Crypto trading cursus laptop

Crypto Trading Cursus - Beginners en Gevorderden

Je hebt de mega succesverhalen crypto trading vast wel gehoord: "Van €100 naar €100.000 in één maand!". Helaas maakt zo'n 80% tot 90% van de retail traders verlies. Het feit is namelijk dat crypto traden (handelen) niet makkelijk is en als je er in stapt zonder enige kennis, dan is de kans groot dat je veel geld zult verliezen. Begin dus altijd eerst met leren voordat je gaat investeren!

Om die reden hebben wij een no-nonsense crypto trading cursus opgezet, voor zowel beginners als gevorderden, die iedereen winstgevend leert traden. In deze cursus crypto trading leer je van A tot Z succesvol traden op de cryptocurrency-markt aan de hand van een uitgebreide masterclass.

Maar voordat we daaraan beginnen nemen we in dit artikel eerst een duik in de wereld van crypto trading en gaan we langs alle onderdelen die hierbij aan de pas komen. Als eerst behandelen we wat crypto trading nou precies is, waarom het zo populair is en als laatste laten we zien op welke manieren je crypto trading het beste kunt leren. Veel leesplezier!

Bekijk snel:

Wat is crypto trading?

Bitcoin (BTC) en de crypto-markt in zijn geheel staan bekend om hun volatiliteit. Een aandeel, of in dit geval een crypto, is volatiel wanneer er veel beweging is in de koersprijs. Met andere woorden: de prijs gaat vaak hard omhoog, maar ook hard omlaag. Crypto traders spelen hier op in aan de hand van technische analyse. Technische analyse is het bestuderen van de grafieken door te kijken naar de afgelopen prijsactie van cryptocurrencies.

Technische analyse wordt gedaan aan de hand van gebeurde prijsactie. Hierbij wordt er gekeken naar support- (ondersteuning) en resistance levels(weerstand),  trendlijnen, koerspatronen, candlestick patronen, indicatoren en bepaalde trading tools zoals Fibonacci retracement levels.

Deze patronen in de prijsactie hebben in het verleden geleid tot een bepaalde beweging. Een voorbeeld hiervan is een ascending triangle. In het verleden zien we vaak dat wanneer een ascending triangle vormt in de koers, dat deze dan naar boven uitbreekt. Crypto traders spelen hier op in door in te stappen op het moment dat deze lijkt uit te breken.

Image
Crypto trading cursus patronen
Een aantal trading patronen (door: Heavypong/Shuttershock)

 

Toch blijkt in de praktijk dat het overgrote deel van de traders verlies maakt op de lange duur. Het herkennen van patronen is één ding, maar het juiste instap- en uitstapmoment vinden is een ander. Veel handelaren traden zonder strategie en hebben moeite hun emoties te beheersen. Vandaar dat wij in onze crypto trading cursus extra veel aandacht hebben gelegd op het creëren van een duidelijk strategie, zodat jij gemakkelijker je emoties kunt uitschakelen en een plan kunt volgen dat rekening houdt met goed risicomanagement.

Waarom is cryptocurrency trading zo populair?

Nu de prijs van Bitcoin al langer boven de $50.000 dollar waard is, hoor je steeds meer over Bitcoin in het nieuws. Cryptocurrencies traden lijkt daarmee steeds populairder en populairder te worden. En dat is niet zo gek. Het internet zorgde voor vrijheid van informatie, maar blockchain en crypto zorgt voor vrijheid van waarde. Vrijheid van waarde betekent simpelweg dat we dankzij blockchain geheel vrij zijn in het handelen van alles wat waarde heeft. Dat crypto trading het laatste jaar een stuk populairder is geworden heeft een aantal redenen:

 • De prijs van Bitcoin is sinds het breken van de vorige all time high door het dak geschoten en daardoor zijn er veel winstgevende kansen op de markt onstaan.
 • De volatiliteit van de crypto-markt trekt traders aan omdat ze hier op in kunnen spelen.
 • Je hebt veel vrijheid met cryptocurrency trading en bepaalt je eigen uren.
 • De crypto-markt is 24/7 open, terwijl de aandelenmarkt en de valutamarkt (forex) alleen doordeweeks open zijn.
 • Potentie om veel geld te verdienen.
 • Crypto trading kan jouw een passief inkomen geven.
 • Met crypto traden zet je jouw geld aan het werk en leer je compound interest.
 • Je bent je eigen baas.

