Waar kan ik het beste crypto kopen?

Waar kan ik het beste crypto kopen?

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Wil je crypto kopen, maar weet je niet waar je dat het beste kunt doen? Niet zo gek, want er zijn ontzettend veel verschillende soorten crypto exchanges waar je cryptomunten kunt kopen. Hierdoor kun je door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer zien.

In dit artikel vertellen we je meer over de 8 meestgebruikte crypto exchanges. Dit doen we door wat meer informatie te geven over het platform, en geven ook aan hoe veilig de exchange is. Natuurlijk vertellen we je ook wat de hoogte van de transactiekosten is per exchange.

Bekijk snel

Bitvavo

De eerste crypto exchange waar we mee beginnen is Nederlands, en heet Bitvavo. Dit bedrijf is in Amsterdam gevestigd, en is nog vrij nieuw, gezien het is opgericht in 2017. Bitvavo wil dat iedereen (dus zowel beginnende als ervaren crypto traders) gemakkelijk en op hun eigen manier kan beleggen in crypto.

Daarom heeft Bitvavo twee soorten interfaces: een vereenvoudigd en een geavanceerd platform. Hierdoor is Bitvavo dus voor iedere soort trader toegankelijk. Je kunt jouw cryptomunten opslaan in de online wallet die aan de exchange is gekoppeld. Natuurlijk is het ook mogelijk om je cryptomunten vanuit Bitvavo op te slaan in je eigen hardware wallet.

Is Bitvavo veilig?

Er is tot nu toe nog niks naar buiten gekomen over een hack bij Bitvavo. In dat opzichte is Bitvavo dus een veilig platform. Echter staat Bitvavo op dit moment nog niet geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten), omdat de AFM crypto exchanges op dit moment nog niet kan toevoegen. Dit komt door de wet- en regelgeving omtrent cryptocurrencies. Bitvavo staat sinds januari 2020 wel al onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB).

Hoeveel transactiekosten betaal je bij Bitvavo?

Wanneer je gebruik maakt van Bitvavo, betaal je 0,25% transactiekosten. Dat is net iets hoger dan de gemiddelde transactiekosten die je betaald bij de crypto exchanges die je in dit artikel zult tegenkomen. Het is aan jezelf om te bepalen of de transactiekosten opwegen tegen die voordelen die Bitvavo biedt ten opzichte van de andere crypto exchanges.

Bitvavo exchange mockup

Binance

Binance is een van de bekendste en populairste crypto exchanges, welke uit China komt. Het heeft zijn populariteit voornamelijk te danken aan het grote aanbod van cryptomunten. Naast dat Binance een exchange aanbiedt, heeft het nog meer producten.

Zo heeft Binance ook hun eigen betaalkaart. Deze is gekoppeld aan je crypto wallet, en maakt het voor jou mogelijk om te betalen met cryptomunten. Je krijgt per transactie cashback, waarvan de hoogte afhankelijk is van de soort kaart die je hebt.

Is Binance veilig?

In 2019 is er een hack geweest bij Binance. Hier hadden hackers voor ongeveer $40 miljoen gestolen van deze crypto exchange. Dit deden ze doordat de hackers in staat waren om de API-keys, 2FA en andere gegevens van gebruikers te verkrijgen. Er werd hetzelfde jaar onthuld dat hackers in het bezit waren van meer dan 60.000 KYC (Know Your Customer) gegevens. Dit zijn erg gevoelige gegevens.

Hoeveel transactiekosten betaal je bij Binance?

Wanneer je gebruik maakt van Binance, betaal je 0,10% transactiekosten (lees hier onze Binance handleiding voor korting). Samen met KuCoin zijn dit de laagste transactiekosten van alle crypto exchanges in deze lijst. Wanneer je dus voor een goedkope crypto exchange wilt gaan, en tegelijkertijd gebruik wil kunnen maken van een hoge liquiditeit, zou Binance een prima crypto exchange voor je zijn.

Telefoon met Binance op het scherm geschreven

Picture by Jimmy Tudeschi

Bittrex

Bittrex is een Amerikaanse crypto exchange welke zich focust op de internationale markt. Deze crypto exchange heeft een redelijk groot aanbod aan cryptomunten, al zijn er ook veel crypto traders die vinden dat het aanbod te klein is. Wanneer je het aanbod vergelijkt met bijvoorbeeld Binance, kun je inderdaad stellen dat aanbod erg klein is.

Is Bittrex veilig?

Tot op het heden is er nog niks bekend gemaakt over een hack bij Bittrex. 2FA is verplicht bij Bittrex, en mede daarom kunnen we aannemen dat Bittrex een veilige crypto exchange is. Je kunt hier zonder enige zorgen jouw cryptomunten kopen.

Hoeveel transactiekosten betaal je bij Bittrex?

Wanneer je gebruik maakt van Bittrex, betaal je 0,20% transactiekosten. Dit zijn vrij lage transactiekosten wanneer we het vergelijken met de overige exchanges op deze pagina. Wil je niet te veel geld kwijt zijn aan de transactiekosten? Dan kan Bittrex een verstandige keuze voor je zijn!

Computer tab bladen geopend op de Bittrex paginas

Picutre by dennizn

Coinbase

Ook Coinbase is een Amerikaanse crypto exchange. Het behoort op dit moment (2021) tot een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Het is daarbij ook de eerste crypto exchange welke naar de Amerikaanse beurs is gegaan. De interface van Coinbase is simpel en overzichtelijk, en te gebruiken voor zowel beginners als ervaren crypto traders. 

Is Coinbase veilig?

Er is tot nu toe nog geen hack geweest bij Coinbase. Omdat Coinbase een van de grootste exchanges ter wereld is, is het een prooi voor veel hackers. In combinatie met de veiligheidsfuncties (2FA) is Coinbase dus een veilige crypto exchange.

Hoeveel transactiekosten betaal je bij Coinbase?

Wanneer je gebruik maakt van Coinbase, betaal je 0,50% transactiekosten. Deze transactiekosten zijn de hoogste van alle crypto exchanges in deze lijst. Er zijn daarom ook veel crypto traders die Coinbase vermijden, al zijn er ook genoeg die juist wel voor Coinbase kiezen. Dit doen ze om de vele voordelen die het biedt, zoals de hoge liquiditeit. Coinbase is immers een van de grootste crypto exchanges ter wereld, en heeft nog nooit last gehad van een hack of iets dergelijks.

Coinbase earn

Huobi

Huobi is een Chinese crypto exchange welke in 2013 is opgericht door Leon Li. Op dit moment heeft Huobi ook kantoren in Hong Kong, Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten. In Nederland zul je niet veel crypto traders tegenkomen die gebruik maken van Huobi. Er zijn namelijk andere exchanges die velen malen populairder zijn dan Huobi.

De gebruikersinterface van Huobi is overzichtelijk. Ze hebben ook een eigen app, waarmee je makkelijk de waarde van je portfolio kunt zien en crypto kunt kopen en verkopen. Het platform heeft dus ook een eigen wallet waar je jouw cryptomunten in kunt opslaan.

Is Huobi veilig?

Er is nog geen hack geweest bij Huobi. Daarbij stelt het gebruikers ook in staat om gebruik te maken van 2FA, wat altijd verstandig is om te doen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat alleen jij kunt inloggen in jouw wallet en account. Daarom is Huobi een veilige crypto exchange.

Hoeveel transactiekosten betaal je bij Huobi?

Wanneer je gebruik maakt van Huobi, betaal je 0,20% transactiekosten. De transactiekosten van Huobi zijn dus vrij laag. Je hoeft in ieder geval niet per se voor een andere crypto exchange te kiezen omwille van de hoge transactiekosten.

KuCoin

KuCoin is een crypto exchange uit Singapore en is nog vrij nieuw, gezien het pas in 2017 is opgericht. Na een jaar had KuCoin al meer dan 1 miljoen gebruikers. Het platform zelf is vrij simpel, waardoor het door iedere soort trader gebruikt kan worden. Deze crypto exchange heeft ook een eigen KuCoin app voor Android en iOS, zodat je ook op je mobiel crypto kunt kopen en verkopen.

Is KuCoin veilig?

In 2020 is er een hack bij KuCoin geweest waarbij hackers zo'n $275 miljoen aan verschillende cryptomunten hebben buitgemaakt. Dit was (tot nu toe) dan ook de twee na grootste cryptohack aller tijden. KuCoin beloofde direct om alle gestolen cryptomunten terug te betalen aan de gebruikers van het platform. Echter heeft deze hack er wel voor gezorgd dat er veel crypto traders zijn die geen vertrouwen meer hebben in KuCoin, en dus ook zijn overgestapt naar een ander platform.

Hoeveel transactiekosten betaal je bij KuCoin?

Wanneer je gebruik maakt van KuCoin, betaal je 0,10% transactiekosten. Vergeleken met de andere crypto exchanges in deze lijst, zijn dit samen met Binance de laagste transactiekosten die je betaald. Wanneer je dus op een goedkope manier gebruik wilt maken van een crypto exchange, kun je dus het beste gebruik maken van KuCoin. Echter is dit niet de enige factor waar je op zou moeten letten bij het kiezen van een exchange.

