Siacoin-sc-dropbox-blockchain-crypto kopen-cryptocurrency-cloud storage-investeren-allesovercrypto

Siacoin (SC) - Dropbox van de blockchain

Je slaat al jaren je bestanden op in de cloud van Dropbox en begint je vaker af te vragen of dit wel veilig is. Al je documenten staan namelijk bij één partij op de server. Wat nou als Dropbox gehackt wordt of als je een bestand wilt wissen? Is deze dan ook écht verwijderd van hun database? Al deze zorgen worden weggenomen wanneer je bestanden op een decentrale manier worden opgeslagen. Siacoin brengt het online opslaan van je bestanden naar de blockchain en in dit artikel vind je een duidelijk uitleg over hoe zij dit doen.

Lees snel

Wat is Siacoin?

Gedecentraliseerde data-opslag

Sia is een gedecentraliseerd platform waarop je jouw documenten, foto's en filmpjes kan opslaan. Deze bestanden worden vervolgens beschermd door de blockchaintechnologie. 

Op dit moment slaan we online onze bestanden op in de cloud, zoals op Dropbox of Google Drive. We vertrouwen daarmee dat zij zorgvuldig met onze bestanden omgaan en dat ze onze gegevens goed beschermen tegen hackers. Sia wil dat we niet meer hoeven te vertrouwen op grote partijen als deze twee en dat we het beheer weer in eigen hand kunnen nemen.

Om dit mogelijk te maken wil Sia dat mensen (hosts) zich aansluiten bij het Sia-netwerk en hun computer beschikbaar stellen voor het opslaan van andermans data. Iedereen heeft wel een gedeelte van zijn harde schijf dat onbenut blijft en Sia ziet de kans om dit gedeelte te gebruiken voor zijn netwerk. Je krijgt hierdoor een netwerk van computers door de hele wereld heen die allemaal een gedeelte van hun datacapaciteit beschikbaar stellen. 

Als je jouw Word-document op het Sia-netwerk wil opslaan dan zal iedere host een gedeelte van je bestand opslaan op zijn harde schijf. Niemand van deze hosts kan zelf het document inzien aangezien ze niet het gehele document bezitten. Wanneer je inlogt met je private key, dan kan je weer toegang krijgen tot jouw document. Zolang niemand deze private key weet, zal ook niemand het bestand kunnen openen. 

Doordat er geen derde partij meer nodig is, is het proces sneller, goedkoper en is er geen ruimte voor censuur van de regering. 

Sia is goedkoper

Amazon S3 is een ander voorbeeld van een cloud voor het opslaan van data dat wereldwijd veel wordt gebruikt. De kosten hiervan zijn $23 per maand bij 1TB aan data. Sia maakt het mogelijk om dit met 90% te reduceren. Dit komt neer op zo'n $2 per maand. Deze kosten worden betaald met hun eigen coin, de Siacoin. De kostenreducering is erg belangrijk in een wereld waar Internet-of-Things en Big Data steeds belangrijker worden. De toenemende productie van data moet ergens opgeslagen worden en graag zo goedkoop mogelijk. 

Open Source

Naast het opslaan van data, wil Sia applicaties ontwikkelen die de dienst extra waardevol zullen maken. Doordat Sia open-source is kan iedere programmeur in de wereld hieraan bijdragen.

Sia's langetermijndoel is dat alle data die worden geproduceerd, worden opgeslagen op de blockchain van Sia. 

De volgende video legt Sia in 1 minuut uit:

 

Hoe krijg je data op Sia?

Sia wil graag dat het platform zo gebruiksvriendelijk is dat een uitleg ervoor onnodig is. Helaas is het op dit moment nog niet zo voor de hand liggend en leggen wij uit hoe je dit kan doen.

Stap 1: Download en synchroniseer de Sia-blockchain

De download van ongeveer 6GB duurt een paar uur met een SSD-schijf en kan een paar dagen duren wanneer jouw computer is uitgerust met een harde schijf.

Stap 2: Koop Siacoin

Het netwerk draait op Siacoins in plaats van dollars. Wanneer er dollars gebruikt zouden worden is het nodig dat iedere transactie wordt gecontroleerd door een persoon. Dit is een vorm van centralisatie en dat is het tegenovergestelde van wat ze nastreven. 
Door het gebruik van de cryptocurrency Siacoin kunnen we transacties gedecentraliseerd uitvoeren. De smart contracts binnen het netwerk zorgen ervoor dat de transacties correct tot uitvoering worden gebracht.
Siacoin koop je op Bittrex en voor het geval je nog geen crypto hebt dan kan je onderaan dit artikel de aankoopinstructies volgen.

