StrongBlock

Wat is STRONG - een complete uitleg voor beginners

Je ziet het steeds meer bij verschillende grote YouTubers voorbij komen: STRONG. Met deze token kun je namelijk via vrij simpele stappen een passief inkomen creëren door middel van het opzetten van een node. Het opzetten van een node hóéft niet. Je kunt ook enkel investeren in STRONG zelf als token. Benieuwd naar wat STRONG precies is, naar de achtergrond van dit project, het team dat dit heeft opgezet, de roadmap, maar ook de eventuele nadelen? In dit artikel lees je een complete uitleg voor beginners en kom je alles te weten over STRONG. 

Bekijk snel

Wat is StrongBlock

StrongBlock (STRONG) is een ERC-20 token dat volle focus heeft op de toekomst: blockchain mogelijk maken voor iedereen. Blockchain kan best lastig zijn, maar het is de missie van StrongBlock om blockchains voor iedereen mogelijk te maken, zodat iedereen hierin kan meedoen, zelfs zonder maandenlang je hierin te verdiepen. Daarnaast willen ze, met behulp van nodes, de blockchain nog een stapje extra decentraliseren

Klinkt leuk en aardig, maar hoe doen ze dit? Zoals ze het zelf zeggen bereiken ze dit door ‘breakthrough technology’, waar je met een paar klikken nodes kunt creëren. 

Eerst meer over STRONG zelf, zodat je beter begrijpt wat STRONG doet, wil bereiken en hoe het werkt. 

De achtergrond van STRONG & nodes

Blockchains zijn gedecentraliseerde databases. Decentralisatie vindt plaats via veel verschillende punten (miners en nodes) die allemaal een reeks transacties bevatten. 

Miners registreren transacties, synchroniseren dit met andere miners en maken blokken om dit op de blockchain vast te leggen. Hierdoor wordt de blockchain gehandhaafd. Dit in tegenstelling tot de nodes. Nodes zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van een alle kopieën van de blockchain transacties en het bieden van toegangspunten, waar de volledige kopie toegankelijk is voor alle blockchain applicaties. Op deze manier worden de gedecentraliseerde gegevens bewaard. 

In de video hieronder zie je een samenvatting van StrongBlock:

Miners & nodes

Miners worden beloond. Creëer je nodes? Dan stond daar nog geen beloning tegenover. Totdat StrongBlock in het leven werd geroepen. Dit is het eerste platform dat voor een beloning zorgt als je de infrastructuur van van StrongBlock steunt. Dit is de reden waarom meer en meer mensen in STRONG als token geloven. 

Inmiddels is het simpel om een node te creëren. Hiervoor was dat niet zo. Het vereiste veel kennis van blockchains en nodes draaien in algemene zin. Dit was dus zeker niet voor iedereen weggelegd. Ook had je een eigen server nodig om de node te blijven monitoren en moesten de nodes continu geüpdate worden om de geldigheid te behouden. Het updaten vereiste ook weer kennis. Knap lastig dus als je hier niets vanaf wist.

NaaS-tool

Dat is nu niet meer het geval. StrongBlock bedacht iets slimmers en automatiseerde dit hele proces. Hoe hebben ze dit gedaan? Door het ontwikkelen van een nieuwe tool, de NaaS-tool. Dit staat voor Node as a Service.

Nu is het mogelijk - voor iedereen - om deel te nemen in de blockchain revolutie. Je hebt dus zelf geen hardware meer nodig. 

De token van StrongBlock: STRONG

Je kunt STRONG kopen als investering, net zoals dat je andere altcoins koopt. Je schaft STRONG aan en hoopt dat de waarde omhoog gaat. Weet natuurlijk dat crypto altijd volatiel is, wat betekent dat de waarde altijd kan dalen of stijgen. 

In het schema hieronder lees je wat meer informatie over de ticker, het aantal tokens in omloop en totaal aantal tokens en het token type. Het aantal tokens in omloop is verlaagd, vanwege het burnen. Het burnen van STRONG houdt in dat er een aantal munten ‘verbrand’ worden, oftewel: het totale aanbod wordt verminderd. Dit gebeurt om het proces van het minder waard worden van de token te vertragen. 

Kenmerken STRONG

Token ticker STRONG
Totaal aantal tokens 523,990
Aantal tokens in omloop 138,269 (dit komt neer op 26% van het totaal)
Token type ERC-20 

Geschikte wallet voor de token

Je kunt Strong kopen op een exchange, bijvoorbeeld KuCoin. KuCoin is één van de weinige exchanges waar de token te koop is. Het is nog niet bekend of STRONG ook op andere bekendere exchanges gelist gaat worden. 

Een andere manier om aan de token te komen, is het aanschaffen via een DEX (Decentralized Exchanges). Je kunt ervoor kiezen om via een DEX, UniSwap of Sushiswap bijvoorbeeld, te swappen naar STRONG. Je zorgt dan dat je bijvoorbeeld Ethereum (ETH) in je Metamask hebt staan, zodat je via de DEX swapt naar STRONG. Let op dat je hier altijd te maken hebt met relatief hoge fees, vanwege het ETH netwerk. 

STRONG kun je naast de exchange ook op een hardware wallet opslaan. Dit is de meest veilige keuze. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Team

Op de website van StrongBlock vind je alle informatie over het team, onder het kopje ‘news’. 

Het leiderschapsteam bestaat uit drie personen. 

Zie hieronder het team van StrongBlock met de daarbij behorende functies. Deze namen en functies zijn openbaar op de StrongBlock website, met daarbij de desbetreffende LinkedIn profielen. Het team is dus openbaar te raadplegen. Waar andere teams soms anoniem zijn, zijn de personen achter StrongBlock dus verifieerbaar. 

Zoals hieronder in het schema te lezen is, hebben de drie mannen al eerder in projecten en bij bedrijven samengewerkt. Het zijn bekende namen en ze worden absoluut gerespecteerd in de blockchainwereld. 

 

David Moss

LinkedIn

Twitter

 

CEO en mede-oprichter Blockchainexpert, keynote spreker en strategisch adviseur
Brian Abramson

LinkedIn, maar heeft geen Twitter account

 

CTO = Chief Technology Officer Belangrijke technologie posities bij Block.one LCC + samenwerking met David Moss in eerdere projecten
Corey Lederer

LinkedIn

Twitter

 

CPO = Chief Procurement Officer Belangrijke technologie posities bij Block.one LCC + samenwerking met David Moss in eerdere projecten

 

Roadmap

Op dit moment staat er geen roadmap online. Wel worden de huidige plannen + updates die er hebben plaatsgevonden onder het kopje ‘announcements’ op de website weergegeven. 

Het gaat hier dus niet zo zeer om een roadmap die compleet is uitgezet voor de komende maanden of jaren, maar de community leden worden wel op de hoogte gehouden van de nieuwtjes en plannen. 

Zo is de laatste update geweest over het nieuwe protocol van Polygon dat is toegevoegd en dat ETH 2.0 live is. Ook is hier te lezen dat de laatste audit voor ETH 2.0 compleet is. 

Alle audits zijn overigens ook terug te vinden, met een link op de website. Hier staat beschreven welke officiële partij de audit heeft gedaan plus de datum. De link leidt naar de uitgebreide audit die dus ook te raadplegen is. 

 

Image
StrongBlock
Max Roquer/ Shutterstock

Populariteit

Zoals gezegd groeit de populariteit van STRONG meer en meer. Dit hebben ze aan zichzelf en hun sterk groeiende community te danken. Er vindt veel communicatie plaats. 

Ze zijn op en in verschillende social media platforms actief. Daarnaast is de website ontzettend uitgebreid, met doelen, missie, een stap voor stap uitleg hoe alles werkt, nieuws, announcements en updates voor de nieuwe ontwikkelingen en een complete FAQ. In de FAQ komen alle soorten vragen aan bod over gasfees, NFT’s, wallet adressen, problemen en storingen. Als je er dus niet uitkomt, zijn er genoeg wegen die je kunt bewandelen om er met hulp dus achter te komen wat je moet doen.

Daarnaast hamert StrongBlock op de veiligheid met alles wat met crypto te maken heeft. Dit is ook terug te lezen in onderstaande social media platforms, waarop het team erg actief is. 

Populariteit STRONG & social media

Onderstaande gegevens zijn opgehaald in januari 2022: 

- Twitter: aantal volgers: 37.300 

Er vindt actieve communicatie plaats op Twitter. Zo is in de laatste tweets te lezen dat er ook een AMA (Ask Me Anything) heeft plaatsgevonden, waar leden van de STRONG community aan deel kunnen nemen, om alles te vragen wat ze maar willen weten. Dit zijn live bijeenkomsten. Daarnaast worden er regelmatig support tips gegeven en wordt er interactief gereageerd op de inkomende tweets. Ook bij mijlpalen qua aantal nodes betreft, wordt dit getweet. 

- Telegram: aantal leden: 18.541 leden

- YouTube: aantal abonnees: 883

- Medium: aantal volgers: 1.970

- Discord: aantal leden: 17.083 leden

- Reddit: aantal lezers: 4.600

- Facebook: aantal volgers: 963 en 853 likes

STRONG en nodes opzetten

Zoals al eerder in dit artikel benoemd, gaat StrongBlock verder dan enkel de token zelf. Je kunt namelijk een passief inkomen verdienen door met behulp van STRONG nodes op te zetten. Node wordt in het Nederlands vertaald als knooppunt. Je kunt het zien als een computer die de verbindingen legt tussen cryptocurrency en daarmee transacties valideert. Met behulp van dit systeem wordt het blockchain netwerk gerund en extra beveiligd. Dit doe je omdat je het nog een stapje extra decentraliseert. 

Normaal gesproken is het opzetten van een node ontzettend ingewikkeld en zeker niet weggelegd voor een beginner. Hiermee heeft StrongBlock een doorbraak gemaakt. Op de website van StrongBlock kan dit namelijk wel binnen één minuut. 

Door 10 STRONG aan te schaffen, kun je namelijk één node opzetten. Met het opzetten van die node ontvang je 0.1 STRONG per dag. Dit betekent dus dat als de token prijs $600 bedraagt, je $60 per dag ontvangt. Heb je door het draaien van de node opnieuw 10 STRONG verdiend? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe node op te zetten. 

Let wel op: de tokenprijs verandert met de dag. Het aanschaffen van 10 STRONG is een behoorlijke investering. Houd er altijd rekening mee dat de waarde altijd kan dalen, maar gelukkig ook stijgen. 

Wil je meer te weten komen over het opzetten van een node en de mogelijkheden die hierbij komen kijken? In dit artikel lees je alle informatie over STRONG en het opzetten van nodes

Op dit moment is er weinig concurrentie wat betreft de manier van passief inkomen door de nodes. STRONG is op dit moment de enige token die op deze manier aan de weg timmert. 

Kritiek of eventuele nadelen

Ondanks het feit dat de populariteit ontzettend groeit en de nodes meer en meer ontdekt worden, is het nooit zeker hoe het verloop zal zijn. Als we terugkijken in de historie heeft STRONG een ontzettend hoge piek gehad van  US$ 1.217,44 op 28 oktober 2021. Dit is dus een enorm verschil met de huidige prijs (op het moment van schrijven $580). 

Dit laat dus zien hoe volatiel de prijs van de tokens kan zijn. Het blijft onzeker of de markt gaat stijgen of dalen. 

Het team en de aandeelhouders van STRONG hebben ruim 38% van alle STRONG tokens in bezit. Dat is een behoorlijk aandeel. Dit betekent dus dat een kleine 62% in handen van de community is. 

Hoe koop ik Strong?

Strong kopen op Kucoin is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van STRONG.

  1. Meld je hier gratis aan bij Kucoin
  2. Druk bovenaan op Assets
  3. Druk op Deposit bij USDT
  4. Stel je Google Authenticator in (heel simpel)
  5. Genereer een eigen "Deposit Address" en kopieer deze.
  6. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
  7. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
  8. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
    Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
  9. Koop Tether (USDT) en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
  10. Wacht totdat de USDT op Kucoin staat
  11. Ga op KuCoin naar Exchange en klik STRONG aan
  12. Koop de gewenste hoeveelheid Strong aan.

Conclusie

StrongBlock (STRONG) is een token die steeds populairder wordt. Dit komt vooral vanwege de nodes die je op kunt zetten met STRONG. Je kunt ook los investeren in STRONG. De visie van StrongBlock is dat nodes opzetten voor iedereen mogelijk moet zijn. Waar het eerst een ontzettend lastig en technisch verhaal was om dit te doen, heeft StrongBlock dit hele proces geautomatiseerd. Iedereen kan volgens hun visie en doel dus meedoen met de blockchainrevolutie. Met het opzetten van een node creëer je een passief inkomen voor jezelf. Je kunt jezelf uit cashen, of doorgaan met nodes opzetten zodat je nog sneller en meer passief inkomen verdient. 

Omdat STRONG de enige binnen de blockchain is die het op deze manier mogelijk maakt om nodes op te zetten, is er weinig concurrentie. De token is nog niet op alle exchanges te koop, maar kan via een DEX ook aangeschaft worden. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je alles weten over het opzetten van een node? Heb je specifieke vragen over STRONG? Heb je andere vragen of zie je graag andere onderwerpen terug in onze blogs? Word lid van onze AllesOverCrypto Facebookgroep

Header: Medium Strong 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.