binance

6 belangrijke crypto projecten op de Binance Smart Chain

Een van de populairste blockchains voor cryptoprojecten is Ethereum. Echter is er tegenwoordig ook een andere blockchain die steeds populairder wordt voor blockchain- en cryptoprojecten. Dat is de blockchain van crypto exchange Binance, genaamd Binance Smart Chain (BSC). De projecten op deze blockchain maken gebruik van BEP-20 tokens.

Omdat je steeds meer projecten ziet die gebruik maken van de Binance Smart Chain, zullen we je in dit artikel vertellen wat de populairste en veelbelovende projecten zijn op de Binance Smart Chain. Eerst zullen we je echter nog uitleggen wat de Binance Smart Chain is. Het is namelijk nog niet raar als je niet weet wat dit is, omdat deze pas sinds 2020 in gebruik is genomen.

Foto door Nadezda Murmakova

Bekijk snel

 

Wat is de Binance Smart Chain?

Binance Smart Chain is een public blockchain welke is ontworpen door 's werelds grootste cryptocurrency exchange: Binance. Het is gelanceerd in september 2020, en is compatibel met apps die oorspronkelijk zijn ontworpen op Ethereum (ETH). Dat betekent dat ook applicaties die zijn ontworpen voor de Ethereum-blockchain gebruik zouden kunnen maken van de Binance Smart Chain. Hierdoor is de blockchain erg laagdrempelig voor gebruikers en ontwikkelaars.

Echter is er een groot voordeel dat Binance Smart Chain heeft ten opzichte van Ethereum, en dat zijn de transactiekosten. Het profiteert hiervan omdat de transactiekosten aanzienlijk lager zijn dan de kosten die in het algemeen in rekening worden gebracht op bijvoorbeeld de blockchain van Ethereum. Omdat de Ethereum blockchain steeds vaker gebruikt worden, stijgen de transactiekosten alsmaar door.

Deze transactiekosten hebben niet alleen gedecentraliseerde app-ontwikkelaars aangetrokken, maar ook mensen die op zoek zijn naar een meer betaalbare crypto exchange. Een enkele aankoop op een gedecentraliseerde beurs (DEX) zoals Uniswap (dat op de Ethereum-blockchain draait) kan in de tientallen of zelfs honderden dollars lopen.

Er zijn ondertussen veel verschillende applicaties die draaien op de Binance Smart Chain. Van enkele applicaties zul je waarschijnlijk wel eens wat gehoord hebben, zoals PancakeSwap en Venus. Echter zijn er ook onbekendere crypto projecten die op de Binance Smart Chain draaien. In dit artikel zullen we het hebben over de volgende projecten:

  • Binance Coin (BNB)
  • PancakeSwap (SWAP)
  • Venus (XVS)
  • Reef (REEF)
  • Swipe (SXP)
  • Trust Wallet (TWT)

Binance Coin (BNB)

De Binance Coin (BNB) is natuurlijk voor de hand liggend. Het was aanvankelijk gecreëerd als ERC-20 token op het Ethereum-netwerk (ETH). Vervolgens werden BNB's BEP-2 tokens op de Binance Chain, wat de eigen blockchain van de gelijknamige crypto exchange is. De overgang van BNB's (van ERC-20 naar BEP-2) is in april 2019 van start gegaan.

Je kunt de Binance Smart Chain het beste zien als een blockchain die parallel loopt aan de Binance Chain. Echter zit er wel een groot verschil tussen de Binance Smart Chain en de Binance Chain. Zo beschikt de Binance Smart Chain over een smart contract functie en is het compatibel met de Ethereum Virtual Machine (EVM).

Hoewel Binance sindsdien andere functionaliteiten heeft gevonden voor de coin, hebben ze vanaf de lancering van het platform vooral gediend om de handelskosten te verlagen, op een manier waardoor deze kosten met de tijd steeds minder werden.

Wat zijn de voordelen van Binance Coin?

  • Gebruikers kunnen snelle transacties uitvoeren.
  • Veilige en betrouwbare crypto exchange.
  • Veel cryptocurrency's beschikbaar om te kopen met BNB.
  • Handelskorting.
  • Uitgeven Binance Tokens.
  • Kunnen deelnemen aan ICO/IEO.

PancakeSwap (CAKE)

PancakeSwap is een gedecentraliseerde exchange (DEX) die in oktober 2020 is gelanceerd. Net als bij andere gedecentraliseerde exchanges is er geen tussenpersoon betrokken bij het transactieproces. In plaats daarvan worden kopers en verkopers rechtstreeks aan elkaar gekoppeld. Dit betekent ook dat je geen account hoeft aan te maken of een goedkeuringsproces hoeft te doorlopen. In plaats daarvan kun je jouw digitale wallet direct koppelen aan PancakeSwap, waarna je klaar bent om te handelen. 

In tegenstelling tot andere DEX'en, zoals UniSwap of SushiSwap, is PancakeSwap gebouwd op de Binance Smart Chain. Hoewel Ethereum veel groter en populairder is, met een bredere selectie van altcoins, zijn er genoeg redenen waarom Binance Smart Chain tokens populairder worden.

