nxt crypto kopen allesovercrypto

Nxt - Het blockchain applicatieplatform

Nxt, ook wel bekend als de meest winstgevende cryptovaluta van dit moment. Met een investering van 80 euro in de ICO van Nxt had je dik miljonair kunnen zijn. Daarnaast is het een van de eerste cryptocurrency 2.0 munten - munten waarvan de functie verdergaat dan alleen een betaalmiddel. Maar wat is er nu zo bijzonder aan Nxt? Wat maakt het dat deze cryptocurrency zo enorm in waarde is gestegen sinds de ICO? 

 

Wat is Nxt?

Nxt is opgericht in november 2013 door een anonieme softwareontwikkelaar genaamd BCNext. In 2017 is Ardor hier als side-chain aan toegevoegd.
Het wordt gezien als de nieuwe generatie cryptocurrency dat met meer mogelijkheden komt dan Bitcoin. Het doel is om met Nxt uiteindelijk een heel economisch ecosysteem te maken.

Op het Nxt-platorm kan iedereen zelf op een simpele manier applicaties ontwikkelen. Of je nou een enthousiasteling, professional of developer bent, voor iedereen is het platform gemakkelijk te gebruiken. Aan de 'ease-of-use' hebben ze dan ook extra veel aandacht besteed. Om de kans groter te maken dat een platform ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden, is het van belang dat zoveel mogelijk mensen ermee overweg kunnen. Bij Nxt is dit zo gemakkelijk gemaakt dat het een kwestie is van drukken op een paar buttons. 

Het platform van Nxt biedt al flink wat features en ze zijn hard bezig er nog meer te creëren.
De volgende elf zijn op dit moment al in gebruik:

 • Account properties: hiermee kunnen klanten geïdentificeerd worden
   
 • Asset creation: De assets zijn de tokens die op de blockchain gecreëerd kunnen worden. Deze tokens kunnen van alles vertegenwoordigen: aandelen, obligates, winkelpanden et cetera. Deze tokens kunnen vervolgens gemakkelijk verhandeld worden. Hiermee wordt een brug gemaakt tussen de echte wereld en de digitale wereld.
   
 • Asset exchange: De tokens worden hier op een gedecentraliseerde manier verhandeld. Ook kan crowdfunding gedaan worden op de exchange.
   
 • Aliases: Alle persoonsgegevens van Jan kan je de alias JAN geven. Bij het versturen van een bericht hoef je dan niet het telefoonnummer in te toetsen, maar alleen JAN in te voeren.
   
 • Currency creation: er kunnen tokens gecreëerd worden die alleen maar teruggestort kunnen worden naar de maker ervan. Bijvoorbeeld punten sparen bij de H&M die alleen bij de H&M ingewisseld kunnen worden.
   
 • Data cloud: Het gedecentraliseerd opslaan van data. 
   
 • Marketplace: Producten en diensten kunnen worden gekocht en verkocht via de marketplace.
   
 • Messaging: Er kunnen versleutelde berichten worden verstuurd en alleen de ontvanger met de juiste keys kan deze lezen.
   
 • Phased transactions: Er kunnen condities worden gegeven aan een transactie. Bijvoorbeeld: verstuur deze transactie pas wanneer we blokhoogte 1,000 hebben bereikt.
   
 • Shuffling: Zorgt voor extra anonimiteit op het platform
   
 • Voting: Er kunnen polls worden gehouden op het platform. Handig voor bedrijven wanneer ze ergens over moeten beslissen.

Features kunnen ook samen met elkaar gebruikt worden. Mensen kunnen bijvoorbeeld een spel bouwen op het platform. De Nxt Data Transfer wordt dan gebruikt om data te versturen, de Asset Exchange wordt gebruikt om de assets bij te houden die in de gamewereld aanwezig zijn en alle informatie wordt geschreven op de blockchain zodat het voor iedereen inzichtelijk is.


De Nxt-tokens

De Nxt-token heeft bij iedere feature zijn eigen functie. Zo worden er bij de meeste de transactiekosten meebetaald en kan bij voting het worden gebruikt om een stem mee uit te brengen. 
Wanneer je Nxt-tokens wilt verdienen, dan doe je dit door te staken en niet door te minen. Nxt maakt gebruik van het Proof-of-Stake concensus algoritme waarmee blocks worden gegenereerd door de hoeveelheid actieve coins op het netwerk. Alle wallets die openstaan op het netwerk krijgen de kans om blocks te genereren hierop te genereren. Wanneer ze een block genereren krijgen ze een beloning in de vorm van transactiefees binnen dat block. Hierdoor is Nxt een lichter systeem dan Bitcoin. Je kan het op een computer, smartphone en Raspberry Pi laten draaien, dit in tegenstelling tot Bitcoin waar hele mining rigs voor nodig zijn. 


Schaalbaarheid

De source code van Nxt is geschreven in Java.  Bij Bitcoin is op dit moment de blocktijd gemiddeld 10 minuten per block en bij Nxt is dit momenteel 1,5 minuut per block. Wanneer het netwerk gaat schalen, gaan ze naar 1 minuut per block. 
Op dit moment kan Nxt 100 transacties per seconde (tps) doen, waar Bitcoin er 7 per seconde doet. Met de side-chain Ardor willen ze de schaalbaarheid nog groter maken. Dit is ontzettend belangrijk om uiteindelijk ook echt wereldwijd gebruikt te kunnen gaan worden. 

 

Hoe koop ik NXT?

NXT kopen op Litebit is een fluitje van een cent. Met deze uitleg kan je al binnen enkele stappen de trotse eigenaar zijn van NXT.

 1. Meld je hier gratis aan bij Litebit
 2. Klik rechtsboven op "nieuw account aanmaken" en maak een account aan.
 3. Bevestig je account en log in.
 4. Ga rechtsboven naar het tabje "Mijn Account" en klik vervolgens op "Verificatie & Limieten"
 5. Verifieer hier je telefoonnummer (door de extreme drukte zijn deze extra stappen tegenwoordig nodig)
 6. Klik vervolgens op NXT
 7. Vul het koopformulier in en kies bij ontvangstadres "LiteBit Wallet"
 8. Klik op volgende en ga door het betaalproces heen
 9. Gefeliciteerd! Je bent de trotse eigenaar van NXT!