Thailand

Koninklijk besluit moet Thailand aantrekkelijker maken voor crypto en blockchain bedrijven

Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) wil het nationale beleid met betrekking tot crypto en blockchain bedrijven versoepelen. Het nieuwe beleid, dat volgend jaar moet ingaan, moet het koninklijke besluit van 14 mei 2018 aanpassen. De aanpassing is nodig, omdat maar vijf bedrijven de crypto industrie zijn ingedoken na het besluit.

Secretaris-generaal van de Thaise SEC Ruenvadee Suwanmongkol heeft in een interview met de Bangkok Post aangegeven dat het koninklijk besluit van 14 mei 2018 met betrekking tot crypto en blockchain regelgeving, volgend jaar versoepeld gaat worden. De regelgeving is volgens Suwanmongkol onnodig streng.

Investeerder of de markt

Strengheid beschermt de investeerder, maar maakt het té complex voor crypto bedrijven om in Thailand te beginnen. Sinds het originele besluit hebben maar vijf bedrijven een vergunning ontvangen. Drie daarvan, waaronder Huobi Thailand, kunnen nog niet starten omdat ze vastzitten in de bureaucratie.

Het koninklijke besluit in 2018 dekte exchanges, handelaren (brokers), dealers en providers van token portaalservices, maar was door de toenmalige secretaris-generaal van het SEC ontworpen om de investeerder te beschermen. De huidige secretaris-generaal Suwanmongkol wil het roer omgooien en zegt:

Regelgevers moeten de wet en regelgeving, in overeenkomst met de behoeftes van de markt, flexibel toepassen.

De toon van de ene secretaris-generaal naar de andere switcht van bescherming van de investeerders naar het faciliteren van de markt. Deze switch is volgens Suwanmongkol noodzakelijk voor Thailand om concurrerend te blijven op de internationale markt.

Olie en blockchain

De nieuwe houding van het SEC is niet verassend. De Thaise regering is op grote schaal blockchain technologie aan het toepassen. Zo ook bij het heffen van importbelasting op olie. Door blockchain technologie te gebruiken verwachten de ambtenaren tot wel drie dagen tijdswinst te behalen.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto