De cryptocurrency Kava - defi for crypto

KAVA Platform - Complete uitleg voor beginners

Op verzoek van Alex (via onze Facebook Community) nemen we nog maar eens een (relatief nieuwe) crypto onder de loep: KAVA!  We nemen jullie in vogelvlucht mee langs belangrijke zaken als ‘Wat is KAVA?’, kenmerken, wallet-compatibiliteit, de wondere wereld achter KAVA, de voor- en nadelen en de platformen waar je momenteel KAVA kunt verhandelen.

KAVA mag niet verward worden met CAVA. Cava is namelijk wat anders. Cava is een Spaanse mousserende wijn, die vooral geproduceerd wordt in de Penedès, het wijngebied ten zuidwesten van Barcelona in Catalonië. Ook in Aragon en de Rioja wordt op kleinere schaal cava gemaakt. Zo, heb je wéér iets geleerd, dankzij de helden van AllesOverCrypto! Gratis en voor niks!

Maar goed, back on track. KAVA dus! KAVA is het pareltje (en de crypto coin) van KAVA Labs. Een aanstormend talent in het algehele crypto-geweld. Of toch niet? Lees er vandaag alles over en trek je eigen conclusies. Kava Platform: Complete uitleg voor beginners!

Bekijk snel

Voordat we beginnen is het interessant om even onderstaande korte video te bekijken. Voordat wij aan het woord komen over KAVA, laten we KAVA aan het woord over KAVA. #welzomakkelijk

Wat is KAVA?

KAVA is een ‘Decentralized Finance’ toepassing op het gebied van Interledging. Zij zijn de eerste leverancier van Interledger-oplossingen ter wereld, en werken aan de integratie van bedrijven en blockchains met Interledger. Het team heeft gewerkt aan open source-plug-ins voor het Bitcoin Lightning Network en Ethereum. Met deze plug-ins kunnen BTC, ETH en XRP worden verzonden via het Interledger-netwerk. Kava bedient blockchains, wallets en exchanges om te integreren met Interledger om cross chain transacties mogelijk te maken.

Wat is Interledger?

Interledger (of interledgen) is het mogelijk maken van communicatiestromen van (bijvoorbeeld) verschillende blockchains, zonder een blockchain op zichzelf te hoeven zijn. Ondanks dat er meer van dit soort type initiatieven bestaan, is KAVA een DeFi-oplossing. Wat Decentralized Finance (DeFi) exact inhoudt, vertelden we in een eerder blog over DeFi. Lees dat gerust nog eens door!

KAVA crypto is dus de token die is voortgekomen uit dit project. De koers gaat tot op heden een beetje met ups en downs en laat de laatste twee maanden een stevige daling zien. Tegelijkertijd zien we deze trend de afgelopen bij veel meer crypto’s terug en lijkt dus niet specifiek op KAVA betrekking te hebben.

Image
KAVA koers

Kenmerken van de token

De KAVA-token heeft de volgende kenmerken:

 • Token Naam: Kava (KAVA)
 • Lancering Hard Cap: 3.000.000 USD
 • Totale Token Voorraad: 100.000.000 KAVA
 • Totale Tokens toegekend aan het Binance Launchpad: 6.521.739 KAVA 
 • Token prijs voor publieke verkoop: 1 KAVA = 0,46 USD
 • Formaat waarop tokens worden verkocht: loterij & airdrop
 • Maximaal aantal winnende loten: 15.000
 • WInnend lot krijgt: 200 USD (434.78 KAVA)
 • Totale Airdrop Voorraad: 326,087 KAVA
 • Soort token: BEP2-token

Geschikte wallet voor de token

KAVA Labs heeft op Twitter laten weten dat Trust Wallet de officiële wallet is voor KAVA crypto.