Kraken

Kraken is een Amerikaanse crypto exchange welke al in 2011 is opgericht. Het was dan ook een van de eerste crypto exchanges ter wereld. Toch is het aanbod van Kraken een stuk lager dan bij concurrenten als Binance en Coinbase. Op dit moment, april 2021, zijn er namelijk zo'n 40 cryptocurrencies te verhandelen op het platform van Kraken. De interface van Kraken is erg overzichtelijk, en dient zowel de beginnende als ervaren crypto trader. Toch is Kraken in Nederland een iets minder populairdere crypto exchange.

Is Kraken veilig?

Er is tot op heden nog geen hack geweest bij Kraken. Gebruikers kunnen ook gebruik maken van 2FA, wat overigens niet verplicht is. Kraken is daarom een veilige crypto exchange, mits gebruikers zelf ook goed aan hun veiligheid denken.

Hoeveel transactiekosten betaal je bij Kraken?

Wanneer je gebruik maakt van Kraken, betaal je 0,26% transactiekosten. Wanneer we dit vergelijken met de andere crypto exchanges in dit artikel, is dit een redelijk gemiddelde dat net wat aan de hoge kant ligt. Echter hoeven deze kosten je niet te weerhouden om van dit platform gebruik te maken. Als je het een fijn platform vindt, kan het deze kosten waard zijn.

Home page Krakan

Coinmerce

Coinmerce is een Nederlandse crypto exchange, waar je cryptomunten kunt kopen met onder andere iDeal. De cryptomunten kun je bewaren in de online wallet die gekoppeld is aan de crypto exchange. Wanneer je gebruik gaat maken van Coinmerce, moet je beseffen dat het aanbod een stuk kleiner is dan bij bijvoorbeeld Coinbase of Coinmerce. Het zal regelmatig gebeuren dat je een munt wilt kopen, en deze niet wordt aangeboden bij Coinmerce. Het duurt daarbij over het algemeen gezien ook vrij lang totdat een nieuwe munt wordt toegevoegd aan het aanbod.

Is Coinmerce veilig?

Er is tot nu toe nog geen hack geweest bij Coinmerce. Echter maakt Coinmerce op dit moment niet standaard gebruik van 2FA, waardoor de veiligheid net wat minder is dan bij crypto exchanges die dat wel doen (zoals Bittrex of Binance).

Hoeveel transactiekosten betaal je bij Coinmerce?

Wanneer je gebruik maakt van Bitvavo, betaal je tussen de 0,40% en 2,5% aan transactiekosten. De hoogte van de kosten ligt aan de cryptomunt die je aankoopt, en met welke methode je dat doet. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om bij Coinmerce te betalen met iDeal.

Coinmerce is de beste broker van Nederland

Dus, welke crypto exchange kun je het beste kiezen?

Je hebt nu een mooi overzicht gezien waar uitleg wordt gegeven over de populairste crypto exchanges. Maar welke zou je nu moeten kiezen? We begrijpen dat het een lastige keuze kan zijn. Over het algemeen is het belangrijk om rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

  • Hoe hoog zijn de transactiekosten?
  • Is het platform veilig?
  • Welke functies biedt de crypto exchange?
  • Hoe groot is het aanbod aan cryptocurrencies?
  • Hoe is de service?

Je wilt natuurlijk niet te veel transactiekosten betalen. In dat geval kun je het beste kiezen voor een exchange waar je 0,25% of minder aan transactiekosten betaald. Echter is de veiligheid daarbij ontzettend belangrijk. De veiligheid zou niet ten koste moeten gaan van de lage transactiekosten. Je kiest in dat geval dus het beste voor een exchange met 2FA (2 Factor Authentication).

Welke functies moet de crypto exchange bieden? Denk bijvoorbeeld aan een app, wallet of een betaalkaart. Sommige crypto exchanges bieden weinig aan naast hetgeen waar ze in essentie voor bedoeld zijn, terwijl andere exchanges veel meer mogelijkheden bieden. Denk bijvoorbeeld aan Binance.

Wat voor munten wil jij kopen en verkopen? Kijk altijd eerst even naar het aanbod van de exchange, zodat je zeker weet dat de exchange aan jouw wensen voldoet. Als laatste is de service erg belangrijk. Want wanneer er wat mis gaat, wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. In dat geval zou een Nederlandse exchange het grootste voordeel kunnen bieden.

Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze blog, kom dan graag voorbij in onze AllesOverCrypto Facebookgroep. Diverse AOC'ers en de leden zullen je graag verder helpen. Zie je daar!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!