Een crabada bezig met een missie in de game.

Geld verdienen met Crabada

Net als NFT’s en de metaverse, is play-to-earn gaming een grote trend binnen de cryptomarkt. Deze trend wordt weleens genoemd als dé manier om de blockchaintechnologie mainstream te krijgen, doordat er wereldwijd miljarden mensen spellen spelen. Voor de meeste spellen moet je geld uitgeven, maar bij blockchain gaming heb je juist de mogelijkheid om geld te verdienen!

Een voorbeeld hiervan is CrabadaCrabada is een zeer populair play-to-earn game, die is gebouwd op de blockchain van Avalanche. Samen met Avaxtars, Yield Hunt en TaleCraft wordt Crabada als één van de grote play-to-earn games op de Avalanche blockchain gezien. Wil jij weten hoe je geld kan verdienen met Crabada? In dit artikel nemen we alles met je door!

Bekijk snel

Voordat we kijken naar manieren om geld te verdienen met Crabada, behandelen we eerst het spel zelf. In de onderstaande video kun je alvast zien hoe het spel eruit ziet, wanneer je ten strijde trekt: 

Wat is Crabada?

Crabada is een play-to-earn game op de Avalanche blockchain, waarbij je op avontuur kan met krabben. Deze krabben worden Crabada genoemd, dus dezelfde naam als het spel zelf. Je kunt vechten met je krabben, waarbij je met je team van 3 krabben, oftewel Crabada, gaat strijden tegen een ander team.

Elke krab in het spel is een NFT, die je kunt gebruiken, verbeteren of verhandelen. Door actief te zijn binnen Crabada, heb je de mogelijkheid om crypto te verdienen. Crabada maakt gebruik van twee tokens, $TUS en $CRA, die je kunt verdienen en gebruiken in het spel. Verderop in de blog komt hier meer informatie over.

Crabada Herberg

De Crabada-wereld bestaat uit verschillende ruimten. Zo is er een herberg, waar je Crabada kunt huren. Wanneer je een Crabada huurt, zal deze als versterking deelnemen aan je gevecht. Wanneer het gevecht afgelopen is, keert de Crabada weer terug naar de herberg.

Naast het lenen van Crabada, kun je ook krabben uitlenen. Hierbij bewandel je de omgekeerde weg, waardoor je jouw krabben juist in de herberg zet. Doordat spelers hun Crabada in de herberg zetten, ontstaat er een pool van beschikbare krabben. 

Crabada Marktplaats

Omdat alle Crabada een NFT zijn, is er natuurlijk ook een locatie nodig waar je kunt handelen in deze NFT's. Daarom is de wereld van Crabada ook voorzien van een marktplaats. Indien je een Crabada wil verkopen op de marktplaats, kan je dit doen door je item op de marktplaats aan te bieden voor een specifieke prijs. Bij het handelen in de NFT's wordt $TUS gebruikt. 

Wanneer je besluit om een NFT op de marktplaats te zetten, dan moet je rekening houden met de transactiekosten die Crabada rekent. Als koper hebt je geen last van deze kosten, maar voor verkopers geldt dat zij 3,85% aan transactiekosten moeten betalen.

Image
Cradaba looting en mining opdrachten

Hoe verdien je geld met Crabada?​​​​​​​

Natuurlijk is het leuk om met het spelen van games een extraatje te verdienen, of er zelfs van te kunnen leven. Van beide uitkomsten zijn voorbeelden, waarbij mensen rondkomen van play-to-earn games of een leuk zakcentje erbij verdienen. Maar hoe kun je geld verdienen met Crabada? Er zijn verschillende manieren om een leuk resultaat te boeken.

Natuurlijk kun je gaan investeren of handelen in de cryptomunten en NFT's van het spel. Dit is echter een tactiek die je bij elke cryptocurrency of NFT(-collectie) kunt uitvoeren. Daarom zoomen we nu in op de mogelijkheden die Crabada aanbiedt.

Mining Expedition

Crabada zijn niet alleen krabben die flink kunnen stoeien, maar ook handige NFT's die voor jou op expeditie kunnen gaan. Om op expeditie te gaan, moet je een mijnbouwgroep vormen, die bestaat uit 3 Crabada. Wanneer het team is samengesteld, kun je een beschikbare mijn kiezen. Vervolgens zullen de Crabada hard aan het werk gaan in de mijn, terwijl jij alleen maar hoeft te wachten tot ze klaar zijn met het harde werk. 

Elke expeditie duurt standaard 4 uur, waarbij je beloond wordt met 3,75 CRA en 303,75 TUS. Deze bedragen zijn natuurlijk geen garantie en kunnen in de toekomst veranderen. Het is daarom handig om zelf te controleren wat de rewards voor de verschillende spellen in Crabada zijn. 

