handelen op een laptop

tZERO opent z'n handelsplatform nu ook voor het grote publiek

Het bedrijf tZERO, dochterbedrijf van Overstock, opent zijn handelsplatform voor security tokens nu ook voor het grote publiek.

Voorheen was deze alleen geopend voor geaccrediteerde investeerders, maar vanaf 12 augustus 2019 kunnen alle nieuwkomers zich aanmelden. Het bedrijf verwacht dat er zo'n 50.000 investeerders gaan handelen. Veel van deze investeerders hebben ook al aandelen van Overstock in hun bezit en kunnen nu voor het eerst kennismaken met de handel in digitale security tokens.

Noursalehi, de CEO van tZERO zegt:

“We had a lot of broker-dealers, about 30 or 40, reach out to us that want to get involved in this ecosystem [...] We’re working on these requests. Investors have been sending questions as well. They are excited and they are trying to understand it.”

Momenteel worden er twee tokens verhandeld op het tZERO-platform, de 'TZEROP' en de 'Overstock's digital voting series A-1 preferred stock'. De TZEROP is de private equity token van tZERO en is in 2018 tijdens een Security Token Offering uitgebracht. Om ervoor te zorgen dat er meer liquiditeit op het platform komt, heeft Overstock het plan gemaakt om meerdere digitale aandelen uit te brengen en deze uit te keren aan de aandeelhouders als een vorm van dividend.

Aan het houden van een Security Token Offering en het openen van een handelsplatform zijn veel wettelijke regels verbonden. tZERO staat dan onder toezicht van de SEC. Daarnaast doet het bedrijf hard z'n best om de The New York BitLicense te verkrijgen. 

tZERO heeft drie nieuwe managers aangenomen om de openbaring van het handelsplatform in goede banen te leiden.