Belastingen

Amerikanen scherpen belastingplicht op crypto aan

Slechts 0.04% van de Amerikanen heeft in zijn belastingaangifte van 2018 rekening gehouden met crypto, zo blijkt uit de cijfers van de Amerikaanse Belastingdienst, de IRS. Dat is een relatief laag aantal, aangezien vorig jaar bijna 8% van de Amerikanen crypto in hun bezit hadden.

Aangezien dat cijfer inmiddels is gestegen naar bijna 15%, is het tijd om in te grijpen, aldus de IRS. In oktober van dit jaar kwamen ze naar buiten met de nieuwe richtlijnen voor belastingaangifte. Deze heeft als gevolg dat zo’n 150 miljoen Amerikaanse belastingplichtigen op het zogeheten ‘1040-formulier’ zullen moeten laten weten of zij crypto hebben ontvangen, gekocht, verkocht, verstuurd of gewisseld hebben.

De IRS verwacht dat zo’n 12 miljoen belastingaangiftes retour zullen komen van mensen die in mindere of meerdere mate iets met crypto hebben gedaan, afgelopen jaar.

CryptoTrader.Tax heeft oplossing

Softwareberijf CryptoTrader.Tax komt met een oplossing voor de grote groep Amerikanen die geraakt worden door de nieuwe richtlijnen. Het bedrijf uit Missouri brengt namelijk een stuk software op de markt, waarmee Amerikanen geholpen gaan worden bij het indienen van hun crypto-belastinginformatie.

Terwijl het belastingjaar 2019 tot zijn einde komt, is de software erop gericht om bedrijven, gelicenseerde accountants en financiële professionals hun cliënten te kunnen helpen om hun belastingaangifte te kunnen verzorgen conform de nieuwe richtlijnen. Dit laat CryptoTrader.Tax weten in een persbericht

CEO CryptoTrader.Tax: “toenemende vraag naar tools”

David Kemmerer, CEO van CryptoTrader.Tax, zegt dat de nieuwe vraag op het 1040-formulier betekent dat niet alleen alle belastingadviseurs aan hun klanten moeten vragen of ze dit jaar crypto-gerelateerde activiteiten hebben ontplooid. Ook zullen zij erop voorbereid moeten zijn dat de belastingplicht over crypto juist wordt afgehandeld. Naar zijn mening neemt de vraag naar een geautomatiseerde oplossing voor belastingen over crypto dan ook sterk toe. De software van zijn bedrijf voorziet in deze behoefte, aldus Kemmerer. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto