BUX

BUX Crypto – complete uitleg voor beginners

Er gaat geen week voorbij of crypto is een onderwerp in het nationale nieuws. Er is steeds meer bewustwording van het financiële landschap waarin we nu leven en de bijhorende inflatie en dalende koopkracht. Overheden blijven geld bijdrukken en zeker de jongere generatie wordt zich steeds meer bewust dat beleggen geen overbodige luxe is. In plaats van je geld op een spaarrekening te plaatsen, waarna de koopkracht jaarlijks afneemt, is het een goed idee om meer met je geld te doen. Steeds meer traditionele beleggingsplatform breiden hun diensten ook uit naar de cryptomarkt. Bij het Nederlandse beleggingsplatform BUX kan je naast beleggen in aandelen en ETF’s, sinds kort ook gaan investeren in crypto. Ontdek hier alles over BUX Crypto.

Image header: Salarko/Shutterstock.com

Bekijk snel

Wat is BUX?

Bux beschrijft zichzelf als Europa’s snelst groeiende neobroker. Het in Amsterdam gevestigde platform is ontstaan in 2014 en maakt het voor Europeanen mogelijk om op een eenvoudige manier meer te doen met hun geld. Het begrip ‘investeren’ brengt voor vele een hoop onwetendheid met zich mee. Ze vinden het complex en hebben geen idee waarin te investeren of hoe te beginnen. BUX wilt ook de nodige barrières en complexiteit wegnemen om de toegang tot deze financiële markt te vergroten. BUX wilt iedereen, ook de nieuwe generatie kennis laten maken met de financiële markten en de mogelijkheden die het met zich meebrengt. ‘Doe meer met je geld’ is dan ook een zeer duidelijke missie die ze nastreven.

BUX Zero

Het platform van BUX Zero focust zich op het beleggen in aandelen en ETF’s. Dit is eerder het traditionele beleggen, maar BUX maakt hierbij het onderscheid om volledig commissievrij te handelen door middel van de native BUX-tokens. Een commissie neemt vaak een grote hap uit je winst, zeker als je met kleine bedragen belegt. Door commissievrij te kunnen handelen, nemen ze een bepaalde drempel weg waarbij ze hopen nieuwe beleggers aan te trekken.

Het ZERO-platform is momenteel beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België en is als mobiele applicatie beschikbaar.

BUX X

BUX X is weer een ander platform binnenin de organisatie van BUX. Hier staat het handelen in CFD’s centraal, alsook de handel in grondstoffen en forex. CFD’s zijn Contracts for Difference en zijn financiële producten die zijn uitgegeven door een bank of andere financiële organisatie waarmee handelaren kunnen profiteren van prijsbewegingen van beursgenoteerde activa zoals aandelen en grondstoffen. Dit is een complexere aangelegenheid en ze waarschuwen dan ook meteen op hun website met het volgende statement:

CFD's zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 60,5% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen

In deze blog gaan we niet verder in op deze aspecten van BUX, maar richten we onze aandacht op hun laatste nieuwe toevoeging, namelijk BUX Crypto

BUX Crypto

Sinds kort heeft BUX de uitbreiding gemaakt naar BUX Crypto. Ze zien ook toekomst in crypto en voegen daarom deze investeringsmogelijkheid toe aan hun services. Hierbij staat gebruiksvriendelijkheid centraal. Ze hebben de complexiteit uit crypto gehaald om iedereen toegang te geven tot de wereld van crypto. BUX Crypto is in mei 2021 actief in 24 Europese landen, enkel beschikbaar via desktop. BUX heeft aangekondigd dat in het laatste kwartaal van 2021 hun BUX Crypto app beschikbaar zal zijn.

Aanmelden

Om je eigen account te openen, is het noodzakelijk om je identiteit te verifiëren. Dit is een standaardprocedure bij centrale instellingen, zoals we ook zien bij Bitvavo en Binance. Deze Know-Your-Customer of KYC-procedure is noodzakelijk om identiteitsfraude te voorkomen. Welke stappen moet je doorlopen om je account te activeren?

  1. Geef je telefoonnummer op en ontvang een unieke link om je ID-verificatie te starten
  2. Neem foto’s van je ID-bewijs. Dit kan je ID-kaart zijn of je rijbewijs
  3. Activeer de camera van je telefoon voor gezichtsherkenning
  4. Het platform behandelt je identificatie

Na afloop kan jij tegoed toevoegen aan je persoonlijk account. Merk op dat het minimum te besteden bedrag hier 30 euro is. Hoewel dit een relatief klein bedrag is, biedt Bitvavo aan dat je voor slechts een paar centen al kan inleggen. In mijn eigen optiek is dit een drempel voor de investeerder die op zeer kleine schaal kennis wil maken met crypto. Heb je al crypto staan en wil je deze op je BUX-account? Het is ook mogelijk om crypto te storten.

