend, omdat ze het future contract uitbetalen in Bitcoin en niet in conventionele valuta: dit heet een physical future, omdat er uitbetaald wordt met het gespeculeerde product. BAKKt's warehouse en trading platform is voor een som van 125 miljoen dollar verzekerd tegen verliezen. 

Wat is een future?

Een future is termijncontract en een derivaat. Dit betekent dat de waarde bepaald wordt door een ander product, in dit geval de schommelende prijs van Bitcoin. Futures zijn een speculatief product: dit betekend dat er een element van geluk in zit. 

De verkoper en de koper gaan een termijncontract aan waarin de prijs van Bitcoin vast staat. De norm bij BAKKt is voorlopig een termijncontract van 24 uur, een contract van 30 dagen is ook mogelijk. Wanneer het contract verlopen is dicteert de wisselkoers van de Bitcoin wie moet betalen: gaat de koers binnen het termijn omhoog, dan betaald de verkoper extra, gaat de koers omlaag dan betaal de koper meer. 

Langzame start

BAKKt heeft in de eerste 7 uur van handelen al 18 BTC verhandeld. Met een BTC koers van ongeveer 10.000 dollar is dat niet veel. Een langzame start is echter vrij normaal bij het introduceren van een complex financieel Bitcoin product. VanEck/SolidX bitcoin ETF en CME Bitcoin futures, leveren ook allebei complexe financiële Bitcoin producten en komen ook langzaam van de grond. 

Dit heeft allemaal te maken met de ontwikkeling van de markt: grote investeerders moeten Bitcoin nog vinden/vertrouwen en de Bitcoin aficionados moeten de complexe financiële producten zoals futures nog vinden/vertrouwen. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo