World of Freight Supplain vehicles trucks

Wat is World of Freight (WOF) – Complete uitleg voor beginners!

Racing games blijven populaire games, zo ook als we kijken naar blockchain games. World of Freight is een diverse race game die zichzelf ‘the number one vehicle-themed NFT ecosystem’ noemt. Een hele mond vol! Maar het is een play-to-earn game waarbij jij jouw eigen voertuig kan minten, customizen en zelfs kan upgraden.

Terwijl de community geld verdient dankzij het spel, bouwen ze ook mee aan de ontwikkelingen van Supplain, hun supply chain protocol. Hun doel? Meer transparantie en openheid in de algehele supply chain, ze willen een standaard creëren voor deze supply chain. Dit alles, op een leuke en interactieve manier dankzij World of Freight. Mint je unieke voertuig als NFT, neem het op tegen de beste racers van het spel en verdien $WOF-tokens op tal van manieren. Ontdek hier alles over World of Freight!

Bekijk snel

Bekijk in onderstaande video een interview met founder Sander Gansen. Hij vertelt je hier mee over World of Freight én Supplain:

https://youtu.be/BG9BgQi83IY

Wat is Supplain?

Supplain is een blockchain protocol dat het gehele supply chain ecosysteem verder wil decentraliseren waarbij security, het ownership van alle data én duurzaamheid voor iedereen centraal staat.

Supply Chain

De wereld digitaliseert niet alleen, er komt ook steeds meer nood aan transparantie van de supply chain. In een globale economie worden goederen wereldwijd gemaakt en verstuurd, maar met weinig transparantie over bijvoorbeeld afkomst, ethische omstandigheden, temperatuur tijdens transport van voeding enzovoort.

Naast het transparante karakter is er ook meer nood aan trackbare records van deze goederen. Doordat alle bedrijven hun eigen tools gebruiken, gaat er veel data verloren. Er is gebrek aan een globale samenwerking. Bedrijven hebben allemaal een eigen infrastructuur en/of programma dat end-to-end versleuteld is. Dit is bepalade software die het bedrijf intern gebruikt, maar niet compatibel is met andere programma's en dus ook niet compatibel op grote schaal.

Maar supply chain is allesbehalve sexy, het is geen geliefd onderwerp om interesse te wekken van het grote publiek. Wat dan wel? De ontwikkeling van play-to-earn wordt door het grote publiek omarmd, wie wil tenslotte nu niet geld verdienen tijdens het spelen van verschillende blockchaingames? World of Freight is daarom ontstaan, ter ondersteuning van Supplain.

Image
Supplain homepage
Supplain.io

Wat is World of Freight?

World of Freight is P2E racing game die bestaat uit een NFT-collectie van 10.000 unieke voertuigen op de blockchain van Ethereum. Het spel is geïntroduceerd en gelanceerd om op een leuke manier kennis te maken met supply chain. Alle leden van World of Freight krijgen toegang tot de boardroom en blijven zo op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen.

Ze spelen dus niet alleen World of Freight, maar leren dus ook meer over supply chain management én Supplain. De founders kwamen tot de realisatie dat een ijzersterke community noodzakelijk is om Supplain te bouwen. Maar hoe? Al vrij snel kwamen ze uit bij een interactief P2E-game die zowel educatie biedt alsook actief bouwt aan een community. Daarnaast zorgt WOF ook voor een gezonde cashflow voor de verdere ontwikkeling van Supplain.

Play-to-earn

Het play-to-earn spel is volledig ontwikkeld rond deze supply chain. Het is niet alleen een racespel, maar je kan voertuigen en onderdelen ruilen en verkopen, zodat ook spelers bewuster zijn van deze overdracht van allerlei goederen. De vraag is echter of spelers hier ook bewust bij stilstaan, of ze gewoon geld willen verdienen met dit spel. Er is dan ook bewust gekozen voor een interactief play-to-earn model om aandacht te krijgen van het grote publiek. Dit met als doel meer aandacht voor Supplain en hun visie op supply chain.

Image
World of Freight Vehicule
Worldoffreight.xyz

Racing

World of Freight draait om het hebben van unieke voertuigen en het winnen van racing games. Er zijn dagelijks tal van races beschikbaar waar jij aan kan deelnemen. Bij elke race krijg je een overzicht van alles specificaties:

 • Terrein
 • Weer
 • Afstand
 • Aantal deelnemers
 • Prijzengeld

De afstand is niet alleen uitgedrukt in kilometers, maar geeft je een afstand tussen twee bekende wereldsteden. Bekijk je concurrentie en bepaal of jij alles in huis hebt om deze race te winnen. Misschien verover jij zelfs het leaderboard en word je de beste racer van World Freight! De beste zijn betekent uiteraard ook meer rewards.

Fleet

Geen races zonder een voertuig. Naast het actiegedeelte van het spel, heb jij tal van keuzes om jouw auto te pimpen of te upgraden. Wanneer jij jouw NFT mint gebeurt dit op willekeurige basis.

