De logo's en de koers van Bitcoin en Ethereum afgebeeld voor vuurwerk.

De koers van Bitcoin en altcoins - Zal Bakkt zorgen voor enorme stijgingen?

Wat gaat de koers van Bitcoin en altcoins doen? Ons geduld wordt op de proef gesteld, maar grote kans dat er toch hele gekke dingen gaan gebeuren deze week! De altcoins beuken namelijk hard tegen de resistance aan en we hebben het laatste nog niet gezien van de lancering van Bakkt.

Veel crypto traders hadden nu al gekkenhuis verwacht dankzij Bakkt, want dit zou betekenen dat de markt wordt geopend voor investeerders met héle diepen zakken. Helaas blijk de lancering vooralsnog maar weinig effect te hebben. We moeten alleen niet vergeten dat investeerders met zulke diepe zakken gewend zijn om hun werkdag te beginnen op maandag om 09:00 (in de Verenigde Staten is het 6 tot 9 uur vroeger). Het gekkenhuis kan dus gewoon nog komen! En wat voor effect dit zal hebben op de altcoins? Ik ga je mijn kijk hierop weer uitgebreid geven in dit artikel.

>> Wil je zelf meer leren over crypto trading? Lees dan hier al onze artikelen over crypto trading en welke tools je allemaal kan gebruiken.

Wat je gaat lezen:

 • Altcoins zien er beter uit dan Bitcoin
 • De kans dat Bitcoin gaat zakken wordt groter en groter
 • Ethereum ziet er op korte termijn goed uit (ETH/BTC)!
 • Op de wekelijkse grafiek heeft ETH het alleen wel moeilijk
 • Altcoins zijn nog afhankelijk van wat Bitcoin gaat doen
 • ALT/BTC ziet er redelijk goed uit, ALT/USD minder

De koers van Bitcoin (weekly) - We blijven zakken

Heel eerlijk gezegd ziet de wekelijkse grafiek van Bitcoin er niet heel goed meer uit. We zijn gesloten onder de $10.200 en dit was voor mij een belangrijke zone om in te blijven. De zone tussen $10.600 en $10.200 is nu een sterk resistance-blok en Bitcoin moet van goede huize komen om deze te doorbreken. We hebben wéér de support op $9600 getest en we zijn hard op weg om dat opnieuw te doen. Dat wordt de 7e keer en hoe vaker een support wordt getest, hoe groter de kans dat hij breekt. Op de weekly ben ik dus bearish wat betreft Bitcoin, maar misschien dat de gekte rondom Bakkt hier verandering in kan brengen.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Ik verwacht dat we gaan zakken richting de $7700. Ook houd ik de $8700 scherp in de gaten, omdat dit een sterke support is.
 • Als Bitcoin toch weer boven de $10.200 sluit, dan word ik neutraal en kan het wachten weer verder gaan.
 • Als Bitcoin boven de $10.600 sluit, verwacht ik dat we weer hard gaan stijgen! Dan zet ik mijn pijlen op $14.000.

Image
De weekly grafiek van de koers van Bitcoin in Tradingview. Hierop is duidelijk te zien dat we door de support van $10.200 zijn gezakt

De koers van Bitcoin (daily) - Do or die

Ook op de daily ziet het er niet per se heel goed uit voor Bitcoin. Het grote voordeel is dat we op een support rusten. Een support zal ik nooit verkopen en ook shorten is dan niet altijd verstandig. Maar waar we wel op moeten letten, is dat deze support voor de 11e (!) keer getest is. Dus als we wéér gaan testen, dan zal dat alweer de 12e keer zijn. Deze support-lijn gaat het echt niet lang meer houden. Bitcoin moet daarom heel snel met een goed antwoord komen, want anders is de kans groot dat we hard gaan zakken.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Ik verwacht dat de support breekt en dat we gaan zakken richting de $7700. Net als bij de weekly houd ik de $8700 goed in de gaten. Toch wacht ik tot de support daadwerkelijk breekt met acties, want verkopen op support of dit level shorten is nooit verstandig.
 • Als Bitcoin het voor elkaar krijgt om boven de $10.800 te sluiten, dan word ik weer héél positief. Ik zal dan direct weer een koper zijn en pas verkopen op $13.880.

Image
De daily grafiek van de koers van Bitcoin in Tradingview. Hierop is duidelijk te zien dat we nu al 11 keer de support hebben getest en de 12e keer onderweg is.

De koers van Ethereum - Kan hij de stijging doorzetten?

