Crypto.com Cards

Wat zijn de beste crypto credit cards?

Een argument dat mensen vaak hebben als het gaat om waarom crypto nooit écht groot zal worden, is dat het lastig is om ermee te betalen. “Ja, Bitcoin is leuk, maar ik kan er mijn boodschappen niet van doen” hoor je vaak voorbij komen.

Daar is nu een oplossing voor: crypto credit cards. Dit zijn betaalkaarten die grote cryptopartijen, vaak exchanges, uitbrengen in samenwerking met traditionele betaalsystemen, zoals Visa of Mastercard. Deze kaarten maken het mogelijk om overal waar je maar wil te betalen met je crypto. Daarnaast brengen ze vaak ook mooie voordelen, zoals cashback, met zich mee.

Maar wat zijn deze crypto credits cards precies? Waarom zou ik er een willen? En wat zijn de beste crypto credit cards die op dit moment beschikbaar zijn? Dat alles, en meer, lees je in de blog van vandaag over crypto credit cards.

Bekijk snel

Waarom een crypto credit card?

De eerste vraag die je waarschijnlijk hebt is: waarom zou ik een crypto credit card willen? Mijn normale credit of debit card werkt toch prima? Toch zijn er twee redenen waarom er veel vraag is naar crypto cards: (1) je hoeft je crypto niet uit te cashen en (2) de kaarten brengen vaak veel voordelen met zich mee.

Als eerste reden dus dat je je crypto niet hoeft uit te cashen. Veel mensen cashen hun crypto niet graag uit, bijvoorbeeld omdat hier lange wachttijden bij komen, hier extra kosten bij komen kijken, of omdat het simpelweg best wel lastig is. Via Binance kun je je crypto op dit moment in Nederland bijvoorbeeld niet uitcashen. Investeerders laten hun geld dus vaak graag in crypto staan en vinden het dan ook ideaal als ze hier direct mee zouden kunnen betalen.

De tweede reden is dat de kaarten vaak veel voordelen met zich meebrengen. In dit artikel zul je nog een stuk meer over deze voordelen lezen, maar een voordeel wat je bijvoorbeeld vaak hebt, is dat je op al je transacties cashback kunt ontvangen. Stel dat je 3% cashback hebt, en je €100 uitgeeft, kost dit je eigenlijk maar €97. Nou denk je misschien: die €3 is het me niet waard. Maar als je het op al je uitgaven krijgt, telt het toch op tot een mooi bedrag. Andere voorkomende voordelen zijn bijvoorbeeld gratis abonnementen bij Spotify of Netflix, of exclusieve toegang tot airport lounges.

Binance Card

Binance, op dit moment de grootste crypto exchange ter wereld, heeft haar eigen crypto credit card. Deze kaart werd uitgebracht in samenwerking met VISA en is sinds september 2020 beschikbaar in Europa. Aangezien de kaart dus is uitgebracht in samenwerking met VISA, kan deze eigenlijk vrijwel overal gebruikt worden.

Het eerste voordeel dat de Binance Card met zich meebrengt, evenals alle andere kaarten in dit rijtje overigens, is dat de kaart het mogelijk maakt om te betalen met je crypto. Op deze manier hoef je je crypto dus niet te verkopen, maar kun je deze gewoon op je balans laten staan. Wanneer je deze dan gebruikt om ergens voor te betalen, regelt Binance automatisch de betaling, net zoals dit bij elke andere betaalkaart zou werken.

Dat is echter niet het enige voordeel dat de Binance Card met zich meebrengt. Deze biedt je namelijk ook de mogelijkheid cashbacks te ontvangen op je betalingen. Hoe groot deze cashback voor je is, is afhankelijk van welk level je kaart is. Welk level je kaart is, is afhankelijk van hoeveel Binance Coin (BNB) je gemiddeld de afgelopen maand op je account hebt staan. Dit gemiddelde wordt berekend door, op elke willekeurige dag, de afgelopen 29 dagen te pakken, en hiervan de gemiddelde BNB holdings te berekenen. Er zijn 7 levels, welke dit zijn, en wat je cashback is per level, zie je in de onderstaande tabel:

Binance Card level Maandelijks gemiddelde Cashback percentage
1 0 BNB 0,1%
2 1 BNB 2%
3 10 BNB 3%
4 40 BNB 4%
5 100 BNB 5%
6 250 BNB 6%
7 600 BNB 8%

Belangrijk om te benoemen is dat de betaalkaart tot 0,9% transactiekosten per transactie in rekening brengt. Het aanvragen van je eerste Binance Card is volledig gratis, als je een account hebt bij Binance. Wanneer je deze kaart vervolgens kwijt zou raken, of om welke andere reden dan ook een nieuwe zou willen, kost dit €25 per keer. Verder zijn er geen kosten verbonden aan het bezitten van een Binance Card.

