ncash coin achtergrond

nCash - Uitleg over de crypto Nucleus Vision

nCash zorgt ervoor dat de winkelier al bij binnenkomst weet waar je van houdt en je gericht kan helpen bij het zoeken van de juiste outfit. Hoe fijn als hij met die ene sjaal aan komt zetten waar jij al maanden naar op zoek bent! Nucleus Vision wil het mogelijk maken meer informatie van de klant te verzamelen zodat de winkelier zijn bezoekers gerichter kan helpen. Hoe ze dit doen vind je in deze uitleg over de crypto nCash.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Lees snel

Wat is Ncash?

nCash, voluit Nucleus Vision, is in 2014 opgericht binnen de vier muren van de Harvard Universiteit in Cambridge. Nucleus Vision heeft de visie om de hele wereld te verbinden met IoT-apparaten. Dit is een erg ambitieus streven en daarom moet eerst kleiner gedacht worden. Om deze reden focussen ze eerst op de retailmarkt zoals kledingwinkels en supermarkten, maar ook online shops als bol.com.
Voor deze markt willen ze de winkeliers helpen meer inzicht te krijgen in consumentengedrag en hier willen ze een mooi beloningssysteem aan hangen. De beloningen zullen worden uitbetaald in nCash-tokens. Het proces gaat als volgt:

Stap 1:
De consument loopt de winkel binnen en krijgt een beloning voor het bezoeken van de winkel. 

Stap 2:
Wanneer de consument een product koopt ontvangt hij een loyaliteitsbeloning, zoals dit nu ook al gebeurt in vele kledingwinkels. 

Stap 3:
Bij het kopen van dit product krijgt hij het verzoek om zijn aankoopgegevens af te staan aan de winkelier. Op deze manier krijgt de verkoper inzicht in de interesses van de klant en kan hij hier bij het volgende bezoek rekening mee houden. 
De klant kan ervoor kiezen de informatie wel al dan niet achter te laten. Wanneer hij ermee instemt zal hij ook een beloning in de vorm van nCash ontvangen.

Stap 4:
De consument kan op deze manier bij meerdere winkels gegevens achterlaten. De mediamarkt kan bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in het koopgedrag van dezelfde klant bij de elektronicawinkel BCC. De BCC kan dan de gegevens doorgeven aan de Mediamarkt en het zal hier nCash-tokens voor ontvangen. Dit kan alleen gedaan worden wanneer de klant hier toestemming voor geeft. Ook voor deze toestemming verdient de klant nCash. 

Image
ncash-crypto kopen

De tokens worden bijgeschreven op de Ncash-wallet van de consument en hij kan deze spenderen in een winkel die aangesloten is op het netwerk van Nucleus Vision.

De processen en de bescherming van de gegevens worden gefaciliteerd door blockchaintechnologie en real-time-sensortechnologie. Door deze laatstgenoemde technologie kan de klant bij het betreden van de winkel worden geïdentificeerd zonder WiFi, Bluetooth, gezichtsherkenning of RFID te gebruiken. RFID is de technologie die we kennen van de caissière die onze producten scant. 

De komende video laat duidelijk zien hoe Nucleus Vision werkt in de praktijk:

 

De technologie wordt op dit moment al gebruikt door tien winkels in India. nCash gebruikt de data vanuit deze klanten om hun netwerk verder te ontwikkelen en het beloningssysteem voor consumenten te verbeteren. Iedere consument moet uiteindelijk een gepersonaliseerd beloningssysteem hebben. 

“The full potential of connected devices is only achieved when they are tied to individual identities” 
- Gartner Report, The Identity of Things for IoT - 

Marktpotentie

Wanneer winkeliers besluiten nCash op grote schaal te gaan gebruiken dan is de potentie enorm. Retail alleen al heeft een marktwaarde van 28 biljoen dollar en dit concept kan ook uitgerold worden naar andere industrieën. Wel zal het aan het begin lastig worden bedrijven ervan te overtuigen om hun bedrijfs -en klantgegevens via een netwerk te delen. Ook heeft ieder land met betrekking tot privacywetgeving zo zijn eigen regels en ze kunnen veel weerstand op juridisch vlak krijgen.

Al met al is het een mooie modernisering van de offline winkels en kan het een enorme boost geven aan vele industrieën. 