Looting Mission

Naast het zwoegen in de mijn, is het ook mogelijk om een mijn te plunderen. Wanneer een mijn bezet is door een andere Crabada-groep, kun je ervoor kiezen om een mijn te plunderen. Wanneer je dit wil uitvoeren, zal je eerst een team moeten samenstellen. Net als bij de battles en de mijnexpeditie, bestaat je team uit 3 Crabada. Na het samenstellen van je team, kun je een mijn selecteren.

De Crabada zullen vervolgens starten met de aanval op de mijnbouwgroep. Deze missie duurt een stuk korter dan de mijnexpeditie. Er is geen vaste tijd voor deze missie, maar je moet rekening houden met 1 tot 2,5 uur. De daadwerkelijke tijd hangt af van degene die bezig is in de mijn. Wanneer deze speler versterkingen stuurt, om de mijn te verdedigen, is de kans groter dat de plundermissie 2,5 uur duurt.

Het plunderen kan een zeer risicovolle gebeurtenis zijn, zeker wanneer je het vergelijkt met het mijnbouwwerk. Vanwege het risico, ontvangt elke speler bij een plunderingsmissie een premie. Deze premie krijg je ongeacht de uitkomst. De premie bedraagt 0.3 CRA en 24.3 TUS, maar dit kan in de toekomst ook veranderen. Naast de premie is er voor plunderaars natuurlijk nog meer te verdienen. Een succesvolle plundering resulteert in het stelen van 65% van de beloningen van de mijnbouwer. Deze bedragen kunnen dus behoorlijk oplopen!

Naast deze twee activiteiten waar je mee kunt verdienen, is de koers van de cryptomunten ook belangrijk. Je kan immers veel coins verdienen, maar indien deze coins weinig waard zijn, dan zal de beloning altijd klein blijven. Op het moment van schrijven is CRA €0,91 en TUS €0,01 waard.

(In)huren van Crabada

Ook inactieve krabben, die dus niet druk zijn in de mijnen, kunnen beloningen verdienen. Ze kunnen bijvoorbeeld als huurlingen worden ingezet in de herberg. Hierdoor help je andere spelers, die jou betalen om gebruik te maken van de krab. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je Crabada gehavend terugkomt, deze zal altijd ongedeerd terugkeren. De herberg rekent 10% aan kosten voor de huur. 

Staking

Het is ook mogelijk om je coins te staken op Crabada. De governance token, CRA, kun je alleen staken. Voor elke 50 CRA die je gaat staken, zal je 1 CRAM per week ontvangen. Deze CRAM tokens kun je gebruiken om dingen op het platform te unlocken. Zo kunnen spelers zonder CRAM 3 verschillende teams maken, terwijl spelers van 250 CRAM één extra team kunnen maken. 

Image
Gameplay van het spel Cradaba

Crabada NFT's

De avontuurlijke krabben zijn verpakt als NFT's, wat bijvoorbeeld handig kan zijn bij het breeden. Het is namelijk mogelijk om je krabben sterker te maken. Het breeden gaat echter niet zomer. Er zijn Crabada's met verschillende rassen en klassen, waar je op moet letten bij het inzetten van de krabben.

Deze opzet kun je vergelijken met de Cryptokitties, één van de eerste games die gebruik maken van NFT's. In totaal zijn er 8 verschillende klassen. Bepelde klassen van Crabada hebben hogere basisattributen, waardoor ze dus een stap voor zijn op de rest. Daarnaast bestaat elke Crabada uit 6 lichaamsdelen, die belangrijk zijn voor de krab. Lichaamsdelen hebben namelijk invloed op de attributen en vaardigheden. De verschillende lichaamsdelen hebben ook een verband met het specifieke ras. 

Binnen elke klasse zijn er 8 verschillende soorten rassen. Deze rassen zijn belangrijk bij toekomstige updates in het spel, omdat gevechtsvaardigheden van de Crabada mede bepaald worden door het ras. In het tweede kwartaal van 2022 zou PvP geïntroduceerd moeten zijn in Crabada.

Door alle vaardigheden, klassen en lichaamsdelen goed op elkaar af te stemmen, kun je zorgen voor de juiste belans in je team. Het spel is zo gebouwd, dat alle elementen invloed hebben. Daarom kun je stellen dat Crabada een zeer strategisch spel is!

Image
Crabada Classes NFT

De Tokens van Crabada: $TUS en $CRA

Ze zijn al meerdere keren in dit artikelen voorgekomen, de twee tokens van Crabada. De meeste mensen zijn wel bekend met ERC-20 tokens, die op de Ethereum blockchain zijn gevestigd, maar de coins op Avalanche worden ARC-20 tokens genoemd. TUS en CRA zijn dan ook ARC-20 tokens.

De TUS token staat voor Treasure Under the Sea en is de in-game valuta die je kunt verdienen bij het spelen van het spel. Op dit moment zijn er 92,931,190.00 TUS, terwijl er 1.000.000.000 CRA zijn. CRA is een governance token die je kunt gebruiken voor het staken. Indien je deze coins graag wil kopen of verkopen, kun je dit doen via TraderJoe.

