De beste Crypto-apps

De 7 Beste Crypto Apps

Cryptocurrency apps – wat zijn de beste? Cryptocurrency is erg interessant, maar er is ook enorm veel informatie over te vinden. Hierdoor kun je soms door de bomen het bos niet meer vinden. Er zijn tal van vlakken waarin je je kunt verdiepen en misschien nog wel meer tools die je hierbij kunnen helpen.

Apps kunnen je erg helpen bij verschillende vlakken van cryptocurrency. Zo heb je er om crypto aan te kopen, je hebt er om crypto te verkopen en je hebt er die het allebei doen. Ook heb je apps waar je je crypto in kunt bewaren en apps waar je je crypto bij kunt houden.

Voor bijna elke relevante activiteit is er wel een app die je hierbij kan helpen. Ook zijn er apps voor dingen waar je misschien nog nooit aan gedacht had.

In dit artikel hebben we geprobeerd een goede weergave van 7 verschillende apps die met crypto te maken hebben te geven. We doen ons best een brede variatie van verschillende apps met verschillende functies te geven. Hopelijk vind je een app waarvan je nog niet wist dat deze bestond en wordt je nog beter in crypto!

Foto header: Crypto Crow/Pexels.com

Lees snel

In onderstaande video van het YouTube-kanaal Coin Bureau worden 10 crypto-apps behandeld.

Blockfolio

Image
De app van Blockfolio
De Blockfolio-app

Blockfolio is ’s werelds grootste cryptocurrency portfolio management en tracking app. Blockfolio werd opgericht in 2014 en heeft op dit moment (in 2021) al meer dan 6 miljoen gebruikers, verspreid over 200 landen.

Via Blockfolio kun je de prijzen van cryptocurrency’s heel eenvoudig bijhouden. Ook kun je er je eigen portfolio op samenstellen, wat erg handig is. Vaak heb je namelijk crypto staan in verschillende wallets of op verschillende handelsaccounts. Het komt dan erg goed uit dat je één plek hebt waarop je alles goed bij kunt houden.

Op Blockfolio kun je dus een erg duidelijk overzicht opstellen, waarin al je cryptocurrency’s bij elkaar staan. Je ziet dan precies hoeveel winst of verlies je hebt en waar deze winst of dit verlies vandaan komt. Hierdoor zijn de prestaties van je munten altijd erg duidelijk.

Daarnaast kun je sinds kort ook handelen op Blockfolio. Je kunt erg veel cryptocurrency’s kopen en verkopen via Blockfolio, werkelijk bijna alles wat je kunt bedenken. Zo ook verschillende tokenized stocks, waaronder Uber (UBER) en Twitter (TWTR). Ook kun je er natuurlijke gewoon crypto’s kopen, zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), maar ook Reef Finance (REEF) of Shiba Inu (SHIB). Het handelen op Blockfolio is commissievrij en tevens krijg je bij elke cryptoaankoop, van meer dan €10, een gratis munt.

Blockfolio is een overzichtelijke app, waar je veel verschillende dingen mee kunt doen. Het is een app die handig is voor iedereen die zich bezighoudt met crypto, of je nou ervaren of beginnend bent.

Crypto News

Crypto News is een ideale app als je dagelijks op de hoogte wil blijven van al het cryptonieuws. Verschillende bronnen worden gebruikt en samengevoegd in één dashboard waarin over het algemeen al het belangrijke nieuws te zien is.

In de app kun je tevens filteren op verschillende categorieën. Zo kun je ervoor kiezen enkel nieuws over Bitcoin, of misschien Ethereum te zien. Je kan er ook voor keizen enkel tweets op je scherm te krijgen, je ziet dan bijvoorbeeld welke coin Elon Musk nu weer naar de moon brengt of wanneer de makers van Ethereum een update geven.

Ook heb je de optie een eigen feed aan te maken. Dit is een tabblad waarin je de categorieën die voor jou het belangrijkst zijn kunt aanvinken. In dit tabblad zal vervolgens enkel het nieuws over jou gekozen categorieën weergegeven worden. Erg handig voor iemand die zich bijvoorbeeld enkel bezig houdt met Ethereum-projecten of enkel met Bitcoin.

Ook is CoinMarketCap geïntegreerd in de app. Hierdoor kun je de prijzen en andere actuele gegevens over de verschillende cryptocurrency’s op elk gewenst moment bekijken.

StormGain

Image
Mining in de StormGain-app
Minen in de StormGain-app

In StormGain kun je in principe alles doen wat je in een cryptocurrency app wil kunnen doen. Je kunt er crypto’s kopen, verkopen, bewaren, maar ook minen.

