Blockfolio cryptotracker

Blockfolio - de crypto tracking app

Blockfolio is dé cryptotracking app. Met de stijgende populariteit van cryptocurrencies komen er ook meer en meer mogelijkheden om te gaan handelen in crypto’s. Zowel nationaal als internationaal zijn er verschillende opties waarmee jij kan gaan beleggen én handelen. Hoewel de meeste wallets erg gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn, ervaren we vaak één nadeel. Je kan ten alle tijden de huidige koers zien van je geïnvesteerde altcoins, maar de waarde van je totale winstmarge raakt vaak zoek. De ene dag koop je weer bitcoins terwijl je de volgende dag een andere coin verkoopt, maar hoe weet je of je nog winst hebt?

Niet elke wallet biedt alle mogelijke altcoins aan, waardoor het in de praktijk vaak voor komt dat we verschillende tokens hebben in verschillende wallets. Hierbij is het vaak moeilijk om een overzicht te houden van je huidige portefeuille. Hoeveel had je nu ook weer geinvesteerd en in welke munten? En belangrijker nog, is het de investering überhaupt waard geweest?

Bekijk snel

 

Blockfolio: de ultieme crypto tracker ​​​​​​​

Blockfolio is een gratis crypto portfolio tracker waarbij je via de applicatie je gehele crypto portefeuille kan gaan tracken, het is een digitale verzamelplaats voor al je cryptocurrencies met hun totale inlegwaarde, marktwaarde én uiteraard je totale winst per munt. Elke transactie kan je registreren in de onafhankelijke app om een overzicht te bewaren, hoe je dat doet lees je verder in deze blog. Let op: dit is geen platform om crypto’s aan te kopen of te handelen, dit is enkel een tracker om de inlegwaarde van je eigen investeringen bij te houden.

Blockfolio: de gebruikersgids

Benieuwd hoe jij gebruik kan maken van Blockfolio? Bekijk hier mee een gebruikersgids zodat jij zelf meteen aan de slag kan gaan om jouw crypto’s te gaan tracken!

Image
Blockfolio

Beginscherm

In het hoofdmenu van Blockfolio krijg je meteen een overzicht van je eigen portfolio. Deze blauwgekleurde balk toont je de actuele waarde van je gehele inleg. Dit is een totaaloverzicht van je gehele portefeuille, van al je investeringen. Wanneer je deze opent kan je de interface veranderen naar een dag, week of zelfs maand of jaar. Wanneer je blindelings panikeert omdat de koers daalt, kan je kijken wat de stand van zaken is op weekbasis. Zo zie je meteen of je nog winst hebt en goed bezig bent!

In het centrale deel zie je specificaties van je huidige portefeuille. In dit voorbeeld beschik ik over zes verschillende munten, elk met een totaal andere marktwaarde. Deze waarde zie je onderaan per token, dus de gehele munt. Inclusief de koersstijging of -daling. Je kan kiezen om je gehele portefeuille per munt te tonen of te kiezen voor een bepaald percentage. In dit voorbeeld heb ik gekozen voor een percentage, maar wanneer je de huidige waarde laat staan, zie je het totale bedrag per munt en de hoeveelheid die je ervan hebt.

Wil je pas inkopen vanaf een bepaald bedrag? Stel een alert in door het belletje te activeren naast je crypto en mit geen enkele opportuniteit!

Signal

Signal is een communicatieplatform waarbij je meer informatie krijgt over het laatste tweets en meldingen van de crypto’s in jouw wallet. Komt er een verandering aan die de koers kan laten beïnvloeden? Dan wil je deze informatie uiteraard niet missen! Door de signals-functionaliteit word je als het ware up-to-date gehouden van het reilen en zeilen van de door jouw gekozen munten.

News

Waarbij Signals gaat over het individuele posts, vind je in het nieuwsoverzicht de laatste officiële nieuwsberichten terug. Ben je benieuwd wat de voorspellingen zijn of wil je gewoon bijleren over een bepaalde munt? Door dagelijks deze nieuwsberichten te lezen leer je meer over je investeringen en over de koersfluctuaties van je crypto. Ben je eerder skeptisch en wil je alleen berichten ontvangen van één bepaalde bron? Rechtsboven kan je zelf kiezen om uitsluitend berichten te ontvangen van bepaalde bronnen.

Market

Bij het tabblad market krijg je een overzicht van álle munten, en met +10.000 zijn dat er een hele hoop, die je kan tracken via de Blockfolio app, inclusief hun totale marktwaarde, volume en prijs per token. Hier kan je nagaan hoe groot een munt eigenlijk is. Benieuwd naar meer gedetailleerde informatie? Via EtherScan kan je alle transacties en informatie opvragen als deze token behoort tot de Ethereum-Blockchain.

Transacties toevoegen

Image
Blockfolio transaction

Dit is uiteraard hét belangrijkste onderdeel van Blockfolio. Zonder transacties kunnen we uiteraard niets tracken. Kan je je transactiegeschiedenis niet inladen via de API-key? Dan kan je alsnog je transactie geschiedenis manueel opvragen en toevoegen in Blockfolio. Wanneer je al langer bezig bent met crypto’s is dit wellicht een tijdrovende middag, maar het is zeker de moeite waard!