Het team van Crabada

Het team van Crabada bestaat uit 10 teamleden, waarvan er 4 co-founder zijn. Binnen een klein team heb je al snel een leidinggevende titel te pakken, wat bij de teamleden van Crabada ook het geval is. De teamleden worden niet volledig met voor- en achternaam genoemd. 

De co-founders hebben redelijk wat ervaring opgedaan, voordat ze begonnen met het Crabada project. Zo is een mede-oprichter, die zichzelf Oxtender noemt, 4 jaar werkzaam geweest aan verschillende blockchain producten en had hij een tech consultancy bedrijf.

Een andere co-founder genaamd Jay heeft een verleden bij Binance. Bij één van de grootste crypto platformen is Jay ontwerper en productontwikkelaar geweest. Ook Fuji, zoals de derde mede-oprichter zich noemt, heeft een verleden op blockchain gebied. Fuji is werkzaam geweest bij Ethereum en een toonaangevende crypto wallet.

De co-founder met de meeste jaren ervaren noemt zichzelf NH. Ruim 10 jaar is NH werkzaam geweest als back-end ontwikkelaar. Daarnaast heeft NH ook nog 4 jaar gewerkt bij Infinity Blockchain Labs. Met in totaal 14 jaar ervaring in de tech-industrie, is NH hierdoor de meest ervaren pion binnen het team.

Crabada op social media

Wanneer je op de hoogte wil blijfven over het laatste nieuws omtrent Crabada, dan zijn er verschillende social media kanalen waar het project actief op is. Bij elkaar opgeteld heeft Crabada zo´n 65.000 volgers, verdeeld over 5 verschillende social media kanalen. 

Met ruim 42.000 volgers, is Twitter het platform waar de meeste mensen op de hoogte blijven over Crabada. Twitter is onder veel crypto-investeerders een populair medium, waardoor de meeste projecten via dit platform de meeste volgers hebben.

Naast Twitter, volgen de meeste mensen Crabada via Telegram en Discord. Samen worden hier ruim 20.000 mensen bereikt, waarbij er 8.000 via Telegram op de hoogte blijven en 11.700 via Discord het laatste nieuws omtrent Crabada ontdekken.

De minst bekeken social media kanalen zijn Medium en YouTube. Vaak wordt op beide platformen groot nieuws of gameplay gedeeld. Voor de specifieke en snelle updates zal je de eerste drie social media kanalen moeten raadplegen. Via Medium heeft Crabada 1.300 vaste volgers, terwijl het aantal volgers op YouTube 900 is. Dat YouTube het kanaal met de minste volgers is, is zeker niet opmerkelijk. Op het kanaal staan 11 video's, die voornamelijk gameplay laten zien. 

Kritische noot

Ondanks dat het project er zeer interessant uit ziet, door de lucratieve beloningen en leuke graphics, zijn er ook minder positieve kanten aan het project. Door de toenemende hype rondom play-to-earn games, schieten deze als paddenstoelen uit de grond. Hierdoor is de concurrentie zeer groot.

Niet alleen op de Avalanche blockchain zijn er verschillende games gelanceerd, maar nagenoeg elke blockchain heeft meerdere projecten die hun dApps op de blockchains gebouwd hebben. Het gevaar voor Crabada is dan ook de hoeveelheid concurrenten. Om een aandeel in de markt te hebben, zal Crabada zich moeten blijven ontwikkelen.

Crabada bestaat sinds het najaar van 2021, waardoor het spel nog zeer nieuw is. Elk nieuw project heeft zijn kinderziektes en moet nog een hoop werk verzetten om een goed product aan hun gebruikers aan te bieden. Met name in lange bear markets is het voor veel projecten lastig om interessant te blijven voor gebruikers.

Conclusie

Crabada is één van de populaire play-to-earn games op de Avalanche blockchain. Het spel geeft spelers de mogelijkheid om crypto te verdienen met het spelen van Crabada. Dit kan door verschillende missies en het uitlenen van je NFT's. De krabben in het spel zijn NFT's, die je nodig hebt om te kunnen spelen.

Ondanks dat het spel er veelbelovend uit ziet, zijn er ook kritische punten te benoemen. Zo is het spel nog zeer jong en zijn er verschillende ontwikkelingen die nog uitgevoerd moeten worden, zodat het spel zich volledig kan ontplooien. Wanneer de beloningen en de gameplay interessant blijven voor spelers, kan Crabada een play-to-earn game zijn die een positie op de markt verdient.

Ben je op zoek naar meer informatie over Crabada? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto vind je alle antwoorden en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers. Ook kun je hier zelf vragen stellen en nieuwe inspiratie opdoen.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de opkomst van play-to-earn games!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.