Image
Binance Visa Card

Crypto.com Card

Ook Crypto.com heeft een interessant crypto card systeem. Zij werken namelijk met 5 verschillende kaarten: de Midnight Blue Card, de Ruby Steel Card, de Royal Indigo & Jade Green Card, de Frosted Rose Gold & Icy White Card en de Obsidian Card. Welke kaart je hebt is afhankelijk van de hoeveelheid Cronos (CRO), de coin van Crypto.com, je staket. Als je €0 staket kun je de Midnight Blue Card krijgen, als je €350 staket kun je de Ruby Steel Card krijgen, als je €3.500 staket kun je de Royal Indigo & Jade Green Card krijgen, als je €35.000 staket kun je de Frosted Rose Gold & Icy White Card krijgen en als je €350.000 staket kun je de Obsidian Card krijgen.

Elke kaart komt uiteraard met zijn eigen voordelen. Net als bij de Binance Card krijg je ook bij alle Crypto.com Cards, op de Midnight Blue Card na, cashback op alle uitgaven. Bij de Midnight Blue Card is dit dus 0%, bij de Ruby Steel Card 1%, bij de Royal Indigo & Jade Green Card 2%, bij de Frosted Rose Gold & Icy White Card 3% en bij de Obsidian Card 5%.

Naast dit cashback voordeel, komen er ook nog veel andere leuke voordelen bij de Crypto.com kaarten kijken. Denk aan gratis Spotify, gratis Netflix en toegang tot exclusieve airport lounges. Wat deze voordelen precies zijn, en bij welke kaarten deze wel en niet horen, zie je in onderstaande tabel:

  Obsidian Rose Gold & Icy White Royal Indigo & Jade Green Ruby Steel Midnight Blue
Spotify (terugbetaling) 100% 100% 100% 100%  
Netflix (terugbetaling) 100% 100% 100%    
Amazon Prime (terugbetaling) 100% 100%      
Expedia (terugbetaling, 1x per maand) 10% 10%      
AirBNB (terugbetaling, 1x per maand) 10%        
Airport lounge toegang X (+1 gast) X (+1 gast) X    
Crypto.com Private X X      
Bonus Rewards X X      
Exclusief Welkompakket X X      
Private Jet Partnership X        

Een Crypto.com Card kun je gratis aanvragen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het bedrag dat vereist is voor de kaart die jij wil, te staken in CRO. Dit bedrag moet je dan voor minstens 180 dagen vastzetten in de stake. Verder komen er geen kosten kijken bij het bezitten van de Crypto.com kaart.

Image
Crypto.com Cards

Nexo Card

Ook crypto exchange Nexo heeft een eigen crypto credit card. De exchange is wat minder populair dan bijvoorbeeld Binance of Crypto.com, maar de Nexo Card is wel erg populair. Nexo heeft, net als Binance, maar één kaart, en werkt dus niet met een uitgebreid tiersysteem, zoals Crypto.com dat doet. De Nexo Card is uitgebracht in samenwerking met Mastercard.

Ook Nexo biedt een cashback systeem aan bij hun crypto credit card. Dit werkt wél anders dan bij zowel Binance als Crypto.com. Bij Nexo kun je kiezen om de cashback uitgekeerd te krijgen in Bitcoin (BTC) of Nexo (NEXO). Wanneer je ervoor kiest in BTC uitgekeerd te krijgen, krijg je 0,5% cashback per betaling of bankopname, en wanneer je ervoor kiest in NEXO uitgekeerd te krijgen, krijg je 2% cashback.