Trust Wallet

Draag je favoriete cryptocurrency’s veilig op je  Android- en Apple-apparaten met de Trust Wallet mobiele portemonnee-app. Met een gemiddelde gebruikersbeoordeling van 4,7 / 5,0 kun je  erop vertrouwen dat je digitale activa het hoogste niveau van privacy en betrouwbaarheid hebben wanneer ze worden verzonden, ontvangen of gewoon worden opgeslagen.

De multicoin-wallet ondersteunt alle belangrijke blockchains binnen het Ethereum-ecosysteem en werkt met alle ERC20-, BEP2- en ERC721-tokens, terwijl het ook dekking biedt als een Bitcoin-portemonnee en ook vele andere munten kan vasthouden.

Image
Kava wallet

Team, adviseurs en partners

Het KAVA team bestaat uit 10 personen, aangevuld met nog eens 6 adviseurs en talrijke partners. We zetten de belangrijkste personen van KAVA even voor je op een rijtje!

Image
kava team

v.l.n.r. Brian Kerr (CEO), Scott Stuart (Product Manager), Ruaridh O’Donnel (Lead developer)
Deze drie mannen vormen het boegbeeld van het KAVA team en trekken letterlijk en figuurlijk de spreekwoordelijke kar binnen KAVA Labs. Zij worden daarin ondersteund door een verscheidenheid aan content managers, software developers, engineers, marketeers en een business developer.


Adviseurs

Hieronder staan de zes adviseurs van KAVA afgebeeld:

Image
kava adviseurs

v.l.n.r. Robert Leshner (CEO & Founder COMPOUND FINANCE), Sunny Aggarwal (Research Scientist, COSMOS), Terry Chen (VP of Engineering, TWINE), Jack Zampolin (Director of Product, TENDERMINT), Brian Fabian Crain (Co-Founder, CHORUS ONE) en Roderik van der Graaf (Managing Partner, LEMNISCAP)


Partners

Onderstaand een uitgebreide lijst van de partners van KAVA. En zoals je ziet, daar staan niet de minste namen tussen!

Image
kava partners

Met name de namen van Binance, Huobi, Ripple en Bitmax springen in het oog.

Roadmap

KAVA is lekker aan de weg aan het timmeren en zet – zoals gezegd – stevig in op Decentralized Finance. KAVA is gebouwd op 3 speerpunten: Collateral (Onderpand), Leverage (Hefboomwerking) en Stability (Stabiliteit).

Image
kava speerpunten

De oorspronkelijke roadmap, gedefiniëerd in de white paper van KAVA Labs, zag er als volgt uit:

Image
kava roadmap

Populariteit

KAVA Labs is op verschillende social media platforms actief. Met name op Twitter heeft KAVA een relatief flinke fanschare opgebouwd. Met bijna 20.000 volgers (april 2020) worden ze – in vergelijking met andere crypto startups – relatief nauwlettend gevolgd door crypto-fanatiekelingen.

Medium Aantal volgers
Twitter 18.300
Medium 593
Telegram 6.125
Github 1.800


Er is – naast de fanschare op social media – sowieso wel een aantal redenen waarom KAVA tot een succesvolle crypto zou kunnen uitgroeien. We zetten de belangrijkste argumenten even voor je op een rij:

 • Het concept van cross-chain DeFi is op zichzelf een enorm idee. De hoeveelheid DeFi in verschillende apps zal naar verwachting de komende jaren toenemen naarmate deze populairder wordt. Volgens statistieken van DeFi Pulse wordt al meer dan $ 900 miljoen vastgehouden op verschillende DeFi-platforms.
 • Kava heeft de steun van marktleiders, waaronder Ripple, die via XPring in het project hebben geïnvesteerd.
 • Kava ondersteunt verschillende munten als ETH, Bitcoin, BNB en zelfs XRP als onderpand, een kans voor andere gebruikers die graag willen lenen en lenen.
 • Via USDX worden gebruikers beschermd tegen marktvolatiliteit omdat ze kunnen kiezen tussen ondersteunde munten voor de stabiele munt.
 • De gemeenschap van Kava groeit en recentelijk is het aantal validators, voornamelijk partnerbedrijven, boven de 150 gestegen. Dit is het kenmerk van distributie en een sterke bedrijfscultuur.
 • Het project is ook van plan om andere synthetische activa toe te voegen, waaronder de euro, JPY en de renminbi, een boost voor Kava-token. Dit komt bovenop de toenemende zekerheden die nodig zijn bij het lenen van fondsen.

