EvoVerses

Geld verdienen met EvoVerses: een play-to-earn game in Pokémon-stijl

EvoVerses, niet te verwarren met Evoverse, is een nieuwe Pokémon-achtige play-to-earn game. De game draait om mysterieuze en fabelachtige wezens, genaamd Evo’s. Spelers kunnen Evo’s kopen, verkopen, (ver)huren en ermee battlen en breeden.

EvoVerses streeft naar een perfecte combinatie van DeFi en GameFi en zal daarom, naast realistische graphics en een unieke verhaallijn, ook een DEX en liquidity pools hebben. EvoVerses zal verder een crosschain game worden en dus uitkomen op meerdere blockchains, wat dit zeker een veelbelovende game maakt.

De game staat momenteel (maart 2022) nog volop in ontwikkeling. Het kan daarom een goed moment zijn om in te stappen. Het is echter wel altijd verstandig om eerst goed onderzoek te doen, voordat je ergens in investeert. In deze blog leggen we alles uit over EvoVerses. Lees dus vooral snel verder als deze blockchain game je interessant lijkt!

Bekijk snel

De video hieronder geeft alvast een voorproefje van hoe de game eruit komt te zien. Deze beelden zijn nog niet van de definitieve versie, dus er kunnen nog wijzigingen worden gemaakt.

https://youtu.be/SERkpblRhPQ

Wat is EvoVerses?

EvoVerses is zoals gezegd een nieuwe play-to-earn game in de stijl van Pokémon. Hier kun je op ontdekkingstocht gaan door de wereld van EvoVerses, je kunt wezens genaamd Evo's vangen, ermee breeden en battles doen, land en huizen kopen, etc.

De game wordt ontwikkeld met behulp van de populaire game-engine: Unreal Engine 5. Zo kan de nieuwste technologie worden gebruikt om de beste graphics en prestaties te krijgen, zelfs op oude computers en smartphones. EvoVerses zal zowel gespeeld kunnen worden op desktop als - in een beperkte vorm - op je mobiel.

Verschillende game-modi

EvoVerses zal drie verschillende game-modi hebben: de PvP-modus, story-modus en social-modus. 

PvP-modus

In de player versus player modus kunnen spelers onderling battlen met hun Evo’s. Winnaars kunnen tokens en andere in-game items winnen als beloning. Ook zal er een ranglijst worden bijgehouden en zullen er maandelijks PvP-seizoenen zijn, waarin speciale prijzen kunnen worden gewonnen. Verder zullen er ook nog speciale toernooien worden gehouden.

Aan het einde van het laatste seizoen van het jaar zal een wereldkampioenschap georganiseerd worden, waar je kunt strijden om dé beste Evo-trainer ter wereld te worden en waar ook mooie prijzen gewonnen kunnen worden. EvoVerses zal voor dit wereldkampioenschap samenwerkingen sluiten met verschillende e-sportorganisaties, YouTubers en streamers om er een groot internationaal evenement van te maken.

Story-modus

De verhaalmodus is wat deze game onderscheidt van andere blockchain games. Deze modus biedt namelijk de mogelijkheid om de wereld van EvoVerses te ontdekken aan de hand van verhalen en details over de locaties, de personages en Evo’s. Op deze manier kun je op verschillende missies gaan en beloningen verdienen.

Ook zullen er in deze modus verschillende seizoenen van zes tot negen maanden zijn, elk met nieuwe verhalen, missies, personages en Evo’s.

Social-modus

In de sociale modus kun je in de city-hub andere spelers van over de hele wereld zien en ermee communiceren, wat de game levendig maakt. Zo kun je met andere spelers praten, handelen en verschillende activiteiten ondernemen. Ook kun je een huis kopen en hier spelers uitnodigen om bijvoorbeeld vriendschappelijke battles met je Evo’s te doen.

Hieronder een hoge resolutie foto uit de game:

Image
EvoVerse hoge resolutie foto
Bron: EvoVerses

DeFi en GameFi

Het leuke aan EvoVerses is dat het veel mensen probeert te bereiken en de game voor iedereen zo toegankelijk mogelijk wil maken, ook voor niet-crypto gamers, om hen op een eenvoudige manier kennis te laten maken het concept van play-to-earn blockchain games. Tegelijkertijd moet het spel ook lonend zijn en inkomsten genereren voor de spelers. EvoVerses streeft hierbij naar een perfecte combinatie van GameFi en DeFi. Om dit te bereiken werkt het team van EvoVerses zowel aan een game met realistische graphics en een unieke verhaallijn als aan DeFi-tools, zoals een DEX en liquidity pools. Dit zal samen tot een revolutie van de GameFi-wereld leiden!

Verder is EvoVerses een crosschain game, en zal dus uitkomen op meerdere blockchains. De game lanceert eerst op de Harmony (ONE) blockchain. Het plan is om ongeveer drie à vier maanden later ook uit te komen op Polygon (MATIC) en daarna op Cronos (CRO). 