Voertuigen

Alle voertuigen van World of Freight (WOF) zijn NFT’s en dus ERC721-tokens op de blockchain van Ethereum. Ze zijn automatisch en volledig willekeurig gegenereerd op basis van maar liefst 222 verschillende eigenschappen. Het grootste verschil tussen deze voertuigen zijn hun transportmogelijkheden:

 • Grond
 • Water
 • Lucht
 • Ruimte

Deze voertuigen zijn de meest uiteenlopende voertuigen die je maar kan bedenken. Zo heb je trucks, maar ook zeppelins en zelfs vrachtcontainers die bestuurd worden met drones. Je kan het zo gek niet bedenken! Elk voertuig geeft je zomaar, zonder enige inspanning, een reward van 25 WOF-tokens per dag. Op deze manier belonen ze alle spelers, zonder dat ze moeten deelnemen aan wedstrijden. Daarnaast kan jij het opnemen tegen andere snelheidsduivels in de Racing Arena. Win races, versla je tegenstander en ga aan de haal met de prijzenpot. 

Mint je eigen World of Freight NFT via hun officiële website voor 0.09 ETH of trade ze op de secondaire markt van OpenSea. Ben je benieuwd naar de rarities van jouw NFT? Bekijk ze via Rarity Tools.

Image
World of Freight vehicles
Worldoffreight.xyz
Garage

Ben je niet tevreden met je voertuig? Ga naar de garage en laat de nodige aanpassingen doen. Misschien wil je een andere kleur auto, of toch maar andere banden om beter te racen? Of wil je jouw voertuig een specifieke naam geven? Alles kan. Hiervoor betaal je een vergoeding van 250 $WOF-tokens. Dit bedrag wordt gebruikt voor rewards tijdens de races.

Junkyard

Heb je een zeppelin maar wil je liever een raket? Dan kan jij ervoor kiezen om je auto naar de sloop te brengen. Tegen een vergoeding van 10.000 $WOF-token kan jij zomaar je voertuig dumpen en een nieuwe minten. Better luck this time!

Freight Punks

Deze voertuigen zijn geen zelfbesturende auto’s, raketten of zeppelins, maar worden bestuurd door een Freight Punk. Iedere eigenaar van een voertuig, kan deze Freight Punk gratis minten. Enige wat jij betaalt zijn de bijhorende gasfees. Deze NFT-collectie bestaat dus, net zoals de voertuigen, uit een aanbod van 10.000 unieke items. Deze Freight Punks zijn toegevoegd aan World of Freight om de P2E-game meer toekomst te bieden om zo het ecosysteem uit te breiden.

Het team onderzoekt of ze specifieke games kunnen ontwikkelen voor deze Freight Punks, zodat ze niet alleen gebruikt worden in deze races. Op deze manier blijft het spel steeds in ontwikkeling en zijn de uitbreidmogelijkheden eindeloos. Alleen zo zal de community groeien en zullen het aantal spelers toenemen, wat rechtstreeks ook zorgt voor meer aandacht voor Supplain.

Doen deze Freight Punks je denken aan de CryptoPunks? Niet geheel toevallig. Ze zijn geïnspireerd op deze CryptoPunks en het team heeft dan ook een duidelijke visie. Deze Freight Punks hebben een 10% royalty fee bij secundaire sales op OpenSea. Waarom? Alle inkomsten van deze sales, worden gebruikt om in de toekomst te investeren in een échte CryptoPunk. Zo kan jij, als speler van World of Freight, ook eigenaar worden van een unieke en waardevolle CryptoPunk!

Image
Freight Punks
Worldoffreight.xyz
Fractionalized NFT’s

Het is mogelijk om je ownership van je NFT te delen met anderen, dankzij de tokenstandaard ERC1155. Wanneer het team een CryptoPunk weet te bemachtigen, zal deze verdeeld worden onder iedereen die een World of Freight NFT in zijn of haar bezit heeft. Nadien wordt het percentage van deze royalty fee veranderd. Hoe meer spelers er actief zijn en hoe meer World Freights verhandeld worden, des te sneller alle spelers gedeeld eigenaar kunnen worden van een CryptoPunk. Ook dit, is om het ecosysteem toekomst te bieden om zoveel mogelijk spelers naar World of Freight te krijgen.

$WOF Tokenomics

$WOF is de in-game utility token, het ERC20-token dat het ecosysteem operationeel houdt. Het wordt gebruikt zowel als betaalmiddel, maar ook voor alle rewards:

 • Racen
 • Aanpassingen kleur voertuig (10 000 $WOF)
 • Aanpassen kleur achtergrond (2500 $WOF)
 • Voertuig naar de sloop brengen (10 000 $WOF)
 • Voertuig benoemen (250 $WOF)
 • Eigen slogan bedenken (5 000 $WOF)
 • Freight Punk een andere naam geven
 • Betaalmiddel in-game marketplaats (toekomst)

World of Freight heeft een totaal van 91.250.000 $WOF-tokens per jaar, over een periode van 10 jaar. In de toekomst zal het team beginnen met een bepaald percentage te verbranden om het token deflatoir te maken. Belangrijk om te weten: iedere NFT-houder is gelijk, dit betekent dat het team geen reserves heeft en iedereen gelijkwaardig zijn of haar WOF-tokens verdient op basis van hun NFT’s.