In tegenstelling tot de Binance Card en de Crypto.com Cards, is de Nexo Card ook een échte credit card. Dat betekent dat je tot aan een bepaald limiet per maand kunt uitgeven en dit dan aan het einde van de maand moet terugbetalen. Je kunt er ook voor kiezen dit later terugbetalen, echter komt er dan wel rente in het spel. Bij Nexo verschilt deze rente tussen de 0% en 13,9%, waar deze bij een traditionele credit card vaak tussen de 18% en 26% liggen, zo is op de website van Nexo te zien.

De Nexo Card kun je gratis aanvragen, dit is namelijk een digitale kaart. De kaart aanvragen doe je door de Nexo app te downloaden en vervolgens onder het tabje ‘Card’ op ‘Activate Card’ te klikken. Vervolgens kun je op ‘Add to Wallet’ klikken, om deze aan je Apple Pay of Google Pay toe te voegen, afhankelijk van of je gebruikmaakt van iOS of Android.

Image
Nexo Card

Gemini Card

Ook Gemini, de crypto exchange van de gebroeders Winklevoss, heeft een eigen crypto betaalkaart. Deze crypto card is, net als die van Nexo, een échte credit card en ook deze werd uitgebracht in samenwerking met Mastercard. Ook Gemini heeft maar 1 kaart, maar hierbij kun je wel kiezen uit 3 verschillende kleuren, namelijk Black, Silver en Rose.

Net als alle andere kaarten in dit lijstje kun je ook bij de Gemini Card een cashback ontvangen op je aankopen. De maximale cashback die je bij de Gemini Card kunt ontvangen is 3%. Deze 3% cashback geldt in restaurants. Daarnaast kun je 2% cashback ontvangen op boodschappen en 1% op alle andere aankopen. Deze cashback ontvang je in cryptocurrency en hierbij kun je kiezen uit meer dan 60 verschillende munten of tokens. Welke je kiest heeft verder geen invloed op de hoeveelheid cashback die je ontvangt.

Het bezitten van een Gemini Card is gratis, maar wel komen er een aantal kosten kijken bij het gebruiken ervan. Zo betaal je 3,49% transactiekosten per transactie, en daarbovenop komt nog een klein bedrag voor het omzetten van de crypto naar euro’s of dollars, wat Gemini automatisch voor je doet. Wat dit bedrag precies is, is afhankelijk van welke cryptocurrency je gebruikt om te betalen.

Image
Gemini Card

Wat is de beste crypto credit card?

De grote vraag is natuurlijk: welke crypto credit card is het beste? Dat is een enorm lastige vraag. Dit is namelijk echt zo’n geval wat volledig afhankelijk is van je voorkeuren, maar ook zeker van je budget. Wat vind jij belangrijk? Een hoge cashback? Extra voordelen bij bijvoorbeeld abonnementen? Lage transactiekosten? Wat voor jou de beste kaart is, is volledig afhankelijk van wat voor jou belangrijk is.

Vind jij het bijvoorbeeld belangrijk dat je de maximale cashback eruit haalt? Dan zul je misschien voor de Crypto.com Obsidian Card kiezen, mits je het budget hebt om €350.000 te gaan staken. Voor de meeste mensen zal dit niet zijn weggelegd. Dus ervan uitgaande dat je niet een bepaald bedrag wil inleggen, om überhaupt een betaalkaart te krijgen, is de hoogste cashback voor een ‘gratis’ kaart te vinden bij de Gemini Card. Wil je graag extra voordelen ontvangen, naast een cashback? Dan kun je kiezen voor één van de kaarten van Crypto.com. Echter, hierbij is het wel weer vereist dat je een bepaald bedrag inlegt om te staken.

Zo zie je maar, welke cryptokaart het beste voor jou is, is volledig afhankelijk van jouw voorkeuren, wensen en budget.

Conclusie

In dit artikel keken we naar crypto credit cards. We keken naar de verschillende populaire opties, wat de voordelen zijn per bekende crypto credit card en vergeleken deze met elkaar. Zo heb je de kaarten van Crypto.com, die erg veel interessante voordelen met zich meebrengen, maar ook duur zijn in ‘aanschaf’. Of de kaart van Binance, die ook verschillende leuke voordelen heeft. Verder keken we naar de Nexo Card en de Gemini Card.

Hopelijk ben jij door deze blog meer te weten gekomen over de verschillende opties die je hebt als het gaat om crypto credit cards. Wellicht kun je aan de hand van deze blog een keuze maken over welke crypto card het beste bij jou past.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over crypto credit cards? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over crypto credit cards!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.