F1 Delta Time

Wat is F1 Delta Time? - complete uitleg voor beginners

Blockchain games: ze worden steeds populairder. Voor bijna iedereen is er tegenwoordig wel iets beschikbaar. Nu ook voor de Formule 1 fans!

De nieuwe blockchain game, F1 Delta Time, van Animoca Brands is namelijk onlangs uitgekomen, met sommige delen van de game die nog in de Beta versie zitten.

Maar hoe werkt deze blockchain game precies? Hoe kun je van start gaan? En hoe kun je er geld mee verdienen? Dat alles, en meer, lees je in deze blog!

Bekijk snel

Weet jij nog niet precies wat blockchain gaming is? In deze video leer je alles wat je moet weten.

Wat is F1 Delta Time?

F1 Delta Time is een blockchain game gebouwd op het Ethereum netwerk. De game bestaat uit 2 onderdelen: de collectibles game and de racing game.

In de collectibles game gaat het over het sparen en verhandelen van NFT’s. Deze NFT’s kunnen bijvoorbeeld auto’s, coureurs en auto-onderdelen zijn. Zoals in de whitepaper zelf wordt aangegeven, is het de bedoeling dat het echt een spaarspel wordt, zoals Pokemon kaarten en voetbalplaatjes dit ook zijn.

In de racing game gaat het daadwerkelijk om het racen, zoals bij andere racing games. Een speler kan zijn NFT’s gebruiken om deel te nemen aan een Grand Prix. De gameplay is in 2.5D, bijna 3D dus, en de speler moet zowel gassen en remmen, als sturen.

Beide games zijn op dit moment al live en de prijzen van de NFT’s zijn vrij laag, waardoor de drempel om van start te gaan vrij laag is. Ben jij dus een echte Formule 1 liefhebber? Lees dan zeker verder!

Team & adviseurs

F1 Delta Time is een game van Animoca Brands, het is namelijk onderdeel van Revv Racing, de eerste racing game van Animoca Brands.

Aniomca Brands is een Chinees blockchain gaming bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen en managen van verschillende blockchain games. Denk hierbij bijvoorbeeld aan The Sandbox, maar dus ook aan Revv Racing en F1 Delta Time.

Animoca Brands kwam onder de grote publieke aandacht toen zij in 2018 The Sandbox overnamen. Sindsdien houden zij zich voornamelijk bezig met het overnemen van kleine blockchain games en deze hopen zij dan onder hun leiding naar de top te brengen.

Inmiddels is Animoca Brands een zeer gewaardeerd blockchain gaming bedrijf en verschillende investeerders zien het dan ook als een katalysator voor succes wanneer Animoca Brands bij een game betrokken is.

Het is dan ook de Revv token (REVV) die gebruikt kan worden in de F1 Delta Time. Je kunt deze gebruiken om bijvoorbeeld de NFT’s te kopen, maar ook om andere transacties in de game te voltooien. Ook krijg je bijvoorbeeld je rewards uitgekeerd in de Revv token.

Image
F1 Delta Time
De verschillende eigenschappen die de NFT's kunnen hebben

Hoe speel je F1 Delta Time?

Om te beginnen met F1 Delta Time ga je naar de website F1DeltaTime.com. Hier krijg je in principe de optie om je wallet te connecten of om een account te maken. Op dit moment kun je je wallet echter niet connecten, om een reden die ons onbekend is, en dus zul je een account aan moeten maken.

Wanneer je in de game bent aangekomen, heb je 6 menu’s. Dit zijn Garage, Workshop, Staking, Time Trial, Elite en Grand Prix. Laten we eens gaan kijken naar wat al deze menu’s betekenen.

Als eerste de Garage. De Garage is eigenlijk is in principe eigenlijk je wallet. Hier kun je precies zien wat je allemaal in je bezit hebt. Welke auto’s, welke coureurs en welke auto-onderdelen. Verder kun je hier niet zo heel veel doen, maar wel is het een erg fijn menu voor wanneer je veel NFT’s hebt gespaard.