De belangrijkste reden is dat zij veel minder kosten en veel meer transacties aankunnen. Als je nu Uniswap gebruikt, kun je tussen de $50 en $100 aan gas-kosten moeten betalen, alleen al vanwege het volume van de transacties die worden verwerkt. Omdat PancakeSwap alleen Binance Smart Chain tokens uitwisselt, zijn de kosten veel lager, wat de reden is waarom sommige projecten migreren naar deze blockchain.

Wanneer je als cryptoproject alleen met de Binance Smart Chain werkt, heb je minder last van concurrentie en is het voor gebruikers makkelijker om jouw tokens te kopen. De transactiekosten liggen namelijk stukken lager. Vanuit het perspectief van een ontwikkelaar is het niet moeilijk om een Ethereum-token over te zetten naar de Binance Smart Chain. Daarom is de kans groot dat PancakeSwap populairder zal worden naarmate er meer en meer Binance Smart Chain tokens worden gecreëerd.

Image
PancakeSwap logo

Wat zijn de voordelen van PancakeSwap?

  • Je hoeft jezelf niet te registeren met een account.
  • Lage transactiekosten.
  • Snellere transactietijd.
  • Minder concurrentie (voor ontwikkelaars).
  • Toegankelijker voor kleine projecten.

Venus (XVS)

Je hebt al kunnen lezen dat de Binance Smart Chain veel voordelen heeft ten opzichte van Ethereum. Dat is ook de reden dat Venux (XVS) heeft gekozen om gebruik te maken van de Binance Smart Chain. Het is een van de nieuwste speerpunten van de Binance Smart Chain.

Venus is een gedecentraliseerd financieringsproject dat zichzelf omschrijft als een "gedecentraliseerde marktplaats voor leners en kredietverstrekkers". Naast het eigen XVS-token, maakt het gebruik van een "gedecentraliseerde stablecoin", genaamd VAI. Het verschilt van andere stablecoins doordat het wordt ondersteund door verschillende niet-gecentraliseerde stablecoins en cryptovaluta.

Venus heeft snel verschillende grote cryptocurrencies aan zijn diensten toegevoegd: deze munten kunnen worden gedeponeerd om inkomsten te genereren of kunnen als onderpand gebruikt worden. Zo vind je hier cryptomunten als Cardano (ADA) en Polkadot (DOT), maar ook vele andere grote altcoins. Als gevolg daarvan heeft het Venus-protocol een totale vergrendelde waarde van $ 4 miljard bereikt.

Wat zijn de voordelen van Venus?

  • Gebruikers kunnen makkelijker geld lenen.
  • Kredietverstrekkers hoeven zich geen zorgen te maken of dat leners wel hun geld terugbetalen.
  • Winst maken door geld te lenen als onderpand.
  • Lage transactiekosten door de BSC.

https://www.youtube.com/watch?v=7laa92OA1q0&ab_channel=AltcoinRadar

Reef (REEF)

Een ander project op de Binance Smart Chain is Reef (REEF). Dit is een multi-channel DeFi aggregator welke is ontworpen met Polkadot. Wanneer je niet zo veel technische kennis hebt omtrent blockchain en crypto, klinkt je dit waarschijnlijk erg vaag. Gelukkig is het project redelijk eenvoudig uit te leggen.

Als je een DeFi liefhebber bent, gebruik je waarschijnlijk ook wel eens gedecentraliseerde crypto exchanges. We hadden het er al eerder over: Uniswap werkt op Ethereum, en PancakeSwap op de Binance Smart Chain. Maar hoe kun je er zeker van zijn dat je de beste swaprente krijgt als je een transactie op deze blockchains uitvoert? Door de DEX één voor één te vergelijken? Inderdaad. Je bent het er echter wel mee eens dat deze taak al snel vervelend zou worden. Aggregators zoals 1inch werden opgericht om dit probleem aan te pakken. Deze aggregators kunnen echter alleen de verschillende DEX'en van dezelfde blockchain vergelijken, zoals Ethereum voor 1inch. Het is dus niet mogelijk dat deze aggregators zowel DEX'en van Ethereum en Binance Smart Chain op hetzelfde moment met elkaar vergelijken.

Dit probleem wordt opgelost door Reef Finance. Zij willen het met hun project namelijk mogelijk maken om op hetzelfde moment alle bestaanden DEX'en met elkaar te vergelijken, ongeacht op welke blockchain deze DEX draait. Je kunt dus zowel Uniswap als PancakeSwap met elkaar vergelijken. Dat zorgt ervoor dat het voor gebruikers veel gemakkelijker is om de goedkoopste DEX te vinden.

Reef Finance heeft ook een eigen utility token, genaamd REEF. Dit is een token dat onder andere wordt gebruikt voor protocol governance en fee management. Echter kunnen gebruikers het natuurlijk ook gebruiken als een investering. Denk bijvoorbeeld aan staking, of door het te kopen voor een hoger bedrag dan de aankoopprijs.

Wat zijn de voordelen van Reef?