Hoe leer je crypto traden?

Oke, je hebt besloten dat de vrijheid en de potentie om veel geld (passief) te verdienen iets voor jou is, maar wat nu? Zoals al vaker gezegd is crypto traden niet makkelijk en als je er zonder goed onderzoek instapt, dan is het vrij zeker dat je je crypto zult verliezen. Bij AllesOverCrypto zeggen we dan ook altijd: 'Eerst leren, dan pas investeren'.

Gelukkig leven we in een tijd waarin er enorm veel nuttige informatie op het internet te vinden is. Het is geen gemakkelijke stof en bereid je dan ook goed voor om er uren in te stoppen. Crypto traden is geen 'get rich quick' plan, maar een 'get rich and take your time' plan.

Google en YouTube

Een eerste optie om crypto trading te leren is via Google en YouTube. Er zijn tientallen YouTube-kanalen en website gefocust op het maken van content rondom crypto en het handelen daarin. Aan de hand van gratis video's en blogs kan je de basis begrippen van crypto trading leren. 

Pas wel op wie je vertrouwd, want lang niet alle informatie klopt die online staat. Er zijn veel websites en YouTubers die er niet op uit zijn om jou te helpen, maar jou vooral proberen aan te trekken met sleuren zoals "Gegarandeerd makkelijk en veel geld verdienen met deze strategie!". Wees dus op je hoede voor oplichters.

Het opzoeken en verzamelen van informatie over crypto traden kan bovendien erg lang duren. Wat wij in de praktijk zijn tegengekomen is dat heel veel informatie op het internet elkaar tegenspreekt en dat er geen duidelijke lijn is. Het internet is gigantisch en de crypto-markt verandert voortdurend. Als beginner kan het daarom maanden of zelfs wel jaren duren voordat je alle onderdelen van het handelen in cryptomunten volledig begrijpt. In de tijd dat je zelf aan het zoeken bent naar betrouwbare informatie kunnen er al talloze kansen voorbij komen.

Daarnaast wordt er veel te weinig gehamerd op oefenen. Oefening baart kunst en bij het traden van cryptocurrency is dat niet anders. Een koerspatroon achteraf herkennen is veel makkelijker dan een patroon vooraf herkennen en de prijsbeweging voor zijn. Pas als je echt in de praktijk aan de slag gaat met traden zul je leren hoe je winstgevend kunt handelen.

Crypto trading cursus

Een tweede optie is om een cursus crypto traden te volgen. Zoals hierboven vermeld staat kwamen wij er in de praktijk achter dat crypto trading informatie op het internet elkaar vaak tegenspreekt en dat er geen duidelijke routekaart te volgen is om een winstgevende handelaar te worden. Een cursus crypto traden kan daarmee helpen.

De cursus van AllesOverCrypto focust op de problemen die beginnend, maar ook gevorderden traders ondervinden als zij informatie over traden en cryptocurrency opzoeken op Google en YouTube. Het internet is namelijk net het wilde westen wat betreft crypto en een groot deel van wat je tegenkomt is spreek elkaar tegen of is bedoeld om je op te lichten.

In de cursus, die de naam "Crypto Masterclass" draagt, leggen trade-experts met jaren ervaring alles van A tot Z uit en wordt je aan de hand van theorie en praktijk een winstgevende trader. De cursus bestaat uit een overzichtelijk overzicht met een duidelijk stappenplan zodat je precies weet waar je moet beginnen, waar je op een gegeven moment in je leerproces staat en wat je nog allemaal kunt leren.