Team

Sander. The Ape - Founder

Sander zorgt ervoor dat World of Freight een ijzersterke community krijgt. Hij is elke dag op zoek naar unieke ideeën om deze vervolgens te implementeren en te realiseren. Daarnaast heeft hij een marketing strategy company en is hij co-founder van een European-based logistiek management platform. Nog niet voldoende? Hij heeft ook een robotic ecosysteem gebouwd voor meer dan 16 landen, waaronder China, India, Japan en USA.

Keirin. Waifu Fox - Founder

Met een master BA is Keirin een geboren leider, zowel voor grote als kleine teams. Keirin is verantwoordelijk voor het design en keurt deze goed alvorens ze geïmplementeerd worden. Naast World of Freight, leidt ze ook het team van Supplain. Ze is ook trotse CEO en founder van een software development company in Estland. Ze heeft meerdere skills: zo heeft ze al eerder verschillende web applications en mobiele apps én digitale art ontworpen.  

Image
World of Freight team
Worldoffreight.xyz

Artur. Original Miner - Founder

Volgens het team is Artur één van de beste ingenieurs die er maar zijn kan. Hij combineert full-stack development met zijn tech-skills om van World of Freight een succesvol P2E game te maken. Van smart contracts tot token management. Daarnaast leidt hij ook nog een software company en heeft hij ook een European based logistiscis exchange platform ontworpen. Dit is dé ideale voorbereiding voor de toekomst van Supplain Protocol.

Alex. The Grey – Founder

Alex noemt zichzelf een ‘sales machine’ en heeft meer dan 30 jaar ervaring met het bouwen van internationale partnerships. Hij heeft ook zijn eigen advisory business en is docent entrepeneurship bij de universiteit. Ook hij is co-founder van het European-based logistisc management platform, wat ze nadien samen verkocht hebben. Hij opent deuren die World of Freight naar een volgend niveau brengen. Fun fact: niet alleen is hij dubbel zo oud als de andere founders, maar hij ook de vader van Sander. It runs the family, kan je wel zeggen.

Roadmap

Hun grootste doel is natuurlijk om Supplain protocol te lanceren en verder uit te bouwen. Om dit te realiseren, is het hebben van een gezonde cashflow noodzakelijk. Dit doen ze door de P2E game van World of Freight (WOF) en hierin maken ze ook de nodige ontwikkelingen:

 • 3D-racing: Het team zal in de toekomst een functionele 3D-wereld lanceren waar alle races kunnen plaatvinden.
   
 • IRL-events: Om de brug te maken tussen de wereld van crypto en blockchain en fysieke evenementen, zullen alle WOF-holders in de toekomst een uitnodiging krijgen voor een fysiek en offline evenement. Daarnaast komt er ook een members-exclusive merch store, waar spelers limited edition hoodies en andere goodies kunnen kopen.

Om deze stappen te realiseren, vragen ze hun community om mee te helpen met hun brainstormsessies, de verschillende test- en ontwikkelingsfases. Ze bouwen dus niet alleen een play-to-earn game waarbij spelers geld kunnen verdienen, maar hopen op deze manier ook de juiste mensen in hun community te krijgen die mee Supplain kunnen grootmaken.

Image
World of Freight roadmap
Worldoffreight.xyz

Conclusie

Het ontwerpen en uitbouwen van een supply chain is niet erg sexy. Het is abstracte materie die voor de doorsnee investeerder minder interessant is dan ontwikkelingen zoals Metaverse en NFT’s. Daarom lanceerde het team initieel World of Freight, een play-to-earn game om zo meer aandacht te krijgen op hun achterliggende protocol: Supplain.

Ondanks dat het team hard werkt aan Supplain, zijn de ontwikkelingen voor World of Freight ook beloftevol. Ze integreren bewust extra opties, die het spel meer toekomst bieden. Zo komen er nieuwe races bij, doelen ze op een collectieve aankoop van een CryptoPunk én ontwikkelen ze aparte in-games voor Freight Punks. Zo wordt World of Freight niet alleen een racegame, maar zullen er tal van opties zijn waarmee jij als speler tokens kan verdienen in dit ecosysteem. Gaandeweg zullen zij ook hard blijven werken aan hun Supply Chain Protocol om dit in de toekomst te lanceren.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over World of Freight of Supplain? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over deze P2E Metaverse Games.


Starten met NFT's en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze Gratis NFT Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Blogbanner NFT Training

 


Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.