NEO-shares (AntShares): de Chinese Ethereum?

Door Derek op zaterdag, 5 augustus, 2017 - 15:11

 

NEO-shares heetten voor juli 2017 nog AntShares. Sinds 2014 is Onchain, een Chinese startup gebaseerd in Shanghai, al aan dit project aan het werken. Het mooie aan Onchain is dat ze het open-source project wel zelf runnen, maar ze zijn niet de eigenaar van de NEO-blockchain. Zoals ze zelf op hun site zeggen (vertaald naar Nederlands):

“NEO-shares is een gedecentraliseerd en gedistribueerd netwerkprotocol dat gebaseerd is op blockchaintechnologie. Mensen kunnen dit gebruiken om activa of aandelen te digitaliseren en enkele financiële zaken te realiseren via peer-to-peer-netwerken, zoals registratie en afgifte, transacties, afwikkelingen en betalingen.”

 

NEO: de Chinese Ethereum?

NEO lijkt erg veel op Ethereum en wordt daarom ook wel de Chinese Ethereum genoemd. Net als Ethereum, is het een blokketen om een "slimme" decentrale economie te ontwikkelingen voor "slimme" bezittingen. Bij digitale goederen kan je denken aan software, ebooks, cryptocurrency, et cetera. Dankzij de NEO-blockchaintechnologie kunnen deze goederen decentraal omgezet worden, waardoor ze direct verhandelbaar zijn. 

 

Ondersteuning voor alle programmeertalen

Toch zijn er tussen NEO en Ethereum wel grote verschillen. Een van deze verschillen is de programmeertaal. Waar Ethereum alleen functioneert met Solidity (de programmeertaal die speciaal voor Ethereum in ontwikkeld), kan NEO functioneren met elke programmeertaal die er bestaat. Op deze manier hoopt NEO dat het aantrekkelijk wordt voor programmeurs wereldwijd om voor NEO te gaan ontwikkelen.

 

NEO kent geen schaalproblemen

Daarnaast worden bij Ethereum tegenwoordig, net als bij Bitcoin, de schaalproblemen steeds duidelijker. NEO is wat dat betreft een stuk beter schaalbaar dan Ethereum. Bovendien is het sneller en quantum-computing-proof. Dit houdt in dat zelfs als er quantum computers op de markt komen, de blockchain erachter niet gehackt kan worden.

Maar er zijn nog meer grote verschillen tussen NEO en Ethereum. Deze verschillen hebben er ook voor gezorgd dat de Chinese overheid het crypto-aandeel ondersteunt. Voor de oplettende lezer: er staat crypto-aandeel en niet cryptomunt. De Chinese overheid is namelijk totaal geen fan van cryptomunten en zien deze als een bedreiging voor het regime. Crypto-aandelen daarentegen worden wél aangemoedigd.

 

NEO-shares (ANS/NEO)

NEO-shares zijn, zoals de naam je waarschijnlijk al deed vermoeden, aandelen van NEO. Elke NEO-share presenteert een (klein) deel eigenaarschap van de blockchain van NEO. In totaal zijn er 100 miljoen NEO-shares. De vraag is nu alleen: wat heb je eraan om deels eigenaar te zijn van deze blockchain? Deze aandelen geven je stemrecht over grote problemen, zoals het protocol van de NEO-blockchain, verkiezingen voor NEO-boekhouders en het genereren van GAS (de manier van betalen om de NEO-blockchain te kunnen gebruiken, maar hierover later meer). Bovendien verzamel je als NEO-aandeelhouder automatisch dividend in de vorm van GAS. Deze GAS is afkomstig uit de vergoedingen die gebruikers betalen in de NEO Smart Economy. Het genereren van GAS uit het bezit van NEO neemt langzaam af tot 2038. Tegen die tijd zal een totaal van 100 miljoen GAS zijn geproduceerd.

 

NEO GAS (ANC/GAS)

Enig idee waarom de naam AntShares is veranderd naar NEO-shares? Dat had niet veel te maken met de naam AntShares, maar vooral met de oude naam voor GAS: AntCoins. Zoals eerder verteld, is de Chinese regering geen fan van cryptomunten, dus de naam AntCoins bleek ongelukkig gekozen. In feite is GAS de brandstof die de NEO Smart Economy draaiende houdt. Voor taken die gebruikers ondernemen op het NEO-platform, wanneer ze data op het platform schrijven, moeten zij hiervoor een systematische fee betalen: GAS. Deze fees worden betaald aan de boekhouders voor hun boekhoudwerk en als extra service voor de NEO-aandeelhouders. Op het eerste gezicht lijkt dit erg veel op Ether op het Ethereumplatform, maar er is wel een cruciaal verschil: op het Ethereumplatform worden alle kosten betaald met Ethers, terwijl op het NEO-platform het de bedoeling is dat alles afgerekend wordt met fiatgeld. GAS’ belangrijkste functie is dat het als deelbare rekeneenheid hiervoor fungeert. 

 


Benieuwd hoe je NEO kunt kopen? Hier staan de stappen voor je onder elkaar:

  1. Maak een account aan op Binance
  2. Druk rechtsboven op Funds → Deposits Withdrawals
  3. Druk op Deposit bij BTC
  4. Genereer een eigen adres en kopieer deze
  5. Ga naar Bitonic
  6. Koop het aantal BTC dat je wilt en plak het gekopieerde adres
  7. Wacht totdat de bestelling binnen is gekomen
  8. Ga op Binance naar Exchange en klik op de coin/token die je wilt kopen
  9. Koop de gewenste hoeveelheid NEO.

Lees voor een uitgebreidere uitleg ons artikel over hoe je cryptocurrencies kunt kopen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in of Registreer om een reactie te plaatsen!