BUX crypto dashboard

Het dashboard geeft je een schematisch overzicht van je huidige investeringen. Je ziet je portfolio balans, je ROI in de laatste maand en je waarde van je euro-wallet. De tijdsindicatie van je ROI is hier vastgelegd op één maand. Het is dus helaas niet mogelijk om te kijken wat je ROI is over een dag of een week, dit is wel mogelijk bij andere platformen. Je portfolio geeft je een breakdown van je digitale assets. Momenteel is de verdeling hier nul omdat er geen balans op dit voorbeeldaccount staat, maar indien je meerdere munten hebt gekocht, zal je hier een verhouding zien tussen alle munten.

BUX Crypto beschikt ook over een affiliate link. Voor elke persoon die jij introduceert op het platform via jouw link, ontvangen jullie beide 1 euro aan BUX-tokens indien de ander persoon meer dan 5.000 euro heeft verhandeld. Dit is dan ook allesbehalve een interessante optie.

BUX crypto kopen

Momenteel is het enkel mogelijk om crypto te kopen door middel van marktorders. Dit doen ze door hun liquidity providers. Op moment van schrijven, 14 mei 2021, heeft het platform 14 coins beschikbaar. Het is belangrijk om hier op te merken dat niet alle coins hetzelfde tradingpair hebben. Zo is het enkel mogelijk om Bitcoin (BTC) te kopen met euro, maar kan je Cosmos (ATOM) enkel kopen met Bitcoin. In het overzicht zie je meteen welke coins je kan kopen met welke valuta. 

Image
Coins
Image
Coins 2

Stel je wilt investeren in Bitcoin. In het overzicht klik je door op Bitcoin waarbij je in het transactiescherm terecht komt. Hierbij zie je de actuele koers, de procentuele stijging of daling en in het rechterpaneel de koop- of verkoopinstructies. Belangrijk is ook dat je onder de grafiek alle nodige informatie over deze cryptocurrency vindt. Naast een korte inleiding, krijg je ook meer informatie over de marketcap en zie je rechtstreeks een link naar de whitepaper.

Image
Overzicht BUX
getbuxcrypto.com

Hier zie je dat je enkel Bitcoin kan kopen met euro. Wanneer je hier een bepaalde waarde in euro ingeeft, zie je meteen hoeveel Bitcoin je hiervoor ontvangt.

BUX-token

Het platform heeft een eigen token die gebruikt wordt op het platform. Het is een BEP20-utility token dat gebouwd is op de Binance Smart Chain (BSC). Deze token maakt het mogelijk voor je om commissievrij crypto te kopen en te verkopen. Onderdeel van de roadmap is dat deze BUX-tokens ook gaan dienen als community-tokens zodat het token tastbare voordelen biedt op het platform. Ze willen door middel van deze unieke features zowel beginners als gevorderde investeerders samenbrengen zodat ze van elkaar kunnen leren waarbij het BUX-token de drijfveer is van het ecosysteem. Indien je handelt zonder dat je BUX-token beschikbaar hebt in je wallet, betaal je een commissiefee van 0.5% op elke transactie. Let op dat je minimaal 1.000 BUX in je wallet moet hebben om commissievrij te kunnen handelen.

Kostenstructuur

Net zoals elk handelsplatform heeft BUX een aantal kosten die gepaard gaan bij het handelen in crypto. Bij het handelen op het platform betaal je standaard een commissie van 0,5% tenzij je BUX-tokens in je wallet hebt staan. Dan kan je handelen zonder commissiekosten. 

Minimale ordergrootte

Wanneer je handelt in crypto kan je enkel een order plaatsen boven de minimale limieten. 

Handelspaar Hoeveelheid
Euro 30.00 euro
Bitcoin 0.001 BTC

De huidige waarde van 0.001 BTC is op 14 mei 2021 gelijk aan bijna 42 euro. Ondanks dat ze een toegankelijk platform willen zijn, is dit een grote minimale ordergrootte.

Opnamekosten
Het opnemen van euro of crypto gaan ook gepaard met kosten. Deze worden rechtstreeks verrekend met je huidig saldo in je wallet.