Het tweede menu is de Workshop. In de Workshop kun je je auto en je coureur gaan klaar maken voor races. Allereerst kun je hier de basis voor je auto kiezen, en deze vervolgens gaan aanvullen met de onderdelen. Zo kun je kiezen welke motor je in je auto legt, maar bijvoorbeeld ook welke voorvleugel en remmen je in je auto legt, en zo kun je uit nog veel meer onderdelen kiezen. Het leuke is dat deze onderdelen ook daadwerkelijk verschillende eigenschappen hebben. Zo zijn bepaalde motors sneller dan anderen en heb je bij bepaalde voorvleugels andere voordelen dan bij anderen. Op deze manier kan het dus erg leuk zijn om naar een goede auto toe te werken. Echt een soort spaarspel dus, zoals Animoca Brands zelf ook aangeeft! In de Workshop kun je ook je coureur aanpassen. Hierbij kun je kiezen uit je handschoenen, je pak, je helm en je schoenen. Hier zitten verder geen voordelen of nadelen aan.

Het derde menu is Staking. Hier kun je je verschillende auto’s staken en als beloning hiervoor ontvang je Revv tokens. Het staken bij F1 Delta Time werkt in staking periodes. Per staking periode is er een bepaald aantal rewards dat wordt uitgekeerd. Hoeveel jij daarvan krijgt in de periode is afhankelijk van je ‘weight’, oftewel welk gedeelte van de pool van jou is. Dit is dus afhankelijk van hoeveel jij staket, ten opzichte van de rest van de wereld.

Het vierde menu is Time Trial. Hier kun je proberen de beste tijd neer te zetten op verschillende circuits binnen een bepaalde periode. Dit zijn echt bestaande circuits. Zo is het Time Trial circuit van dit moment het Shanghai International Circuit, maar het volgende circuit zal Circuit de Spa-Francorchamps in België zijn. Elke dag komt er een nieuw circuit, en er is dan een pool van 20.000 REVV beschikbaar, op dit moment bijna $4.500 waard. Deze pool aan rewards wordt elke dag over een aantal mensen die de snelste tijd hebben neergezet verdeeld. Dit is dus één van de manieren waarop je geld kunt verdienen aan deze game.

Het vijfde menu is Elite. Dit is een menu waarin eerder een Time Trial Elite evenement werd gehost. Dit was een evenement waaraan mensen konden deelnemen die een bepaalde hoeveelheid REVV hadden gestaket, namelijk minimaal 2.500 REVV. Ook moesten de deelnemers tenminste 1 auto, 1 coureur en 1 setje banden hebben. Elke deelnemer van het evenement ontving iets van rewards, maar hoe beter je het deed, hoe meer je ontving. Elke dag was er een ander circuit waarop deelnemers konden racen. Verder werkte het in principe hetzelfde als normale time trials, alleen dan waren er in dit speciale evenement meer rewards beschikbaar. Op dit moment is er geen evenement bezig in het Elite menu, maar het zou zomaar eens kunnen dat er in de toekomst nog meer speciale evenementen worden gehost in het Elite menu.

Als zesde menu heb je dan nog Grand Prix, deze modus is op dit moment in de Beta. In de Grand Prix modus kun je racen op de verschillende circuits die onderdeel zijn van het Formule 1 seizoen. Zo kun je bijvoorbeeld in Australië racen, maar ook in Bahrein, of bijvoorbeeld op Silverstone en het straatcircuit van Monaco. Je kunt rijden op deze circuits binnen bepaalde timeframes, waarin opnieuw rewards gaan naar mensen die het beste racen. De modus is op dit moment nog in Beta, en dus wordt deze ook nog altijd ontwikkeld. We kunnen waarschijnlijk binnen niet al te lange tijd de volledige game verwachten en wij kijken hier zeker naar uit!

Image
F1 Delta Time
Een streamer die F1 Delta Time speelt

Geld verdienen met F1 Delta Team

Voordat je van start gaat met een blockchain game, wil je natuurlijk eerst een beetje een beeld hebben van wat je potentieel kunt gaan verdienen met een blockchain game. Voor F1 Delta Time is het erg lastig te zeggen, omdat het heel erg afhankelijk is van je resultaten.

Zoals we eerder al bekeken kan er per Time Trial op dit moment ongeveer $4.500 verdiend worden. De top 10 ontvangt een prijs. Hoeveel iedereen precies verdiend is lastig te zeggen, aangezien het ook weer afhangt van heel veel verschillende factoren.