De grote voordelen van een cursus liggen hem dan ook vooral in de compleetheid van de stof en de kwaliteit ervan. In plaats van dat je elk onderdeel van crypto trading zelf apart moet opzoeken, is alles overzichtelijk voor je klaargezet door experts op het gebied van traden. Hierdoor ben jij geen uren tijd kwijt aan het zoeken naar goede informatie en ben je er bovendien zeker van dat je niet opgelicht wordt. Op deze pagina vind je het gehele overzicht aan dingen die je leert in de Crypto Masterclass.

Daarnaast wordt de crypto trading cursus continue bijgewerkt. De crypto-markt is dynamischer dan elke andere markt dan ook en zonder duidelijk overzicht is de kans groot dat belangrijke nieuwe ontwikkelingen je zullen ontgaan. Door voortdurend up-to-date te blijven loop je geen kansen mis en verdien je uiteindelijk het meeste geld. De masterclass crypto traden is niet alleen een eenmalige investering, maar je krijgt ook nog de rest van je leven gratis toegang tot alle updates en nieuwe lessen die toegevoegd worden. 

In de cursus crypto traden leer je dus echt van begin tot eind hoe je het beste cryptovaluta kan traden. De crypto traden module alleen al bestaat uit maar liefst uit 85 verschillende lessen die de diverse onderwerpen behandelen van traden. Een voorbeeld van de onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Trading patronen
 • Support en resistance
 • Risicomanagement bij traden (inclusief een template om dit bij te houden)
 • Traden met trendlijnen en patronen
 • Mee-traden met een professional
 • De beste tools en indicatoren om mee te traden
 • Prijsactie en trading ranges
 • Candlesticks & candlepatronen
 • Day-traden
 • Swing-traden
 • Langetermijn traden
 • Een eigen trading strategie ontwikkelen7

Naast de crypto trading module komt er nog veel meer aan bod in de masterclass. Zo leer je ook alles over de onderliggende techniek van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de blockchain, smart contracts, private keys, public keys, minen en staking. Doordat je niet alleen een expert wordt op gebied van traden, maar ook op de grondbeginselen van crypto, onderscheid je jezelf van de rest van de wereld en behaal je meer winst.

Crypto community

Wanneer je in de crypto trading cursus investeert krijg je toegang tot The Zone. Daarmee kom je in één van de grootste crypto communities van Nederland terecht waarin jij met andere crypto-enthousiastelingen samenwerkt naar één doel: zo veel mogelijk rendement. De community is er om elkaar te helpen in alles omtrent crypto trading. Hierdoor kun jij 24/7 je vragen kwijt aan anderen die hetzelfde pad al hebben bewandeld en jou met hun ervaring graag helpen.

Bovendien krijg je hiermee de kans om jouw nieuwe opgedane kennis te delen. Niet alleen help jij hier anderen mee, maar krijg je zelf de stof ook beter onder de knie. Het is gebleken dat leden meer winst maakten toen ze een ‘leraar’ voor anderen werden.

Door de community sta je nooit alleen en kom je in contact met gelijkgestemden die ook een passie delen voor crypto trading en geld verdienen.

Hoe begin ik met de crypto trading cursus?

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over de vele financiële mogelijkheden van vrijheden die crypto trading jou kunnen bieden? Een perfect begin van jouw trade carriëre is het volgen van onze gratis crypto training. In deze training leg je een goede cryptobasis waarna je zelf een goede onderbouwde keuze kunt maken welk crypto-pad jij wilt bewandelen. Binnen ons platform zijn er namelijk meerdere wegen naar een financieel vrij leven door middel van crypto!

Lijkt het je wat om een student te worden en net als vele anderen geld te verdienen met het traden van Bitcoin en cryptocurrencies? Schrijf je dan hieronder in voor de gratis training en dan zien we jou graag daar. Jouw avontuur op het gebied van traden begint hier! 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Met dank aan  Open Studio/shutterstock.com voor de bannerafbeelding.

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.