Bitvavo en Cryptohopper logo's met een laptop op de achtergrond

Hoe werkt Cryptohopper bij Bitvavo?

Cryptohopper inzetten bij Bitvavo is waar we je vandaag mee gaan helpen! Eerder schreven we al een mooi artikel rondom alle ‘ins en outs’ rondom crypto trading bots en vandaag brengen we je naar de next level! Om ervoor te zorgen dat iedereen hetzelfde vertrekpunt ervaart, nemen we je nog kort mee door de highlights van het vorige artikel. Deze kan je uiteraard ook zelf nog even doorlezen om je kennis op te frissen of bij te spijkeren. Vandaag koppelen we onze nummer #1 crypto trading bot ‘Cryptohopper’ aan de nummer #1 Nederlandse crypto-exchange ‘Bitvavo’. 

Speciaal voor jullie dus een uitgebreid artikel over Cryptohopper bij Bitvavo, om van jou een succesvolle ‘slaaphandelaar’ te maken! ;)

Bekijk snel

LET OP: Voordat we aan onze lijst beginnen is het belangrijk om te vermelden dat de keuze om wel of geen cryptobot te gebruiken, evenals de keuze om wel of geen crypto te verhandelen , evenals met welke bot of  welke crypto je verhandelt, jouw keuze en jouw keuze alleen is. Wij zijn geen financieel adviseurs. Wij geven uitsluitend een aantal mogelijke opties en informatie, geen advies. 

Wat is een crypto-handelsbot?

Een crypto-handelsbot is een programma dat automatisch voor jou kan handelen op de cryptomarkt. Je voert heel eenvoudig de instructies in die bij jouw handelsstrategie past en laat de bot het uitvoeren.

Het programma is gemaakt door software-ontwikkelaars waar je veelal maandelijks een bedrag voor betaalt. Met dit abonnement kan je gebruikmaken van de geautomatiseerde handel.

Je bepaalt zelf wanneer de bot handelt

Een handelsbot volgt precies de regels en instellingen die jij van tevoren hebt ingeprogrammeerd. De bot volgt de prijsontwikkelingen in de markt en voert een handelsactie uit wanneer het aan de situatie van de ingestelde regels voldoet. Zo'n regel kan te maken hebben met het bereiken van een bepaalde prijs, volume, tijd en orders.

Ideaal wanneer je weinig tijd hebt

Zo'n handelsbot is ideaal wanneer je niet 24 uur per dag en 7 dagen in de week achter de computer wilt zitten. Naast het feit dat dit niet gezond is, komt het je handelsacties ook niet ten goede. Een bot daarentegen is wel 24/7 scherp en kan de markt in de gaten houden wanneer jij even naar de supermarkt gaat.

Voor de mensen die dromen van slapend rijk worden, kan een handelsbot een uitkomst zijn. Wel is het goed om te benadrukken dat je de handelsregels altijd zelf nog dient in te stellen. Wanneer je zelf niet weet hoe je succesvol kan handelen, dan zal de bot dit ook niet weten.

Waarom kiezen voor Cryptohopper?

Om een beetje feeling te krijgen met Cryptohopper, is het verstandig om onderstaande video eens door te nemen. Je krijgt daarmee een leuke introductie over Cryptohopper en hoe het werkt. 

In de cloud

Cryptohopper is gebouwd op een cloud-oplossing en is dus vanaf elke computer te besturen. Hierdoor is de bot ook praktisch altijd online.

Naast een hoge uptime (de periode waarin cryptohopper naar behoren functioneert) en betrouwbaarheid, staat Cryptohopper ook bekend om zijn eenvoudige interface. Binnen 5 minuten is je bot ‘up and running’ en gaat hij voor je aan de slag.

Cryptohopper heeft 3 pakketten

Bij Cryptohopper zijn er 3 pakketten beschikbaar. Deze pakketten worden aangeboden in de prijscategorie van 19 tot 49 dollar per maand.

Hoeveel posities, coins, triggers en mogelijkheden je hebt, is afhankelijk van welk pakket je neemt. Om de inhoud van de pakketten te bekijken kun je hun website bezoeken.

Zoals ze bij Cryptohopper zelf zeggen: “Happy Hopping!”

Waarom kiezen voor Bitvavo?

Bitvavo is – zeker voor ons Nederlanders – inmiddels niet meer weg te denken als crypto-exchange. Het platform is lekker intuïtief, je kunt er voor een groot aantal coins terecht en aan- en verkopen van crypto met euro’s werkt ontzettend fijn. 

