Handelskoers weergegeven op een laptop

Hoe bekijk ik de actuele koers van crypto en Bitcoin? - Alternatieven voor CoinMarketCap

Als jij wilt weten hoe je de actuele prijs voor cryptocurrency's kunt bekijken dat ben je hier aan het goede adres! Er zijn verschillende sites om de prijs van cryptomunten real-time bij te houden. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de prijs. In dit artikel geven we 8 goede websites waar jij de actuele koersprijs van je favoriete crypto's kunt bekijken. Deze websites noem je prijs-trackers.

Bekijk snel:

CoinMarketCap

CoinMarketCap is het bekendste en grootste platform waar je de actuele koers van crypto kan bekijken. Op het moment van schrijven staan er maar liefst 8378 verschillende cryptocurrencies op dit platform! CoinMarketCap bestaat sinds 2013 en is sinds april 2020 van cryptocurrency exchange Binance. Sindsdien zijn er veel mensen uit de cryptocommunity die bang zijn dat CoinMarketCap hierdoor niet meer afhankelijk is.

Naast een prijs-tracker heeft CoinMarketCap ook nog een Blockchain explorer waarin je door de inhoud van de blockchain van verschillende coins kunt bladeren. Zo kun je dus zien welke transacties er gemaakt zijn op de blockchain. Verder kun je bij CoinMarketCap ook terecht voor je eigen watchlist waarin je jouw belangrijkste coins in het specifiek kunt volgen.

Image
Homepage van CoinMarketCap

CoinGecko

De tweede prijs-tracker waar je de actuele prijzen van cryptomunten kunt zien is CoinGecko. CoinGecko bestaat sinds 2014 en heeft naast prijs-tracking ook features zoals volume en marktaandeel. Tevens kun je bij CoinGecko ook terecht voor het bijhouden van communities van crypto's en opkomende evenementen ervan.

Image
Homepage CoinGecko

CoinPaprika

CoinPaprika is in 2018 opgericht als alternatief voor CoinMarketCap. CoinPaprika onderscheidt zich door veel features aan te bieden. Eén van de meest unieke features is het direct kunnen inzien van de whitepaper en het team achter een bepaalde coin. Zo kun je via CoinPaprika veel informatie over een coin vinden en kun je inzien hoe het project ervoor staat. 

Image
CoinPaprika Home Page

Coin360

Coin360 is misschien wel de meest unieke prijs-tracker van dit lijstje. Dat komt niet door de features die Coin360 aanbiedt, maar vooral vanwege de visuele weergave die Coin360 heeft. Coin360 heeft namelijk geen top 100 lijstje gebaseerd op marktaandeel, maar gebruikt groene en rode rechthoeken voor elke cryptomunt.

Een vak is groen als die cryptomunt de afgelopen 24 uur in prijs gestegen is en een vak is rood als die munt de afgelopen 24 uur gedaald is. De grootte van de coins is gebaseerd op het marktaandeel van die coin en zo kun je dus in één oogopslag zien hoe groot een bepaalde cryptomunt is.

Daarnaast worden cryptomunten die bij elkaar horen ook gegroepeerd. Zo staan Bitcoin, Bitcoin Cash en Bitcoin SV bij elkaar omdat ze hetzelfde algoritme gebruiken: SHA-256

Image
Coin360

LiveCoinWatch

De volgende price-tracker is LiveCoinWatch. LiveCoinWatch onderscheidt zich op een aantal manieren. Ten eerste kun je de instellingen van LiveCoinWatch gemakkelijk aanpassen naar jouw behoefte. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe lang een munt al bestaat en hoeveel erover gesproken wordt op social media.

Ten tweede heeft elke cryptomunt een eigen FAQ waarin veelgestelde vragen en antwoorden staan zodat jij gelijk meer te weten kunt komen van een bepaalde cryptomunt. Tot slot kun je ook een portfolio aanmaken waarin je je eigen cryptomunten kunt zetten zodat je gemakkelijk kunt bijhouden hoeveel je verdiend hebt.

Image
LiveCoinWatch

BlockSpot

Blockspot.io is een prijs-tracker, maar heeft naast het real-time tracken van de prijs ook nog andere features die haar onderscheidt. Eén van die features is het inzien van de GitHub statistieken van een cryptomunt. GitHub is een online platform waar software op kan worden geplaatst. Met deze statistieken kun je dus overzichtelijk zien of er nog veel gewerkt wordt aan een bepaalde cryptomunt. Daarnaast kun je bij blockspot ook terecht voor andere informatie over cryptocurrency zoals wat voor consensus algortime een cryptomunt heeft en welke hash-functie gebruikt wordt. 

Image
Homepage Blockspot.io

CoinCodex

CoinCodex focust vooral op het neerzetten van een gebruiksvriendelijke interface met niet te veel poespas en een duidelijke navigatie. Ook is de interface goed te gebruiken op tablet en smartphone. Verder heeft CoinCodex een ICO kalender waarin informatie staat over aankomende en voltooide token sales in de cryptomarkt. 

Image
Homepage van CoinCodex

 

AllesOverCrypto

'Last but not least' is er ook nog onze eigen crypto prijs-tracker. Deze prijs-tracker staat in het teken van eenvoud waarin alleen de belangrijkste onderdelen, zoals prijs, marketcap, volume, All Time High, 24-uurs verandering en de 7 daagse grafiek, meegenomen zijn om het zo overzichtelijk mogelijk te houden. Daarnaast zijn we natuurlijk een Nederlands bedrijf en zijn alle bedragen weergeven in euro's in plaats van dollars. Via de prijs-tracker kun je gemakkelijk informatie krijgen over de crypto's die er op staan door te klikken op 'info'. Door hier op te klikken krijg je een overzicht waarin de crypto in 10 stappen uitgelegd wordt. Bij AllesOverCrypto willen we de wereld van bitcoin en crypto toegankelijker maken en daarom begeleiden we je ook in het kopen van crypto. Zo hebben we niet alleen een 'info' knop in de prijs-tracker staan, maar ook een 'kopen' knop waarin we je stap-voor-stap uitleggen hoe jij die specifieke munt kan kopen. 

Image
AllesOverCrypto prijs-tracker

 

Conclusie

Er zijn veel platforms en websites die real-time, betrouwbare crypto-tracking op de markt aanbieden. Naast de bovengenoemde websites zijn er nog veel meer sites die ongeveer hetzelfde doen. Voor jou is het nu belangrijk om een keuze te maken welke features of welke interface jij het fijnst vindt. Het is duidelijk dat er nooit een platform zal zijn dat alle vakjes aanvinkt.

We hopen van harte dat je dit artikel leuk vindt. Het is echter heel goed mogelijk dat je nog vragen hebt over dit onderwerp. We nodigen je dan ook graag uit om in onze AllesOverCrypto Facebook groep een kijkje te nemen en aan de discussies deel te nemen en vooral om je vragen te stellen. Dan krijg je vast een antwoord en wij doen zelf ook mee aan de discussies.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.