Evo's

Evo's zijn wezens met speciale krachten die in de EvoVerses-wereld leven. Hun oorsprong en verhaal zijn ietwat gecompliceerd, maar geïnteresseerde spelers kunnen dit onderzoeken via de story-modus van de game. Hieronder al een klein voorproefje van het proloog:

"De wereld weet niet hoe of waarom, maar sinds de Evo's naar onze planeet kwamen, hebben ze alles veranderd. Hun oorsprong is onbekend, althans voor de meesten van ons. Deze vreemde en wonderbaarlijke wezens komen niet van slechts één plek. Het zijn ruimtereizigers. Ze bewegen zich door doorgangen en portalen die door henzelf gecreëerd zijn, die hen in staat hebben gesteld om sinds het begin der tijden naar verschillende werelden te reizen. De aard van Evo's is wild en volatiel, maar niet vijandig. De meesten van hen leven vreedzaam naast ons."

In totaal zullen er 120-160 Evo’s geïntroduceerd worden bestaande uit twaalf verschillende typen:

Plant Water Fire Air
Earthly Mineral Ether Bug
Monster Corrupt Light Dark

Spelers kunnen Evo’s kopen, verkopen, verhuren en ermee breeden en in de PvP-modus battlen tegen andere Evo’s.  Ook kun je je Evo’s aan het werk zetten, door ze een baan te geven of ze op quest te sturen.

Image
Lamphal EvoVerses
Lamphal (type: bug & light). Bron: EvoVerses

Play-to-earn

Het play-to-earn concept van EvoVerses bestaat uit verschillende elementen.

 • Evo’s verkopen en verhuren:

Met je Evo’s kun je, zoals net al uitgelegd, breeden en tokens verdienen door je Evo’s te verkopen of te verhuren aan andere spelers.

 • Battles, toernooien en werk:

Ook kun je beloningen verdienen door met je Evo’s te battlen tegen andere Evo’s of mee te doen aan toernooien. Een andere manier om beloningen te krijgen is door je Evo’s quests te laten doen.

 • Land:

Verder kunnen spelers land kopen. De EvoVerses-wereld is verdeeld in kleinere regio’s van stukjes land die gekocht kunnen worden. Spelers die land bezitten krijgen een vergoeding voor alle aankopen die andere spelers in die regio doen. Andere voordelen van het bezitten van land zijn gereduceerde fees binnen de regio voor de speler zelf.

 • Shops:

Om door de hele EvoVerses-wereld te kunnen reizen en battlen, hebben spelers bepaalde items nodig, zoals potions. Deze kunnen worden gekocht in de shops of andere bedrijven, en worden beheerd door NPC’s (Non-player Characters). Spelers kunnen deze shops en bedrijven kopen en verkopen. Als eigenaar krijg je een vergoeding voor de aankopen die worden gedaan door andere spelers. Dit levert dus een interessante passieve bron van inkomsten op.

 • DEX:

De verdiende beloningen kun je via de DEX in de game eenvoudig omzetten naar een cryptomunt naar keuze en deze vervolgens omwisselen voor uiteindelijk euro’s of dollars, als je dat wilt. Je kunt er echter ook voor kiezen je tokens in de game te gebruiken, om zo je beloningen te vermeerderen. Dit kan bij de bank en farm.

 • Bank & farm:

Bij de bank kun je tokens storten om vervolgens aandelen in de vorm van xEVO-tokens te ontvangen, waarmee je winst kunt maken. Een andere manier om extra tokens te verdienen is door LP-tokens te storten in een liquidity pool; een deel hiervan zal locked zijn voor twaalf maanden.

De beloningen kunnen verhoogd worden of eerder unlocked worden door je Evo’s hiervoor aan het werk te zetten.

Tokens

Het ecosysteem van EvoVerses zal, net zoals andere populaire play-to-earn games, draaien op twee tokens: EVO, de governance token, en LNX, de in-game token. EvoVerses heeft goed nagedacht om deze twee tokens in balans te brengen, door aan beide waarde toe te voegen. Ze hebben daarom allebei meerdere toepassingen in de game.

EVO-token

De EVO-token kun je in de game op verschillende manieren gebruiken:

 • Om Evo’s te kopen
 • Om Evo’s te breeden (ook LNX nodig)
 • Te verdienen tijdens de maandelijkse PvP-seizoenen en toernooien
 • Te verdienen door het ontvangen van fees
 • Om land, huizen en shops te kopen (ook LNX nodig)
 • Te verdienen als beloning in liquidity pools

LNX-token

De LNX-token kun je in de game op verschillende manieren gebruiken:

 • Om Evo’s te breeden (ook EVO nodig)
 • Om Evo’s te levelen en te evolueren
 • Te verdienen tijdens PvP-battles
 • Te verdienen tijdens missies
 • Om land, huizen en shops te kopen (ook EVO nodig)
 • Om in-game items te kopen, zoals potions, decoratie en outfits
 • Te verdienen als beloning in liquidity pools
Image
EVO token
EVO-token Bron: EvoVerses

Roadmap

EvoVerses is een vrij recent project, dat begin 2022 werd aangekondigd. De eerste versie van de whitepaper kwam uit op 6 maart.