Zeker de IDEAL-functie is een functionaliteit die zelfs de meeste grote exchanges voor ons niet bieden. Dat is natuurlijk wel lekker aan een Nederlandse exchange. Even inloggen, saldo opwaarderen, bevestigen met je mobiel en je bent klaar. Super relaxt, veilig, snel en betrouwbaar.

Naast het gebruiksgemak en de intuïtieve interface van Bitvavo, is het ook simpelweg prettig om alles in je eigen taal te hebben. De klantenservice en het contact met Bitvavo verloopt in het Nederlands, er wordt snel gereageerd op vragen, reviews en opmerkingen en daardoor is Bitvavo in zo'n 2 jaar tijd (opgericht in mei 2017) uitgegroeid tot een heel stabiel platform in de markt.

Mocht je meer willen weten over Bitvavo en onze ervaringen en uitgebreide mening? Lees dan zeker onze review over Bitvavo eens door!

Hoe gebruik je Cryptohopper op Bitvavo?

Voordat we van start gaan, is het nodig om bij zowel Cryptohopper als op Bitvavo een account te hebben. Heb je dat nog niet? Maak dan een account bij Cryptohopper aan en maak een account bij Bitvavo aan.

Nu je dat allemaal keurig op orde hebt, kunnen we van slag! We nemen je in ieder geval even door de begininstellingen mee, zodat je je kersverse bot kunt laten knallen om je de eerste Bitcoin of euro’s te laten verdienen op weg naar je Tesla ;).

We beginnen met het koppelen van je Cryptohopper-account aan je Bitvavo-account en praten je vervolgens door de basis-instellingen heen van het aan- en verkoopproces. Ook vertellen we je iets meer over de term 'backtesting'. Ben je nieuwsgierig naar allerlei instellingen op detailniveau, lees dan vooral de hele blog af en bekijk de afsluitende video om je kennisniveau te verhogen!

Koppelen van Cryptohopper aan Bitvavo

 1. Ga naar Cryptohopper, klik in het linkermenu op ‘’config’’ en vervolgens op ‘’base config’’ en klik op Exchange.
 2. Schakel Paper trading uit.
 3. Kies voor Bitvavo als exchange
 4. Kies voor “select a hopper”.
 5. Hier vul je straks je API Key en API Secret in.
  Image
  API
 6. Ga vervolgens naar Bitvavo en klik op “Nieuwe API Key aanvragen”.
 7. Vul de gevraagde gegevens in, waarbij IP Whitelist leeggelaten dient te worden en
  kies voor enkel (a) gegevens inzien en (b) kopen en verkopen in te schakelen.
 8. Vul je 2FA code (tenzij je geen 2FA hebt ingesteld) in en klik op bevestigen. 
 9. Je API key + API secret worden zichtbaar en dienen enkel nog via e-mail bevestiging te voltooien.
 10. Vul de gegeven API key + API secret in bij Cryptohopper.
 11. Je Cryptohopper is nu klaar om ingesteld te worden voor de trades!

Buy settings

Het aankopen is natuurlijk een belangrijk proces en de mate waarin je succes boekt is sterk afhankelijk van het instellen van de juiste parameters voor de aankoop van je cryptocurrency’s. Voordat je de instellingen bepaalt, helpt het natuurlijk om te weten wat de verschillende termen betekenen.

 • Percentage lower bid
  Hier kun je instellen dat je onder de vraagprijs een order instelt. Dit kan interessant zijn bij een dalende markt. Het is dan wel aan te raden de maximale open ‘buy time' iets te verlengen. Als je deze functie niet wilt gebruiken zet je ‘0' neer.
 • Max open time buy
  Maximale tijd dat een order open blijft staan, voordat hij wordt gecanceld;
 • Max open positions
  Aantal open posities op een moment (afhankelijk van het abonnement)
 • Enable cooldown
  Er is de mogelijkheid een cooldown-periode in te stellen, nadat een munt verkocht is of aangekocht is. In de cooldown-periode zal de hopper niets doen.

Het is als beginner aan te raden niet te veel posities in te nemen en bij voorkeur maar één positie per coin. Zo houd je overzicht, bovendien zorgt het innemen van maar één positie dat je niet meerdere posities inneemt in slecht lopende coins.

Cryptohopper heeft tevens een handige functie, waarbij je met een druk op de knop kunt aangeven dat je slechts één positie per coin wilt innemen ("only 1 open buy per coin"). En mocht je toch meerdere posities in willen nemen per coin, dan kan het verstandig zijn een cooldown-periode in te stellen. Hier kun je instellen dat er na een aankoop van een bepaalde munt, gedurende een x-aantal minuten/uren/dagen niets wordt aangekocht.