Ethereum heeft zoals verwacht een mooie week achter de rug! Als we naar de wekelijkse grafiek kijken, zitten we nu helaas wel tegen een belangrijke resistance aan. Dit is een goed moment om je winsten te pakken van de afgelopen stijgingen! Vooralsnog is afgelopen stijging namelijk niks meer dan een bearish retest. Pas als we deze week boven de ₿0.0222 sluiten, kunnen we er zekerder van zijn dat deze stijging doorzet. 

De daily grafiek van Ethereum ziet er een stuk beter uit! We rusten nu op een redelijk support level. Eerlijk gezegd is het niet een super sterke, maar na zo'n sterke stijging, kan Ethereum vanaf hier zeker verder stijgen. De volgende resistance is pas op ₿0.025 te vinden, dus hier kan je een mooie order plaatsen (met goede stop-loss!). Een voorbeeld van zo'n order kan je in de grafiek hieronder zien.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Een weekly close boven de ₿0.0222 maakt mij nog meer bullish en dan zal ik ₿0.027 targeten.
 • Op de daily verwacht ik nog een stijging vanaf hier (₿0.021). Hiermee target ik ₿0.025. Maar als de daily onder de ₿0.021 sluit vandaag, dan verwacht ik dat Ethereum verder daalt.

Weekly grafiek Ethereum

Image
De weekly grafiek van de koers van Ethereum in Tradingview. Hierop is duidelijk te zien dat Ethereum tegen de resistance van ₿0.0222 aanbeukt

Daily grafiek Ethereum

Image
De daily grafiek van de koers van Ethereum in Tradingview. Er is een mooie koopkans te zien op ₿0.021 met als target ₿0.025

 

Altcoins - Staan te popelen om door de resistance te breken

De altcoins hebben een mooie week achter de rug. Helaas hebben ze het nu zwaar! De meeste staan hard tegen de resistance-lijn aan te beuken, maar er ontbreekt nog de kracht om hier daadwerkelijk doorheen te gaan. Met Bitcoin die op het punt staat om omlaag of omhoog te breken, is er wat onzekerheid. 

Doordat ik verwacht dat Bitcoin zal dalen, heb ik het idee dat de altcoins mee zullen dalen. Wel denk ik dat voor het eerst in hele lange tijd, Bitcoin harder zal dalen dan de altcoins. Als je alleen ALT/BTC trade om meer Bitcoins te vergaren, dan zien de grafieken er goed uit. Als je met name kijkt naar ALT/USD, dan is het verstandig om even af te wachten wat de lancering van Bakkt met de koers gaat doen. Er zijn in mijn ogen namelijk 2 scenario's:

 1. Of Bitcoin stijgt en dit betekent dat de alts zullen dalen ten opzichte van Bitcoin. Je kan dan je geld beter in Bitcoin hebben zitten.
 2. Of Bitcoin daalt hard en dit betekent dat de alts ook zullen dalen, maar minder hard. Je kan dan je geld beter in fiatgeld hebben zitten.

In beide gevallen kan je dus het best in iets anders hebben dan altcoins, namelijk Bitcoin of fiatgeld.

Ik koop Bitcoin of altcoins als:

Om een lang verhaal kort te maken, zal ik hieronder kort opsommen op welke moment ik actie onderneem. Let op! Dit is op dit moment mijn plan. In de loop van de week kan dit wijzigen aan de hand van wat de markt doet.

Ik koop:

 • Bitcoin als de prijs van $7700 is bereikt, want ik verwacht een daling.
 • Bitcoin als de prijs hiervan op de daily sluit boven de $10.800. Dan geef ik toe dat ik er naast zat met de verwachting dat Bitcoin gaat dalen.
 • Bitcoin als de prijs hiervan op de weekly sluit boven de $10.600.
   
 • Ethereum als de prijs hiervan op de weekly sluit boven de ₿0.0222
  • Dit is wel op de ETH/BTC koers. Voor ETH/USD geldt hetzelfde als ik in de onderste bullet point over altcoins aangeef.
 • Ethereum rond de prijs waar hij nu staat (₿0.021) om een stijging te pakken naar de ₿0.025
 • Altcoins als ik het idee heb dat Bitcoin neutraal blijft. Op dit moment is dat nog te onzeker. Als Bitcoin hard daalt, zal hij de alts meetrekken. Hoewel de alts waarschijnlijk niet zo hard zullen dalen als Bitcoin zelf.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

 • Goedkoopste crypto exchange van NL
 • Geld storten met iDEAL en beginnen
 • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo