icoon twitter op tablet

Wat zijn de 20 beste crypto twitter accounts van dit moment?

Ontdek hier voor jou de 20 beste crypto twitter accounts om te volgen. Twitter is een verzamelplaats waar alles en iedereen wil laten weten, wat hij of zij vindt of doet. Ook dus wat crypto betreft. Dat maakt het een plek waar je als crypto trader of investeerder informatie kunt vinden over wat het beste te doen is met je crypto coins of welk project interessant is om in te investeren.

Maar iedereen roept wel eens wat en op Twitter wordt er heel veel geroepen. Niet iedere #Bitcoin in iemands' bio levert de informatie die jou verder brengt in de crypto wereld. Dus wat zijn de beste twitter accounts over crypto om te volgen?

Wij hebben de feiten op een rij gezet en een lijst samengesteld van de 20 beste crypto twitter accounts. Ben je nog niet thuis in Twitter of crypto, dan is deze lijst een mooi overzicht. Dus maak je klaar voor ons overzicht van de 20 beste crypto twitter accounts om te volgen.

Foto header: Brett Jordan/Pexels.com

Bekijk snel

Image
screenshot twitter.com
screenshot twitter.com

Waarom op Twitter als je meer wilt weten over crypto?

Goede vraag: waarom speelt Twitter juist zo’n grote rol in de wereld van crypto? Twitter heeft vanaf de eerste tweet (van oprichter Jack Dorsey, die deze tweet onlangs voor heel veel geld verkocht als NFT, wat wel heel direct het verband tussen crypto en Twitter laat zien) in 2006 een tumultueuze ontwikkeling doorgemaakt als social medium.

Maar door de jaren heen is het concept hetzelfde gebleven: in een paar tekens vertel je wat je doet, vindt of voelt en deelt het met de wereldbevolking. Die kan daarop vervolgens reageren. Zo kun je zomaar ineens trending topic worden met je bericht over chicken nuggets, je vreemde kat of omdat je Kanye West bent. Het is een nieuws medium waarop alles het melden waard is. Dit kan variëren van het grote wereldnieuws tot het delen van het feit dat je net een cappucino hebt gedronken. Waarom Twitter als social medium zo goed werkt als info bron over de crypto markt, is omdat het een snelle manier van nieuwsverspreiding is.

De wereld van crypto verandert razendsnel en dat maakt het snelle Twitter een ideaal medium om dit in de gaten te houden.

Twitter is zo een belangrijk medium voor de crypto belegger of trader. Het is ook de plek waar traders en andere crypto specialisten graag hun kennis delen in plaats van bijvoorbeeld op Instagram. "It's the perfect place to find the right people" voor crypto geintereseerde. Meer dan eens is gebleken dat een tweet de koers van een coin kan bepalen.

Software ontwikkelaar John McAfee of Tesla baas Elon Musk hebben bewezen dat hun tweets coins waard zijn. (Dit bleek achteraf voor McAfee wel heel letterlijk, hij kreeg een royale vergoeding voor het twitteren over bepaalde coins). Toen Elon Musk Dogecoin (DOGE) in zijn bio zette, schoot de munt begin 2021 ineens omhoog.

Verder blijkt dat trending topics ook in de koersen worden weerspiegeld. Het is natuurlijk geen garantie dat wanneer een coin trending is op Twitter, die ook meteen booming gaat. Maar het is zeker een signaal om rekening mee te houden.

Wie zijn de twitteraars die een plaats verdienen in onze lijst met beste crypto twitter accounts?

Waar heeft de deskundige jury op gelet bij de beoordeling van de twitter accounts en de samenstelling van de lijst? Een account kan om verschillende redenen interessant zijn om te volgen. Het kan zijn dat het account goede informatie geeft. Bijvoorbeeld heldere technische analyses over een coin, daar heb je als crypto belegger heel veel aan. Er zijn bijvoorbeeld diverse crypto accounts in onze lijst die analyses maken met behulp van bots wat nieuwe inzichten oplevert.

Verder zijn er accounts die beleggingstips geven. Ze geven bijvoorbeeld goede tips over waar je op moet letten als je in een munt wilt investeren. Het aantal volgers en hun betrokkenheid bij een coin is ook belangrijk om in de gaten te houden. Welke mensen volgen een Twitter account en zijn ze erg betrokken bij wat er gebeurt? En sommige accounts over crypto zijn ook gewoon leuk om te volgen. Iemand die veel kan zeggen met een beperkt aantal woorden kan zeer vermakelijk zijn of echte eyeopeners geven.

Wie zijn de mensen achter een account in onze lijst met beste crypto twitter accounts?

In onze lijst met opmerkelijke crypto twitteraars staan mensen die vanuit een bepaalde achtergrond met crypto te maken hebben. Er zijn de handelaren die naast Twitter ook hun kennis delen via vlogs en podcasts. Dan zijn er de mensen die bedrijven in crypto exchanges leiden of developers, die je via Twitter kennis laten maken met hun werk. Zij benaderen de markt en de crypto wereld dan vaak vanuit hun eigen projecten.  Ten slotte heb je nog mensen die vanuit hun eigen vakgebied en persoonlijke interesse hun mening geven over crypto currency. Zo is een divers gezelschap ontstaan, wat we bij deze graag aan je voorstellen.

 

Altcoin Psycho

Crypto is simply a game of liquidity. If you understand that you will be rich.

@AltcoinPsycho, 27 april 2021, 207+ k volgers

Image
Twitter account Altcoin Psycho
screenshot twitter account Altcoin Psycho
 

Altcoin Psycho is een algo- en option strader die al vanaf 2013 actief is als handelaar. Hij maakt analyses en prognoses onder andere met behulp van bots die data verzamelen en analyseren. Dit gecombineerd met een grote kennis van de belangrijke spelers op de cryptomarkt, maakt Altcoin Psycho een bron van bruikbare info.

The Wolf Of All Streets 

Buy a great company. Hope that stock drops. A Lot. Buy More. Hold. Profit.

@scottmelker, 15 april 2021, 333,6+ k volgers

Image
Screenshot site The Wolf of all streets
screenshot  The Wolf of all streets
 

The wolf of all streets, aka Scott Melker, is een man van rake tweets. Hij is inmiddels een van de belangrijkste crypto influencers van Noord Amerika. Naast Twitter verspreidt hij zijn mening en kennis via zijn veel beluisterde podcast onder dezelfde naam. Hij heeft ooit met een klein aantal coins leuke winsten weten te pakken en weet met zijn uitleg en ideeën veel mensen te inspireren. Van origine is Melker overigens  DJ. Melker twittert de hele dag door, 30 tweets op een dag is geen uitzondering.

Bagsy

The good thing about crypto it's volatile. The bad thing about crypto is no one prepares you for it.

@imBagsy, 21 april 2021, 122+ volgers

Image
account Twitter Bagsy
screenshot twitter account Bagsy
 

Bagsy is de man die je wijst op "the new kids in town" onder de kleine altcoins. Hij heeft de tips over coins die veelbelovende perspectieven bieden. Bagsy werkt ook mee aan de ontwikkeling van een aantal interessante crypto bots die je bruikbare informatie vanuit algoritmes geven, bijvoorbeeld wanneer coins bijna een ATH of een ATL bereiken.

Anthony Pompliano

Half the battle of getting good advice is simply asking the right person.

@APompliano, 21 april 2021, 741+ K volgers

Image
Tweet Anthony Pompliano
screenshot tweet Anthony Pompliano
 

Pompliano is ook iemand die met zijn podcast en site veel mensen weet te bereiken. Hij is investeerder en maakt zich sterk voor nieuwe projecten. Zijn tweets hebben een boodschap die je kunt toepassen op de handel in crypto, maar ook op het leven in het algemeen.

Mufasa

Winnings will come naturally if you play the game well

@cryptofasa, 25 april 2021, 1870+ volgers

Image
screenshot header CryptoFasa in lambo
screenshot banner twitter account Mufasa
 

Hij heerste ooit over de savanne als een koning, maar de crypto jungle bood betere perspectieven voor Mufasa. Deze handelaar en investeerder zit al vanaf de beginjaren in de crypto en het is dus nu ook mogelijk hem via Twitter te volgen. Dit is een account om in de gaten te houden als je op zoek bent naar nieuwe en interessante projecten.

CryptoRand

Every single day, no matter bullish or bearish

@crypto_rand, 19 januari 2021, 253+ K  volgers

Image
site cryptorandgroup.com
screenshot cryptorandgroup.com
 

Deze handelaar en investeerder geeft ook trainingen via zijn platform cryptorandgroup.com. In zijn twitter account heeft Cryptorand naast analyses ook veel aandacht voor acties, wedstrijden en nieuwe munten. Een handig account om te volgen als je er op tijd bij wilt zijn om mee te doen.

Brian Armstrong

Crypto can provide the basics of economic freedom to anyone: property rights, sound money, free trade and the ability to work how and where they want.

@brian_armstrong, 12 april 2021, 594+ K volgers

Image
twitter account brian armstrong
screenshot twitter account Brian Armstrong
 

Armstrong is in 2021 als CEO en founder van Coinbase veel in de belangstelling. Coinbase is namelijk als eerste cryptobeurs naar de beurs gegaan op 14 april 2021. Dit is een mijlpaal voor het bedrijf maar ook in de wereld van cryptocurrency. Zijn tweets gaan naast de algemene crypto wereld ook dus veel over Coinbase.

CryptoYoda

Becoming a trader means accepting full responsibility for one's own monetary decisions and resulting consequences. Financial independence is just a side effect that manifest naturally as a result of diligent work and never-ending refinement of the craft.

@CryptoYoda1338, 10 maart 2021, 231+ K volgers

Image
tweet cryptoyoda "the path"
screenshot tweet CryptoYoda
 

Wijze woorden zoals we van een jedi meester mogen verwachten, zeker een in de cryptowereld. CryptoYoda is een technisch analist en schrijver en deelt zijn wijsheden in rake tweets.

Willy Woo

Strong holders are buying this dip (red= Rick Astley kind of buyer)

@woonomic, 18 april 2021, 436+ K volgers

Image
tweet van Willy Woo
screenshot tweet Willy Woo
 

Willy Woo is op Twitter de man van de technische analyses van Bitcoin(BTC). Je kunt een abonnement op zijn site afsluiten en dan uitgebreide analyses en blogs bekijken en lezen. Hij onderzoekt of de beweringen van of over Bitcoin waar zijn, en geeft hier zijn mening over. En niet onbelangrijk: hij introduceerde het begrip “Rick Astley buyer" (De “never gonna give you up” koper die koopt en never-ever loslaat).

Loomdart

Bull market, bear market. Two very cringe phrases.

@loomdart, 23 april 2021, 150+ K volgers

Image
twitter account Loomdart
screenshot twitter account Loomdart
 

Loomdart is straight up, gevat en weet in een paar woorden een roerige dag op de crypto beurs samen te vatten. Dit account is ook verbonden met eGirl Capital, een venture capital fund voor blockchain projecten.

PlanB

Bitcoin owners will be the modern equivalent of the landed aristocracy of the feudal age. Not having bitcoin, will be like not having land. The good news: everybody can participate. You just have to choose to do so.

@100trillionUSD, 5 april 2021, 396+ K volgers

Image
twitter account PlanB
screenshot twitter account PlanB
 

PlanB is een Nederlander, maar met internationale allure die wereldwijd wordt gevolgd. Deze institutionele belegger ontwikkelde een succesvolle methode om in Bitcoin (BTC) te handelen. Deze methode(stock-to-flow) is toepasbaar op Bitcoin maar ook op andere handelsmiddelen.

Tussen zijn tweets vind je analyses aan de hand van zijn stock-to-flow methode en commentaar op gebeurtenissen in de cryptowereld. 

Livercoin

Another comfirmation i'm waiting for is "The bubble just burst, Bitcoin is done," in the local new headlines. (Happened like 3 times in this bear market, always marked the bottom)

@livercoin, 23 april 2021, 41+K volgers

Image
header twitter account Livercoin
screenshot banner twitter account Livercoin
 

Livercoin geeft op zijn twitter account heldere koersanalyses. Hiervoor gebruikt hij zijn analyses gemaakt op tradingview.com, een social media platform voor beurs en crypto handel. Een oogopslag op zijn twitter account en je bent zo op de hoogte van de stand van zaken.

DonAlt

I wasn't awake for the daily close, but what a beauty of a move

@CryptoDonAlt, 26 april 2021, 219+ K volgers

Image
tweet DonAlt
screenshot tweet DonAlt
 

DonAlt en CryptoCred (zie hieronder) hebben samen een YouTube channel waar ze hun visie en analyses delen in hun show TechnicalRoundUp. In hun tweets kondigen ze onderwerpen in hun show aan of geven nog achteraf hier commentaar op. Hun tweets zijn verder interessant voor de goede technische analyses.

CryptoCred

I didn't buy resistance. I bought tommorrow's support today

@CryptoCred, 5 april 2021, 249+ K volgers

Image
twitter account CryptoCred
screenshot twitter account CryptoCred
 

CryptoCred werd hierboven al genoemd als partner in crime bij crypto YouTube channel TechnicalRoundUp.  DonAlt en hij runnen hun show vanuit de UK. Naast Twitter zijn ze ook actief en worden nauwlettend gevolgd op Telegram.

NebraskanGooner

The market never truly goes "up only"(...)If you’re following trades of accounts that never post one cautionary tweet about not “YOLO longing” then eventually you’re going to get burned. Be smart.

22 april @nebraskangooner, 22 april 2021 93,5+ K volgers

Image
header twitter account nebreskangooner
screenshot banner twitter account NebreskanGooner
 

Deze trotse Nebraskiaan is een ervaren belegger op diverse terreinen. Zijn prognoses klopte in 80% van de gevallen in 2020. En ook al zeggen in het verleden behaalden resultaten niets over de toekomst, het zijn wel cijfers die de burger moed geven. NebraskanGooner is verder oprichter van het platform Elevate Trading waarvan je dagelijks analyses en nieuws kunt ontvangen.