Wat dus wel duidelijk mag zijn, is dat niet iedereen geld verdiend. Er zijn maar een beperkt aantal mensen die geld verdienen. Stel dat er 1.000 mensen meedoen aan een race, dan wordt er dus maar door 1% iets verdiend.

Aangezien alles afhankelijk is van je auto, coureur en onderdelen, en in principe dus je NFT, heb je met een hogere inleg ook meer kans om te winnen. Dit komt omdat de beste onderdelen, waarmee je de kans om te winnen in theorie verhoogt, duurder zijn. Al bieden goede NFT’s natuurlijk nooit een garantie om te winnen.

Het is dus lastig om een goed beeld te krijgen van wat je potentieel kunt gaan verdienen met F1 Delta Time. Goed verdienen is zeker mogelijk, maar dan moet je wel races winnen (of hoog eindigen) en je zou dus kunnen zeggen dat je om goed te kunnen verdienen wel een goede auto moet hebben.

De meeste basisitems zijn niet zo duur en dus kun je vrij goedkoop van start gaan. Dan heb je echter dus wel daadwerkelijk de basisitems en geen bijzonder goede motors, vleugels, of remmen. Of je dan dus ook daadwerkelijk races gaat winnen is maar de vraag. Dat weet je nooit zeker en kun je enkel uitvinden door te gaan spelen.

Is F1 Delta Time de moeite waard?

Is F1 Delta Time dan de moeite waard om te gaan spelen? Dat kun je alleen voor jezelf bepalen.

Wat wij sowieso een goede instelling vinden, is dat je een blockchain game sowieso alleen moet spelen wanneer je het een leuk spel vindt. Wanneer je een blockchain game gaat spelen puur met de reden er geld aan te gaan verdienen, ga je jezelf waarschijnlijk al snel irriteren, je emotioneel gedragen en verlies je het plezier in het spel.

Voor Formule 1 fans is het antwoord dus simpel: het is zeker de moeite waard om te testen! Je kunt racen op de circuits die je misschien wel elke week bekijkt op TV en je kunt hier bovenop dan ook nog eens geld verdienen, wat je dus echt moet zien als leuke bijkomstigheid.

De drempel om van start te gaan is laag, wat zeker een voordeel is. Dan hoef je namelijk in ieder geval niet zoveel geld te verliezen. Wanneer je de tijd erin wil steken en het dus daadwerkelijk leuk vindt kun je op de lange termijn best iets moois opbouwen, wat wanneer de game groot wordt, zeker wat waard kan zijn.

Wij kunnen dus niet voor jou bepalen of het de moeite waard is, maar wanneer je graag eens een keer een blockchain game wil spelen en daarnaast fan bent van Formule 1, racen en auto’s, is het zeker leuk het eens te proberen.

Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als je er dan ook nog eens geld aan kunt gaan verdienen, maar dit is zeker geen garantie!

Conclusie

Dus, F1 Delta Time is een blockchain game van Animoca Brands die volledig in het teken staat van de Formule 1. De game bestaat ui 2 onderdelen, het sparen van NFT’s en het racen. In beide onderdelen van geld verdienen.

In het spel is het de bedoeling dat je een zo goed mogelijke setup, bestaande uit bijvoorbeeld een auto, een coureur en een motor, gaat opbouwen, zodat je vervolgens zo goed mogelijk kunt presteren in de races.

Wanneer je het goed doet in deze races kun je hier REVV tokens aan verdienen, en niet zo weinig ook. Echter, het moet niet je insteek zijn om geld te gaan verdienen aan een blockchain game, want dan zal het plezier er al snel vanaf zijn.

Het kan natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid zijn. In het spel kun je racen op alle bestaande circuits die op dit moment gebruikt worden in de echte Formule 1. Word jij de Max Verstappen van de blockchainwereld? Dat zou natuurlijk erg gaaf zijn! Het zou zomaar kunnen, succes!

Na het lezen van deze blog weet je hopelijk meer over de blockchain game F1 Delta Time. Wil je na het lezen van dit artikel nog meer weten over F1 Delta Time of andere blockchain games? Stel dan je vragen in onze AllesOverCrypto Facebookgroep en dan beantwoorden onze experts al jouw vragen. 

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + "AllesOverCrypto" googelt. Je zult dan snel uitkomen bij één van onze andere artikelen die over dat onderwerp gaan, zodat je weer snel meer kunt leren over dat onderwerp.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.