Vooral dit minen is een erg interessante optie. Het is een optie die niet super veel crypto gerelateerde apps geïntegreerd hebben. StormGain heeft dit dus wel. Het minen op StormGain is volledig gratis, althans de app vraagt hiervoor geen commissie of andere kosten.

Wat je natuurlijk niet moet vergeten, is dat de accu van je telefoon er aanzienlijk sneller door leeg gaat. Hierdoor zul je de telefoon vaker moeten opladen, wat dan weer extra stroom kost. Deze extra stroom kost natuurlijk wel geld.

Het minen via de telefoon gaat tegenwoordig niet meer zo snel. Hierdoor kost het inmiddels relatief veel stroom om bijvoorbeeld maar een klein beetje Bitcoin te minen. Om deze reden kun je je afvragen of het minen via StormGain nog de moeite waard is en of de stroomkosten niet meer zijn dan de mine-opbrengsten.

Een andere optie binnen de app van StormGain is het handelen met een hefboom. Hoeveel hefboom-effect je kunt gebruiken verschilt per coin. Het hoogste hefboom-effect is die bij Bitcoin. Daar kun je, als je wil, een hefboom-effect van 300x gebruiken. Dit betekent dat je voor €1 een positie van €300 kunt openen.

Ook kun je via StormGain oefenen met het handelen van crypto. Je kunt in de app gratis een demo-account openen. Met dit demo-account kun je met een fictief bedrag van €50.000 handelen. Alle functies van de app, waaronder de hefboomfunctie, zijn dan beschikbaar. Op deze manier kun je een beetje wegwijs worden in de wereld van crypto en oefenen met traden, zonder dat je daadwerkelijk risico loopt veel geld te verliezen. Echt een aanrader!

Blox

Image
De website van Blox
De website van Blox (weareblox.com)

Blox is een product van BTC Direct, wat één van de eerste crypto-exchanges van Nederland is. Blox maakt het voor iedereen eenvoudig cryptocurrency aan te kopen. In de app kun je de 25 bekendste cryptomunten kopen én verkopen en dat al vanaf een minimaal bedrag van maar €1.

Tevens kun je de aangekochte cryptocurrency in de app bewaren. Dit alles maakt het zeker voor beginners een ideale app.

Een ander voordeel aan de app is dat je geld er veilig staat. Wanneer je bijvoorbeeld je account of je telefoon kwijt bent, hoeft dit nog geen probleem te zijn. Het geld kan namelijk enkel terug naar jou account gestort worden en daardoor niet ‘gestolen’ worden door een ander.

Blox vraagt een commissie van 1% over elke transactie. Dit betekent dat als je voor €25 aan Bitcoin koopt, je €0,25 aan Blox betaalt. Stel je Bitcoin is gestegen naar €30 en je besluit deze te verkopen, betaal je opnieuw aan Blox, ditmaal €0,30.

Cryptohopper

Image
Cryptohopper.com
Het platform van Cryptohopper

Cryptohopper is een cryptohandelsplatform. Het werd in 2017 opgericht door twee broers die kort daarvoor cryptocurrency ontdekt hadden. Binnen no-time waren ze er zo geïnteresseerd in dat ze er elke dag mee bezig waren. Dit leidde uiteindelijk tot het oprichten van Cryptohopper.

Cryptohopper is niet zomaar een cryptohandelsplatform. Via Cryptohopper kun je namelijk handelen via bots. Deze bots kun je instellen zoals jij dat wil. Cryptohopper biedt meer dan 100 verschillende cryptocurrency’s aan en je kunt de bot dan ook instellen op alle cryptocurrency’s.

Als het helemaal goed gaat koopt de bot de crypto’s precies op het goede moment in en verkoopt de bot de crypto’s ook weer op precies het goede moment. Je hoeft hier dan niets meer voor te doen en behaalt toch maximale winst.

Althans, dat is het schoolvoorbeeld. In de realiteit is het lang niet altijd zo makkelijk. De bot kan ook compleet verkeerd functioneren waardoor je verlies maakt. Dit verlies kan zelfs groter zijn dan wanneer je de munt gewoon had gekocht en laten staan. Op deze manier kan het dus erg goed gaan, maar ook erg fout.

In totaal maken al meer dan 150.000 mensen gebruik van het botsysteem van Cryptohopper en hebben er via het platform als meer dan 80 miljoen transacties plaatsgevonden. Verschillende platformen zijn officieel partner van Cryptohopper, hieronder bijvoorbeeld Bitvavo en Bitpanda.