De nCash-token

Token van Nucleus Vision
Token symbool NCASH
Aantal tokens 10 Miljard
Token type ERC-20 (gebaseerd op het Ethereum-protocol)
Hardcap verkoop van tokens $40 Miljoen
Softcap verkoop van tokens $15 Miljoen

De helft van de 10 miljard tokens is nog in handen van het team. De rest is als volgt verdeeld:

Image
nCash tokenverdeling
 • Er is uiteindelijk geen ICO geweest doordat de limiet al tijdens de voorverkoop werd behaald. 
 • De token wordt in het netwerk voornamelijk gebruikt voor het beloningssysteem. 
 • Er is geen mechanisme dat zorgt dat de prijs stabiel blijft. Het kan dus zijn dat de munt erg volatiel zal zijn en blijven. Dit kan voor problemen zorgen wanneer een beloning eerst wat waard is en daarna niets meer oplevert. Ze hadden kunnen nadenken over twee tokens, net als wat Sia doet, waarbij in ieder geval één token een stabiele prijs kent..

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Het team

Het huidige team bestaat uit 40 man en ze zitten in zowel San Francisco als India. Ze zijn ervaren in de wereld van retail, IoT, Blockchain en RFID-technologieën.

Een aantal noemenswaardige teamleden zijn:

Abhishek Pitti - CEO & Founder
- Harvard Business School dropout
- Engineer bij Gulfstream
- Management consultant bij Blackstone
- Oprichter van LorvenSoft Tech

Martin Dudley - Co-founder & Chief Marketing Officer
- Sales en marketing professional met meer dan 30 jaar ervaring
- Director of Sales & Marketing bij Levi Strauss & Co
- Consultant bij Progreso Financiero

Avinash Pitti - Chief Technical Officer  
- Masterdiploma in Computer Science
- Veertien jaar ervaring met SAP, machine learning, artificial Intelligence, IoT en blockchain-implementaties

Brooks Atwood - Chief Design Officer  
- Is een bekende van televisie. Hij was de host van de beroemde tv show 'Trashformers'.

Bryan Lemster - Lead Blockchain Developer
- Acht jaar ervaring met het uitvoeren van nieuwe technologiën, het creëren van sociale netwerken en het opzetten van grote retailwebsites.

De rest van de teamleden staan op de teampagina van nCash

Het team zet zich dag in dag uit in om van de volgende roadmap realiteit te maken:

Image
ncash roadmap-timeline-nucleus vision-crypto kopen

Je kunt hier een gedetailleerde roadmap vinden

Partners

Ze werken samen met een aantal grote partners, waaronder Vodafone, Idea , Intel , Reliance Communications , Radisys
Om succesvol te worden is het belangrijk om noemenswaardige partners te hebben. Het is daarom goed om te zien dat ze vanaf het begin al met deze grote partijen in contact staan.
Naast deze partners geven ze ook aan dat ze met de retailbedrijven GAP en Tommy Hilfiger samenwerken. Dit is nog nergens bevestigd dus dat is nog even afwachten. Dit soort namen kunnen een grote hype teweegbrengen in de wereld van crypto. Er moet gezegd worden dat er sowieso al een goede sfeer rondom nCash hangt. Dit is terug te zien in het aantal volgers op social media:

Populariteit nCash
Telegram  >94k
Twitter  >50k
Facebook >7,4k

Adviseurs

Min Kim Co-founder van ICON Foundation
Madhusudan Kela Fund manager van Reliance Capital
Yiseul Cho Partner van Blockchain Korea en adviseur van ICON en Waves
Ian Balina Beroemde cryptomiljonair
David Wachsman Oprichter van 's werelds grootste blockchain PR agency
Jaron Lukasiewicz  Oprichter van Coinsetter Exchange en adviseur van Ambrosus, SONM, Hosho en Kraken
Arun Seth  Former CEO van British Telecom

Investeerders

Tim Draper, Reliance Capital en een paar andere investeerders hebben in het beginstadium geld geïnvesteerd in nCash. Het is goed om een injectie te krijgen van echt geld aangezien het een druk op het team zet om te presteren. 
Tim Draper is bekend van zijn inzicht in investeringen. Hij was één van de eerste investeerders in de bedrijven Skype, Baidu, Tesla, Overture, Theranos, Parametric, Hotmail en Twitch.tv. 

Wil je zelf ook tot de investeerders van Nucleus Vision behoren? Volg dan onderstaande stappen om jouw nCash-tokens aan te schaffen.

Hoe koop ik Nucleus Vision?

Nucleus Vision kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van NCASH.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek Nucleus Vision op aan de hand van z'n ticker NCASH
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/NCASH. Door die aan te klikken, kan je Nucleus Vision kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.