Stap 3: Een contract maken

Dit is een lastig gedeelte en Sia is hard bezig dit te simplificeren. 
Blockchains zijn niet schaalbaar. Wanneer de transactie die voortkomt uit het uploaden van documenten op de blockchain wordt gezet, dan zou het uploaden langzaam verlopen en zullen er lange rijen komen van transacties die nog verwerkt moeten worden. Hierdoor zouden er maar een paar duizend mensen gebruik kunnen maken van Sia. 

Om dit te voorkomen gebruiken ze 'incrementele contracten'. Normaal betaal je jouw host op het netwerk voor iedere actie. Iedere wijziging in het document en het uploaden ervan zou resulteren in een nieuwe transactie en afrekening met de host. Bij incrementele contracten is het zo dat er eenmalig een transactie wordt gedaan op de blockchain en dat daarna wijzigingen resulteren in een nieuwe versie van het document. Deze versie hoeft alleen maar getoond te worden aan de blockchain en wordt niet verwerkt als aparte transactie.
Vergelijk het met een eenmalige controle van je paspoort en dat daarna het noemen van je naam voldoende is. 

Je stopt wat Siacoins in je contract zodat je een tegoed hebt waarvan je het uploaden en downloaden van documenten kan betalen aan je host. Je betaalt dus van tevoren en alle coins die je niet verbruikt zullen daarna teruggestort worden. 
Het aanmaken van een contract duurt ongeveer een uur. 

Stap 4: Uploaden van bestanden

Je kan zowel afzonderlijke bestanden als hele mappen in een keer uploaden. De bestanden zullen verspreid worden over 30 hosts vanuit de hele wereld. Tien van deze zijn al genoeg om je bestand weer op te vragen. 

Stap 5: Het onderhouden van je bestanden

Een contract is standaard drie maanden geldig. Wanneer deze maanden voorbij zijn, zal de host de data verwijderen aangezien ze hier niet meer voor betaald krijgen. Je wilt natuurlijk niet dat je bestanden worden verwijderd en daarom wordt een contract automatisch verlengd. Hiervoor is het benodigd dat je Sia-wallet openstaat zodat deze verlenging betaald kan worden met Siacoins. 

Sia mining

De eerste 100 bloks zijn door de programmeurs van Sia gemined alvorens de mining-code publiekelijk werd gemaakt. Verder is er niet aan premining gedaan. 
Bij het eerste blok kwamen er 300.000 Siacoins vrij en voor ieder volgend blok zal er één Siacoin minder worden uitgegeven. Bij blok 2 waren dit er dus 299.999 en bij blok 3 waren het 299.998 Siacoins. Wanneer er nog maar 30.000 Siacoins vrijkomen per gemined blok zal deze afname stoppen. Aan het einde zal ieder blok je dus 30.000 Siacoins opleveren.
Gemiddeld wordt er iedere tien minuten een blok gemined. 

Als je zelf stappen wilt ondernemen om te beginnen met het minen van Siacoins, dan kan je hier de uitleg over het minen vinden.

Om uit te rekenen of het voor jou ook geld oplevert, kan je hier de berekening maken.

Kenmerken van Siacoin

Om de dienst van Sia te gebruiken is het noodzakelijk om Siacoins te bezitten. Des te meer mensen hun data gaan opslaan op het Sia-netwerk, des te meer zal de Siacoin gebruikt worden. De prijs van de coin is afhankelijk van het gebruik ervan en zal door deze toename in prijs stijgen.

Over de coin
Coins in omloop 33.100.600.000
Totaal aantal coins 44.55 miljard in juli 2020 en daarna zullen er ieder jaar 1.57 miljard bijkomen door het minen. De inflatie zal aan het begin zo'n 3,4% bedragen en daarna afnemen richting de 2% per jaar. 
Soort coin Sia heeft een eigen blockchain waar de coin op is gebaseerd. Het betreft dus geen ERC20-token en kan niet worden opgeslagen op MyEtherWallet. Wil je Siacoins van de exchange afhalen en in hun eigen wallet bewaren? Lees dan hier hoe je zelf de software op je computer kan installeren en de wallet kan instellen. Naast de software wallet kan je hem ook op een hardware wallet bewaren.

Siafunding

Sia heeft naast Siacoin nog een tweede cryptocurrency, Siafund. In totaal zijn er hier 10,000 van en ze zijn allemaal van tevoren gemined. 8750 Ervan zijn in het bezit van het moederbedrijf Nebulous Inc. en de overige 1250 werden verkocht tijdens een crowdfunding-actie. Deze publieke financiering werd gedaan om Sia financieel te helpen bij hun ontwikkeling in het beginstadium. De 8750 Siafunds die Nebulous Inc. nog in het bezit heeft kunnen later worden verkocht aan nieuwe investeerders. Met dit geld kunnen ze de toekomstige ontwikkelingen financieren.