De verdere planning in Q1-Q2 2022 is als volgt:

 • Launch EVO-token
 • Launch DEX
 • Liquidity staking
 • Gen0 Evo’s mint
 • Lending platform
 • Evo’s work
 • EvoVerses stories
 • EvoPedia
 • Marketing & growth

Eind mei/begin juni zal de bèta voor de PvP-modus uitkomen, zowel voor desktop als mobiel. Vervolgens zal half juni/begin juli het eerste PvP-seizoen lanceren.

Verder kunnen we in Q2-Q4 2022 en daarna de volgende updates verwachten:

 • NFT Avatars
 • Webtoon
 • Lands & shops
 • Multichain launch
 • Story-modus
 • Marketing and growth: partners
 • Decentralized Governance

Ook zijn er plannen om meer games uit te brengen die gebaseerd zijn op EvoVerses, zoals een ‘Pokemon GO-game’.

Private sale EVO-token

Voor leden van Crypto Mastery van AllesOverCrypto bestond de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan de private sale van EvoVerses, en dus in een vroeg stadium in dit project te investeren en EVO-tokens te kopen voor een gunstige prijs. Het team van Crypto Mastery had hierin een faciliterende rol.

Public launch EVO-token

De public sale van de EVO-token staat gepland voor 15 april 2022 via de de launchpad van Unite Finance. Daarna zal de DEX van EvoVerses beschikbaar komen, waar je de EVO-tokens kunt verhandelen.

Team EvoVerses

Het team van EvoVerses bestaat momenteel uit een vrij jonge internationale groep mensen uit de USA, Canada, Duitsland en Spanje, van allerlei niveaus: van pas afgestudeerd tot meer dan zeven jaar werkervaring. Een deel van het team zijn al goede vrienden van elkaar sinds ze op school zaten en hebben altijd contact met elkaar gehouden, en besloten uiteindelijk dit project te starten. De rest van het team zijn mensen die ze later ontmoet hebben tijdens hun carrière en/of die goed passen binnen dit project. Het team van EvoVerses kun je dus eigenlijk omschrijven als een groot vriendenteam!

Sommigen hiervan hebben eerder al aan succesvolle game-projecten gewerkt. Het team bestaat uit de volgende mensen en functies:

 • drie coders
 • 1 marketeer
 • drie 2D-artists
 • vier 3D-artists
 • 1 muzikant
 • 1 lore writer
 • 1 economy & game balancer

Naarmate het project zal groeien, zullen nieuwe posities worden uitgezet en nieuwe mensen aan het team worden toegevoegd.

Het team heeft zich op dit moment nog niet bekendgemaakt, maar daar zijn wel plannen voor in de nabije toekomst, aangezien EvoVerses zo transparant mogelijk wil zijn naar haar gebruikers.

EvoVerses op social media

EvoVerses is actief op verschillende social-mediakanalen. Zoals ook aan het aantal volgers te zien is, is EvoVerses een vrij recent project wat nog veel potentie heeft om te groeien naarmate we verder komen in de roadmap.

Discord 1815 leden
Twitter 2182 volgers
Telegram 119 abonnees

* Aantallen op 29 maart 2022.

Conclusie

In deze blog hebben we alles uitgelegd wat tot nu toe bekend is over EvoVerses, een nieuwe play-to-earn game in Pokémonstijl. Het project ziet er veelbelovend uit: realistische graphics, een unieke verhaallijn, battles, seizoenen en toernooien, DeFi toepassing zoals een DEX en liquidity pools, een multichain launch, en vooral ook het streven om de game voor een groot publiek toegankelijk te maken en om niet-crypto gamers proberen te bereiken. De game staat momenteel nog aan het begin van ontwikkeling. We zijn dan ook erg benieuwd of het team dit project kan waarmaken!

Wil jij meer weten over play-to-earn games, NFTs of over crypto in het algemeen? Word dan lid van onze AllesOverCrypto Facebookgroep of neem een kijkje op het Crypto Forum! Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag op onze FAQ-pagina op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt.

Als je geïnteresseerd bent in blockchain games dan kun je ook overwegen om een abonnement te nemen op Crypto Mastery van AllesOverCrypto. Crypto Mastery is hét uitgebreide crypto-platform waarin we jou alle trends, unieke kansen en bronnen van passief inkomen van crypto overzichtelijk aanrijken, zodat jij nooit meer een kans hoeft te missen! Onze crypto-experts houden de markt continu in de gaten op unieke kansen en delen op basis daarvan signalen met jou. Aan de hand van ondersteunende video's kun je de signalen van onze crypto-experts zonder ervaring, moeite of kennis overnemen. 

Header afbeelding: https://www.evoverses.com/


Simpel geld verdienen met gamen?

Start direct met ons gratis e-boek!

E-boek downloaden

Image
P2E ebook blogbanner

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.