Kritiek

Het lastigste en misschien nog wel het vreemdst aan KAVA is dat er zo ontzettend weinig over KAVA bekend is. Natuurlijk is het initiatief richting DeFi-oplossingen eentje die voor een hoop positieve feedback kan zorgen. Er zijn immers in steeds toenemende mate Defi-aanhangers te vinden op het wereldwijde web.

Toch zou je dan verwachten dat er sinds 2017, want zo lang bestaat het project al, er toch inmiddels wel iets aan feedback te vinden zou moeten zijn. De pagina van KAVA Labs zelf is op zijn best gezegd wat aan de summiere kant en de white paper is niet veel informatiever geschreven dan de website. Op het internet is er überhaupt weinig te vinden wat de community eigenlijk vindt van KAVA.

Toegegeven, het is niet dat er veel negatieve geluiden de rondte doen, maar ook niet veel positieve geluiden. En vanuit de opvatting: “negatieve reclame is ook reclame”, is geen enkel geluid over je project of bedrijf een niet al te best teken, zou je zeggen. Of geen bericht ook goed bericht betekent, zullen we de komende tijd moeten ervaren.

Echte kritiek is er hoe dan ook niet op KAVA of KAVA Labs, wat ook weer als een positief puntje opgevat zou kunnen worden. Toch houden we een slag om de arm en bestempelen we het uitblijven van informatie en “the buzz” als een puntje van kritiek op de ontwikkeling van deze crypto.

Samenvatting KAVA

Het toffe van KAVA is toch wel dat het zich voorbereid op een aantal belangrijke stappen richting een wereld die meer op DeFi is gestaafd. Enerzijds lijkt het wellicht op een MakerDAO-kopie, maar er zijn toch wel wat verschillen te vinden.

Of de wereld er al klaar voor is, of dat de potentie voornamelijk verborgen zit in de vraag of de wereld uiteindelijk voor een volledige adoptie van DeFi zal gaan, blijft vooralsnog de vraag. Het is koffiedik kijken, maar KAVA heeft absoluut de potentie om in de toekomst in de lift te gaan.
Wat verder vóór deze cryptotoken spreek is dat hij aardig waardevast is gebleken, waardoor hij in de beginperiode de eerste onzekerheden klaarblijkelijk heeft overwonnen. De daling in de koers is niet zozeer aan de crypto zelf te wijden, maar meer aan algehele macro-economische ontwikkeling waar elke crypto en index momenteel last van lijkt te ondervinden.

Tegelijkertijd is er nog vrij weinig bekend over het project, de richting en de actuele voortgang, waardoor het lastig wordt om te bepalen in welke mate het bedrijf (en de achterliggende coin) een zekere mate van volwassenheid heeft bereikt.

We blijven KAVA dan ook nauwlettend in de gaten houden, omdat de coin wat ons betreft absoluut potentie kent, maar hij voor ons nog te onzeker is om direct vol op in te zetten. 

Naarmate de volwassenheid achter de crypto zichtbaarder is én er meer informatie over het project en de voortgang te vinden is, herzien we deze insteek wellicht weer! Maar laat je je er vooral niet van weerhouden om een gokje te wagen, als je in een (zeer) vroeg stadium alvast wilt inzetten op het geluk van deze crypto.

Hoe koop ik Kava?

Kava kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van KAVA.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek Kava op aan de hand van z'n ticker KAVA
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/KAVA. Door die aan te klikken, kan je Kava kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.