Gebruikers van het netwerk betalen kosten voor het opslaan van hun data. 3,9% Van deze kosten gaan naar de investeerders die mee hebben gedaan met deze crowdfunding. Dit vormt het rendement van de investeerders. Naarmate Sia meer en meer gebruikt gaat worden, zal dit percentage meer geld opleveren. Siafunds lijken daardoor sterk op het uitgeven van aandelen waarbij investeerders dividend krijgen uitgekeerd.

Tokenized Securities Offerings (TSO)

Sia gelooft erin dat token sale de toekomst is van crowdfunding. Ze zien echter ook dat de ICO's problemen met zich meebrengen. Veel projecten spenderen namelijk hun geld aan de marketing van hun project in plaats van het bouwen aan een werkend product. Sia gelooft sterk in het omgekeerde ervan. Maar, hoe trek je geld aan voor de ontwikkeling van je product en ook investeerders voor de langetermijn?
Sia heeft dit zelf gedaan door twee coins te maken, Siacoin en Siafunds. Siacoin voor het gebruik van het werkende product en Siafund voor de investeerders die meedelen in de winst van het netwerk. Deze tweedeling willen ze graag aan andere cryptoprojecten meegeven. 
Zo'n token waarbij investeerders meedelen in de winst noemen ze een Tokenized Security. Deze token kan aan het publiek verkocht worden door middel van een Tokenized Securities Offerings (TSO).  

Het team van Sia

Het bedrijf Nebulous Inc., gelegen in Boston, heeft het Sia-platform in 2015 gelanceerd. 
Ze hebben hierbij financiële steun gekregen van Raptor Group, First Star Ventures, Fenbushi Capital en INBlockchain. Dit zijn grote investeringsgroepen vanuit de hele wereld.

De volgende vijf mensen houden zich 24/7 bezig met dit gedecentraliseerde opslagplatform:

David Vorick - CEO, Co-Founder & Core Developer 

"I like knowing that our technology is out there improving lives and changing the way people think about the world. I hope that what we build is inspirational to others; the desire to inspire is, in itself, an inspiration for me."

Luke Champine - Co-Founder, Core Developer

"Sia captures that rebellious hacker spirit that spurns the current paradigm and, instead, builds something novel, powerful, esoteric. Code is eating the world; blockchains are just a continuation of that trend, extending it into the world of finance."

Zach Herbert - VP van de Operations

"At Sia, we are constantly thinking long-term, putting product ahead of marketing, and building a strong technical foundation for future success."

Chris Schinnerl - Core Developer

"In a world of distributed storage there will be no downtime, no companies spying on your data, and no massive cloud leaks. Storage will be faster, safer, and cheaper."

Steve Funk - Head of Support

"Sia has a team that truly cares about the experience, and a passionate community that inspires us to do our best."

Roadmap

Het team werkt al sinds 2014 hard aan de ontwikkeling van Sia. De volgende planning houden zij hierbij aan:
 

2014 Nebulous Inc. is opgericht om Sia te bouwen. De eerste ronde van crowdfunding is gedaan
2015 De Beta-versie van het Sia-netwerk is gelanceerd
2016 De Beta-versie is goed verlopen en v1.0 gaat online
2017 Het team groeit en het netwerk verbetert op het gebied van snelheid, stabiliteit en schaalbaarheid
2018 Het offline opslaan en delen van data wordt mogelijk
2019 Sia zal draaien op dezelfde snelheid als Amazon S3 en aanvullende applicaties zullen gebruiksklaar zijn om datadistributie te bevorderen
2020 Sia is uitgegroeid tot een ware concurrent van Amazon S3 en bedrijven beginnen over te stappen naar Sia
2020+ Sia is dé dataopslagservice van het wereldwijde internet

Investeerders, adviseurs en partners

Het is onduidelijk wie Sia als adviseurs en/of partners heeft. De volgende twee investeerders zijn wel bekend:

Josh Langsam - Managing Director, Raptor Capital Management
"Beyond their technical skills, what attracted us to Sia is the team’s commitment to decentralization and a value proposition that aligns investors' economic goals with developers’ interests."

Drew Volpe - Managing Director, First Star
"Sia's founding team has a long track record putting the project and community, not themselves, first. They always act with the highest integrity, even when no one is looking."

Concurrenten van Siacoin

Naast Sia zijn ook Storj, Internxt, MaidSafeCoin en Filecoin bezig met een mogelijkheid om data op een decentrale manier op te slaan. Siacoin is op dit moment de enige met een werkend product dat ook daadwerkelijk decentraal opereert. De andere hebben óf nog geen werkend product óf het product is op dit moment centraal geregeld. Siacoin heeft dan ook niet voor niets de grootste marktkapitalisatie op dit moment. 

Lijkt het je interessant om in Siacoin te investeren? Volg dan de onderstaande stappen.

Hoe koop ik Siacoin?

Siacoin kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van SC.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek Siacoin op aan de hand van z'n ticker SC
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/SC. Door die aan te klikken, kan je Siacoin kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!


Bronnen: Sia.tech, Steemit 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.