  • Het is mogelijk om gedecentraliseerde crypto exchanges met elkaar te vergelijken, ook wanneer deze niet op dezelfde blockchain staan.
  • Gebruikers vinden zo veel makkelijker waar ze de laagste transactiekosten hoeven te betalen.

Swipe (SXP)

Swipe (SXP) is een project dat cryptobetalingen op dagelijkse basis gemakkelijker wil maken. Mede daarom heeft Swipe een wallet voor smartphones en VISA-debit card gecreëerd. Het token van Swipe is de SXP, en is zowel beschikbaar als ERC-20 token (Ethereum) als BEP-20 token (Binance Smart Chain).

Een van de grote voordelen van Swipe is het orakel, waarmee je direct je crypto's kunt uitgeven zonder eerst daadwerkelijk een transactie te hoeven doen. Er worden op dit moment meer dan 20 verschillende cryptomunten ondersteunt. Swipe biedt de volgende producten aan:

  • De Swipe-wallet.
  • De VISA Swipe Saffron card.
  • De VISA Swipe Slate Metal card.

Door deze betaalkaarten te gebruiken profiteer je van een cashback die varieert van 1 tot 4%. Ze kunnen worden gebruikt bij zowel geldautomaten als in winkels.

SXP is de utility token van Swipe. Iedereen die de Swipe wallet wil gebruiken moet minstens 1 token in zijn wallet hebben. Het wordt ook gebruikt om transactiekosten te betalen. De waarde van SXP wordt ook ondersteund door de aflossingen en vernietigingen van tokens (burnen), waarbij 80% van de transactiekosten door het platform wordt gegenereerd (de overige 20% gaat naar het bedrijf dat Swipe beheert).

Wat zijn de voordelen van Swipe?

  • Swipe biedt verschillende diensten aan; een wallet voor smartphones en VISA-debit cards.
  • Makkelijk betalen met cryptomunten zonder eerst daadwerkelijk een conversie te hoeven doen op de blockchain.
  • Dit project wordt ondersteunt door Binance en gebruikt voor de Binance debit card.
  • Beschikbaar als ERC-20 token en als BEP-20 token.

Trust Wallet Token (TWT)

Trust Wallet is een crypto wallet app die in november 2017 werd gecreëerd door Viktor Radchenko (oprichter van het bedrijf Six Days LLC). In eerste instantie was zijn doel toen om een wallet te bouwen die ERC-20 tokens bevat. Op 31 juli 2018 heeft Binance dit bedrijf gekocht, om hiervan vervolgens hun officiële wallet te maken. Later, toen Binance Smart Chain live ging, zouden er ook BEP-20 tokens ondersteund gaan worden.

Het is duidelijk dat de Trust Wallet alleen voor mobiele gebruikers is, die er Bitcoin en vele andere altcoins en token in kunnen opslaan, verzenden, ontvangen of uitwisselen.  Je vindt er ook een dApp-browser die toegang geeft tot verschillende gedecentraliseerde applicaties (dApp).

Trust Wallet heeft ook gebruik gemaakt van zijn samenwerking met de Web3 browser en Kyber Network om een gedecentraliseerde exchange te integreren. Met andere woorden: de wallet werkt erg goed samen met dApps

Wat zijn de voordelen van Trust Wallet?

  • Deze wallet is gratis te downloaden en makkelijk te gebruiken door zijn gebruiksvriendelijke interface.
  • Mogelijkheid om de wallet te versleutelen.
  • Ondersteunt zowel ERC-20 als BEP-20 token.
  • Gedecentraliseerde exchange-functie
  • DApps-browser
  • Staken mogelijk
  • Mogelijkheid om crypto te kopen van deze app
  • Beschikbaar voor Android- en IOS-toestellen

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel projecten die gebruik maken van Binance Smart Chain. Dat komt voornamelijk door het voordeel dat Binance Smart Chain biedt ten opzichte van de Ethereum-blockchain. Ethereum kampt namelijk met het probleem dat gebruikers torenhoge kosten moeten betalen om een transactie te kunnen uitvoeren. Soms moeten gebruikers wel tot honderden dollars aan transactiekosten betalen. Dat schikt niet alleen gebruikers, maar ook ontwikkelaars af.

Waar zou jouw project beter kunnen slagen: op een blockchain waar gebruikers een paar dollar, of enkele tientallen tot honderden dollars moeten betalen om het te kunnen gebruiken? Natuurlijk op de eerste variant. En dat is nu net de Binance Smart Chain. Steeds meer projecten maken gebruik van deze blockchain.

Veel van deze projecten zijn onderdeel van Binance. Denk bijvoorbeeld aan Swipe of Trust Wallet. Doordat Binance veel vertrouwen had in de werking van deze projecten, besloten ze om deze op te kopen. Op deze manier probeert Binance een steeds grotere voet te zetten in de alsmaar groeiende cryptomarkt.

De kans is groot dat dit ook nog niet de laatste projecten waren die worden opgekocht door Binance. Zolang dat gebeurt, zal de Binance Smart Chain alleen maar groter worden. En daardoor zullen ook steeds meer nieuwe cryptoprojecten worden aangetrokken door deze blockchain.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.