hacker

Mooie payback: Bitcoin oplichter wordt zelf opgelicht

De bekende Youtuber Ben Perrin werd door een Bitcoin oplichter benaderd, maar was deze oplichter te slim af, zo laat hij op zijn eigen website zien. In het gesprek valt te lezen hoe de oplichter Susan Williams hem 2 Bitcoin afhandig wil maken, maar uiteindelijk raakt zij zelf 50 dollar aan Perrin kwijt.

Als je al een tijdje rondloopt in de cryptowereld, zal je ongetwijfeld een keer benaderd zijn door een oplichter. Maar wie zijn toch die oplichters, die jou honderden of misschien wel duizenden euro’s/dollars beloven als jij Bitcoins of andere crypto naar hun bitcoin mining investeringsplatform stuurt?

‘Susan Williams’ is zo'n oplichter. Een scammer die met een mooi aanbod komt om geld te verdienen en vervolgens vraagt om bitcoins te sturen zodat ze het dubbele waard worden na een dag. Dat lijkt een mooie deal, maar is het niet gewoon te mooi om waard te zijn?

Image
Tekst waarin Bitcoin oplichter valse beloftes doet

Ben Perrin is een Canadeze cryptocurrency liefhebber die op Youtube crypto shows en video’s maakt. Hij heeft zelfs een video gemaakt over Bitcoin scams op zijn Youtubekanaal BTC Sessions. Verrassend is dan ook dat Susan Williams, een Bitcoin scammer,  juist hem probeert op te lichten.

Zo kreeg hij afgelopen week op Instagram een wel heel speciaal aanbod. Susan zou een eigen bitcoin mining investeringsplatform hebben waarop zij beloofde dat de Bitcoin investering van Ben binnen 24 uur zou verdubbelen. Ben speelde naïef maar enthousiast mee. Hij gebruikte Photoshop om de overzichten die hij moest sturen zo echt mogelijk te laten lijken. Vervolgens vroeg Ben of Susan hem geld wilde sturen als test of het investeringsplatform wel echt betrouwbaar was. Susan weigerde te betalen maar toen kwam Ben met een ander idee.

Hij deed alsof hij was benaderd door ene ‘Stu’ met een soortgelijk aanbod. Ben vertelde dat Stu een testbetaling had gestuurd. “Ik zou dat meteen terugbetalen, gewoon om te verzekeren dat alles legitiem was”. Uiteindelijk stemde de oplichter er mee in om de helft te betalen door $50 te sturen naar Ben.

Vervolgens pakte Ben direct zijn kans en stuurde het bedrag naar de non-porfitorganisatie Bitcoin Venezuela. 

Perrin wil met deze actie duidelijk maken dat je nooit zomaar Bitcoins of andere crypto moet sturen als je  een aanbod krijgt die eigenlijk te mooi lijkt om waar te zijn.

Bekijk hier het volledige gesprek. 

Image
Bitcoin oplichter komt erachter dat ze is opgelicht. Geld gaat naar het goede doel