Bovenaan zie je of het gaat over een aankoop, verkoop of transfer. In huidig voorbeeld gaat het om een aankoop die is gedaan vanuit de exchange Bitvavo. Het is belangrijk om hier je eigen exchange aan te duiden omdat elke exchangerates lichtelijk verschillend zijn van aankoopbedrag en transactiekosten. Bekijk hier de beste crypto exchanges en bepaal voor jezelf welke jij de beste vindt.

Bij Trading pair kan je kiezen welke munt je graag wil kopen of verkopen. In het voorbeeld heb ik WaltonChain (WTC) aangekocht met euro’s. Handel je in dollars? Dan kan je deze manueel aanpassen. De prijs per munt kan je manueel ingeven, de hoeveelheid die je ervoor hebt gekocht, de transactiekosten en ook de datum. Door middel van deze gegevens krijgt Blockfolio een duidelijk overzicht van je transactiehistoriek.

Profit/Loss

Naast een algemeen overzicht, kan je vanuit de startpagina doorklikken op een crypto voor verdere informatie. Bovenaan in de menubalk kan je navigeren, maar het meest gebruikte is uiteraard de profit/loss functie, de essentie van Blockfolio. In het voorbeeld kan je zien dat de totale netto inleg 553 dollar is voor Cardano met een huidige waarde van 789 dollar. Dit is een winst van 236 dollar of ook wel 32,11%. Deze unieke data zijn belangrijk om je verschillende crypto’s te tracken. Het kan zijn dat je in je totale portefeuille winst hebt, maar dat er één specifieke munt het erg slecht doet. Dan wil je hier natuurlijk op anticiperen.

Image
Blockfolio profit

Voordelen van Blockfolio

Gratis

Blockfolio is een gratis applicatie die toegankelijk is voor zowel IOS als Androidgebruikers. In tegenstelling tot vele andere applicaties, maakt Blockfolio niet gebruik van advertenties. Hierdoor kan je je ongestoord richten op het tracken van je hele portefeuille.

Interface

Waar veel crypto platformen een heel ingewikkelde interface hebben die meteen overweldigend kan zijn, maakt Blockfolio net gebruik van een interface die heel sober en gebruiksvriendelijk is. Er is enkel gebruikt gemaakt van de noodzakelijke opties om jouw wallet op een zo goed mogelijke manier te tracken. Door de soberheid van de opties is Blockfolio een zeer geschikte tool om je crypto’s te tracken op een overzichtelijke manier.

Hoeveelheid crypto’s

Dagelijks komen er crypto’s bij en het is een zeer interessante wereld die nog maar in de kinderschoenen staat en de financiële toekomst volledig gaat veranderen. Doordat er steeds meer forks bestaan, zijn er dus ook meer munten. Niet elke wallet beschikt over hetzelfde aantal munten. Daarom hebben investeerders vaak ook verschillende wallets om toch te kunnen investeren in de crypto’s waar zij in geloven.

Blockfolio biedt de mogelijkheid om maar liefst 800 crypto’s te gaan tracken. Zo kan je de gehele waarde van al je wallets hierin bijhouden in een overzicht. Je wil tenslotte weten hoe je er financieel voor staat.

Alerts

Essentieel bij het traden en het kopen van crypto’s is natuurlijk de huidige koers en de marktwaarde. Niemand wil te dure crypto’s kopen met de mogelijkheid hier geen winst op te nemen. Daarom kan je alerts instellen die je waarschuwen aan de hand van pushberichten wanneer de door jouw gekozen token een bepaalde prijs heeft bereikt. Op deze manier kan jij op het juiste moment investeren.

Deze functionaliteit is ook mogelijk bij de reguliere crypto applicaties, maar hier heb je alles gebundeld in één schematisch overzicht.

Ondersteuning API

Heb je reeds verschillende munten in verschillende wallets en lijkt het je te veel moeite om deze eerder verrichtte transacties in te geven in Blockfolio? Geen probleem, Blockfolio heeft een API-ondersteuning. Dit is een soort unieke code waarmee een bepaald stuk software gebruik kan maken van de functies op een ander gekozen platform. Zo kan jij alle transacties exporteren vanuit je wallet en uploaden in Blockfolio.

Helaas beschikken niet alle wallets over de API-functies. Benieuwd of jij eenvoudig alle transacties kan uploaden in één klik? Bekijk hier de API-ondersteuningen van Blockfolio.

Conclusie

In een groeiende financiële markt van cryptocurrency’s is de keuze enorm groot. Er zijn tal van verschillende wallets met elk hun eigen specificaties. Uiteraard is het bij allen mogelijk om de voornaamste crypto’s te kopen zoals Bitcoin, Ethereum en Cardano, maar steeds vaker zien dat investeerders ook hun kansen wagen in nieuwe munten. Deze munten zijn niet beschikbaar bij elke wallet, waardoor we na verloop van tijd verschillende wallets samen hebben met elk hun eigen munten. Door deze hoeveelheid is het moeilijk om een overzicht te houden van onze eigen inleg en essentieel van onze eigen opbrengst. Daarom zijn cryptotrackers essentieel.

Blockfolio claimt zichzelf als de beste cryptotracker applicatie met meer dan 6 miljoen gebruikers wereldwijd door hun gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om meer dan 10.000 cryptocurrency’s te tracken.

Maak jij gebruik van een crypto tracker? Laat het ons weten in onze Facebookgroep welke jouw favoriet is en waarom!​​​​​​​


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.