Bitvavo

Image
Bitvavo.com
Bitvavo.com

Bitvavo is één van de grootste Nederlandse cryptoplatformen. Het platform dat dient als exchange werd opgericht in 2018. De missie van Bitvavo is duidelijk, de kloof tussen oude valuta zoals we het gewend zijn en digitale valuta verkleinen.

Bitvavo brengt als exchange vele voordelen met zich mee. Het platform maakt het voor iedereen eenvoudig cryptocurrency’s te kopen én te verkopen. De gebruiksvriendelijkheid is top én de kosten zijn laag. Met de transactiekosten van 0,25% per transactie is Bitvavo de allergoedkoopste exchange van Nederland. Dit is dan ook één van de redenen dat veel Nederlandse crypto-enthousiastelingen gebruik maken van Bitvavo.

Op Bitvavo zijn 58 verschillende cryptomunten aan te kopen. Dit is erg eenvoudig te doen en het platform ziet er simpel en overzichtelijk uit. Je kunt er bijna alles mee, wat het een goede optie maakt voor zowel beginnende als ervaren traders.

Bitvavo heeft uiteraard ook een app. Via deze app zijn alle functies van Bitvavo beschikbaar en je kunt er dus in principe alles mee. Bijvoorbeeld het aankopen en verkopen van cryptocurrency is via de app prima te doen.

Binance

Image
De Binance-app
De Binance-app

Binance is erg betrouwbaar. In korte tijd is de exchange uitgegroeid tot één van de grootste exchanges ter wereld. Binance werd in 2017 opgericht op de Kaaimaneilanden.

Elke dag wordt er op Binance gemiddeld voor $2 miljard aan crypto verhandeld. Per seconde vinden er gemiddeld ongeveer 1.400.000 transacties plaats en tevens staat de klantenservice 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor je klaar.

Op dit moment zijn er op Binance meer dan 150 verschillende cryptomunten beschikbaar en de transactiekosten zijn er enorm laag. De transactiekosten zijn op Binance maximaal 0,10% per transactie.

Het enige wat misschien een minpuntje is aan Binance, is dat het een beetje ingewikkeld in elkaar steekt. Bitvavo is iets beter geschikt voor beginners. Bitvavo is veel overzichtelijker dan Binance. Ben jij een ervaren trader en is het voor jou geen probleem tijd te investeren in het leren van de exchange? Dan is Binance zeker een aanrader voor jou!

Ook de app van Binance ziet er iets ingewikkelder uit. Je zult iets meer tijd moeten investeren in het leren van de app en weten hoe alles precies in elkaar steekt. Lukt het je om Binance te begrijpen? Dan komen er natuurlijk vele voordelen bij Binance kijken. Je kunt heel veel kopen via Binance en tevens zijn de transactiekosten erg laag.

Conclusie

Dus, wat zijn nou de beste crypto-apps die er zijn? Dat zijn er enorm veel. Voor elk onderdeel heb je wel weer een andere app en in de meeste onderdelen heb je zelfs meerdere apps.

Als exchange-apps hebben we er in dit artikel 3 genoemd: Blox, Bitvavo en Binance. Natuurlijk zijn dit lang niet alle exchange-apps en misschien ook wel niet de beste. Er zijn enorm veel apps voor elk doeleinde, waardoor het er veel te veel zijn om ze allemaal in één artikel te benoemen.

Elke app heeft zijn voordelen en elke app heeft zijn nadelen. Zo heeft Binance lagere transactiekosten dan Bitvavo, maar ziet Bitvavo er weer wat eenvoudiger uit.

Welke app je voor welk doeleinde gebruikt is dan ook volledig afhankelijk van je voorkeuren. Doe dus goed je onderzoek en maak een weloverwogen keuze over welke app je gebruikt voor welk doeleinde en waarom.

Wel hopen we je in dit artikel geïnformeerd te hebben over apps waar je misschien nog geen idee van had dat ze überhaupt bestonden. Misschien wist je nog niet dat er een app was waar al het nieuws bij elkaar verzamelt wordt en kun je nu Crypto News downloaden. Of misschien wist je nog niet dat er een app was waar je je hele portfolio, dat eigenlijk verspreid is over verschillende platformen, bij elkaar kunt verzamelen en kun je nu Blockfolio downloaden.

Zoals altijd geldt ook voor het downloaden van een app, waarin je misschien een deel van je geld gaat stoppen: leer eerst en investeer dan pas!

Wil jij meer weten over cryptocurrency of tips krijgen over handige apps? Meld je aan bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep! We spreken graag over alle zaken die met cryptocurrency te maken hebben, zoals de blockchain, nieuwe munten en in dit geval ook handige apps. Wil jij overal van op de hoogte zijn, dan is dit ideaal voor jou! We hopen je snel daar te zien.

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.