TraderSZ

Blood everywhere today. But do you "buy the dip" or "exit all crypto markets"?

@trader1sz, 18 april 2021, 117+K volgers

Image
banner TraderSZ
screenshot banner TraderSZ YouTube
 

Via Twitter, Telegram en livestreams op zijn YouTube channel leidt TraderSZ je door turbulente bewegingen van de cryptomarkt. Hij heeft ook een site waar je tegen betaling toegang krijgt tot uitgebreidere analyses.

Loma

(..)You wanna be a good trader? Learn from good traders why bother dissecting beginners..

@LomahCrypto, 27 april 2021, 143+ k volgers

Image
header twitter account Loma
screenshot banner twitter account Loma
 

Loma is naast crypto trader groot boksfan. Hij runt samen met co-host PJ het YouTube channel Flashcrash waarin ze al het nieuws over crypto brengen "consise & straight to the point." Die aanbeveling gaat ook zeer zeker op voor zijn twitter account.

Koroush AK

Your salery is how hard you work for money, your interest is how hard your money works for you.

@KoroushAK, 11 april 2021, 161+ K volgers

Image
Market meditations banner van Koroush Ak
screenshot Market Meditations
 

Koroush Ak heeft een crypto account wat handig is om in de gaten te houden als je net begonnen bent met het beleggen of investeren in crypto. Koroush is wiskundige, belegger en day trader. Via Twitter en zijn YouTube kanaal geeft hij tips. Hierbij geeft hij technische analyses en trading tips. In zijn trading strategieën betrekt hij ook het belang van een goede mindset om succesvol te zijn in crypto.

Vitalik Buterin

Things i'm exciting about: Cryptography + blockchain especially Ethereum family, Life extension, New governance + social tech, Better online education of all types, Building cities, Ongoing global poverty reduction, Space

@VitalikButerin, 19 juni 2020, 1,3 miljoen volgers

Image
twitter account Vitalik Buterin
screenshot twitter account Vitalik Buterin
 

Het "fav things" lijstje van Vitalik Buterin is iets  wat zovelen maken en verspreiden via internet. Het doet de man achter Ethereum (ETH) natuurlijk niet helemaal de eer aan om deze tweet eruit te pikken. Maar dit is waar het bij Buterin wel allemaal om draait, waardoor hij zoveel heeft bereikt en waarom hij zo interessant is om op Twitter te volgen: zijn fascinatie voor zijn favoriete dingen leidt tot ongelooflijke innovaties.

Zijn tweets gaan dan ook vaak over vooral de technische aspecten van de blockchain. Dit is daarom dan ook een interessant twitter account om te volgen voor wie wat dieper in de hele blockchain materie wil duiken.

Cameron Winklevoss

All money is a meme

@cameron, 16 april 2021, 455+ K volgers

Image
Screenshot site Gemini
screenshot gemini.com
 

Cameron Winklevoss' account is eigenlijk 2 voor de prijs van 1. Want hij retweet alles van zijn tweelingbroer Tyler en andersom. De twee broers zijn zeer succesvol met hun trading platform Gemini. Cameron en Tyler delen in hun tweets hun visie over de markt en koersen. Verder delen ze ook berichten over crypto nieuws wat ze belangrijk vinden. 

Wie zijn we nog vergeten?

Er zijn natuurlijk nog vele andere Twitter accounts die het volgen waard zijn. Elon Musk blijft bijvoorbeeld natuurlijk ook altijd leuk.  Als de man van de nieuwe technologische snufjes is hij ambassadeur van Bitcoin. Zijn adviezen zijn behoorlijk cryptisch en daardoor op verschillende wijze interpreteerbaar. Maar wat hem vooral interessant maakt om te volgen is de weerslag die hij heeft op zijn volgers.

Conclusie

De wereld van cryptocurrency beweegt razendsnel en dat maakt Twitter een van de betere social media om dit tempo bij te houden. Daarnaast zijn er op Twitter een aantal goede analisten waarvan je veel kunt leren. Ook is Twitter de plek waar je even een kijkje in de keuken kan nemen van developers. Met het volgen van onze 20 beste crypto Twitter accounts krijg je zo een goed beeld van wat er dagelijks speelt in de cryptowereld.

Heb jij nog een leuke toevoeging voor ons lijstje van beste crypto twitteraars? Of heb je nog vragen over crypto en Twitter of een van de mensen hierboven? Meld je aan bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep. We praten daar graag verder!

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.