Image
Buy

Sell settings

Belangrijke input is wanneer je wilt dat je hopper gaat verkopen. Dit kun je allemaal instellen onder het kopje ‘sell'. Je kunt hier jouw hopper laten weten met hoeveel % winst je genoegen neemt. Dit percentage kun je helemaal zelf bepalen, maar houdt wel rekening met de trading-fees (van de exchange).

Stel daarom je winstpercentage niet te laag af. Ook kun je instellen hoeveel minuten jij jouw posities open wilt hebben staan. Tot slot kun je je winsten omhoog proberen te stuwen door het ‘percentage higher ask‘ in te stellen. Met die instelling plaats je een hogere verkoopprijs dan de hoogste kooporder. Hiermee neem je wel het risico op een verkoop die mislukt.

Om de verkooporder toch wat meer ruimte te geven, is het verstandig het aantal minuten dat een verkoop in het orderboek staat te verhogen, wanneer je deze strategie wilt toepassen.

Image
Sell

Backtesting

Deze tool is erg handig om inzicht te krijgen in jouw instellingen/settings. Je kunt namelijk per munt bekijken hoe deze in het verleden zou hebben gescoord. Dit doe je door een bepaalde munt aan te klikken en vervolgens jouw settings te laden via ‘load existing config'. Zijn deze resultaten volgens jou goed, dan ben je op de goede weg.

Bovendien krijg je via Cryptohopper een aantal suggesties voor settings die vanaf dat moment goed zouden moeten scoren. Met een druk op de knop (deploy) kun je per munt deze settings activeren. Aan de ene kant is het zo gepiept, maar omdat de markt continu in beweging is moet je dit continu blijven monitoren.

De resultaten uit het verleden bieden geen zekerheid voor de toekomst. Alle backtesten die je voltooid hebt komen in een mooi overzicht te staan, zodat je hier later nog eens naar kunt kijken.

Image
backtesting

Wat zijn de voordelen en nadelen van crypto trading bots?

De voordelen

 • De handelsbot is efficiënt en kan multitasken.
 • Crypto trading bots hebben geen last van emoties en zijn daardoor stabieler in het handelen.
 • De bot is in staat om sneller te handelen dan de mens. Hierdoor kan het jouw winsten laten toenemen en je verliezen laten afnemen.
 • Dankzij de cloud-oplossing is cryptohopper altijd online om voor jou te handelen. Dit is handig aangezien de cryptomarkt 24/7 actief is.

De nadelen

 • Om een bot te gebruiken moet je een ervaren trader zijn, of je moet de bot afstellen op de handelsacties van een andere trader, dit wordt social trading genoemd.
 • Als de markt echt heel volatiel is, dan kan het zijn dat de mens beter in handelen is dan de bot, juist doordat hier emoties erg belangrijk zijn. 
 • Doordat crypto trading bots gebruikmaken van een Application Programming Interfaces (API’s), kunnen ze onveilig zijn.

Conclusie

Cryptohopper is ideaal wanneer je jouw handelsstrategie automatisch wil laten uitvoeren.  Sinds kort is het mogelijk om deze bot te koppelen met je account bij Bitvavo. In deze blog heb je gezien hoe je dit doet.

De handelsbot betekent niet automatisch dat je veel geld gaat verdienen. Voordat je actief met zo'n bot aan de slag gaat, is het goed om je te verdiepen in crypto en hoe de handel in deze digitale valuta nou eigenlijk werkt.

Wanneer je het goed begrijpt dan is het verstandig om eerst zelf een strategie te bedenken, deze handmatig te testen en pas wanneer je zeker van je zaak bent, dan kan je een bot ervoor gebruiken.

Heb je geen zin om alles zelf te moeten uitzoeken? Dan is onze cryptocurrency cursus voor beginners de uitkomst. Deze cursus stoomt je helemaal klaar met alle belangrijke informatie en context om succesvol je eerste stappen op de cryptomarkt te kunnen zetten!

Ben je op zoek naar wat meer tekst en uitleg over de verschillende instellingen van Cryptohopper én de achterliggende gedachte? Neem dan deze video eens door. Speciaal voor jouw gemak begint de video precies waar het voor jou interessant wordt! Bedankt voor het lezen en veel succes met je trades!

May the (b)odds be ever in your favor!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.