Crypto Kosten Minimale hoeveelheid
Bitcoin (BTC) 0.0007 BTC 0.0007 BTC
Bitcoin Cash (BCH) 0.001 BCH 0.001 BCH
BUX token (BUX) 40 BUX 64 BUX
Euro (EUR) € 2.00 € 2.00
Ethereum (ETH) 0.08 ETH 0.01 ETH
Litecoin (LTC) 0.01 LTC 0.01 LTC
Ripple (XRP) 5 XRP 20 XRP

Roadmap BUX Crypto

Sinds 2020 is het platform gegroeid dankzij de toenemende interesse in crypto en met name in Bitcoin. Door het snelveranderende landschap heeft BUX dan ook alvast een reeds wijzigingen toegepast, maar staan er zeker nog een aantal belangrijke aanpassingen op hun roadmap.

Limiet orders (Q1)

Momenteel gebeurt alles op basis van marktorders. Hierdoor worden alle trades meteen uitgevoerd tegen de marktprijs die op dat moment actueel is, wat kan verschillen van de vooropgestelde prijs. Daarom introduceert BUX Crypto limiet orders. Hierbij kan je orders klaarzetten zodat deze worden uitgevoerd wanneer de munt een bepaalde prijs bereikt. 

Exchange integratie (Q1)

BUX Crypto gaat samenwerken met verschillende integratieplatformen om het aanbod van hun munten uit te breiden. Door de mogelijkheid om te werken met verschillende exchanges, is er meer liquiditeit beschikbaar waardoor gebruikers kunnen genieten van de beste prijs op de markt. Daarnaast is het ook mogelijk om meer munten aan te bieden op het platform. De wereld van crypto verandert enorm snel en er komen dan ook tegen een razendtempo projecten bij. Daarom is het ook noodzakelijk om regelmatig je aanbod te updaten.

Utility BUX-token (Q2)

De voornaamste toepassing van de native BUX-token is gebruikers commissievrij te laten handelen. Deze opzet zal enigzins veranderen. Gebruikers moeten binnenkort hun tokens een bepaalde tijd 'verpanden' om korting op handelscommissies te ontvangen. Dit verpanden kan gezien worden als het staken van de BUX-tokens.

Wallet app (Q2)

Om geld te storten of op te nemen van een BUX Crypto-account, moeten gebruikers de externe portemonnee-app van BUX Crypto installeren om alle inkomende stortingen en uitgaande opnames goed te keuren. Deze app maakt deel uit van de veranderende regelgeving in Nederland en zal tegelijkertijd gebruikers helpen bij het veilig houden van hun BUX Crypto-accounts. 

Auto-investing (Q2)

Dit is een verrassende toevoeging die voor veel investeerders als geroepen komt. Het principe van auto-investing is gebaseerd op de dollar-cost-averaging (DCA) methode. Door de DCA-methode toe te passen, minimaliseer je je risico en betaal je steeds een gemiddelde prijs voor een token.

Bijvoorbeeld: Stel je doet elke eerste dag van de maand een automatische aankoop van Bitcoin voor € 100. De logica hierachter is dat wanneer de prijs van Bitcoin laag is, je relatief grote hoeveelheden Bitcoin koopt voor € 100, en wanneer de prijs van Bitcoin hoog is, je relatief lage hoeveelheden Bitcoin koopt. Na verloop van tijd zal je aankoopprijs gemiddeld worden en zal je minder vatbaar zijn voor volatiliteit. Sommigen zien dit als een veiligere beleggingsaanpak als je strategie gericht is op de lange termijn.

Image
Bitcoin
Yourg/Shutterstock

Conclusie

BUX wil de complexiteit uit de markt halen door het grote publiek kennis te laten maken met crypto. Het heeft een duidelijk en eenvoudig te gebruiken platform, maar loopt toch tegen een aantal zaken aan in vergelijking met hun Nederlandse concurrent Bitvavo. Als (beginnend) investeerder wil je natuurlijk op zoek gaan naar het beste platform om die eerste kleine investering te doen om vertrouwd te raken met crypto.

BUX Crypto voorziet een minimale storting van 30 euro, waarbij je bij Bitvavo al kan handelen met een aantal centen. Daarnaast voorzien ze privileges voor BUX-holders, maar het aantal van deze tokens ligt zodanig hoog dat enkel ervaren handelaars op het platform gebruik kunnen maken van deze voordelen. Mijn mening is dat het platform vooral gebruikt zal worden door investeerders die reeds BUX Zero en BUX X gebruiken en zo de overstap maken naar BUX Crypto. 

Heb jij ervaring met het BUX Crypto of gebruik je liever andere platformen? Vertel het ons in de AllesOverCrypto Facebook Community zodat nieuwe investeerders de verschillende platformen kunnen leren kennen. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.