Een persoon die een XPR-coin vasthoudt

Bekende twitteraar start petitie om vrijgeving van nieuwe XRP-munten tegen te gaan

Crypto Bitlord start een petitie om te voorkomen dat Ripple steeds nieuwe XRP-munten blijft vrijgeven. Dit zou namelijk de prijs van de cryptomunt drukken en zodra ze hiermee stoppen heeft de coin weer ruimte om in prijs te stijgen.

De petitie wordt opgepakt

In de cryptowereld fungeert Twitter als hét mediaplatform waar het allemaal gebeurt. Bekende twitteraars hebben dan ook meer dan 100.000 volgers en hebben invloed op de cryptomarkt. De petitie van Crypto Bitlord wordt dan ook fanatiek opgepakt en hevig ondertekend. Momenteel staat de teller op 700. Mensen die hun stem laten horen, geven aan dat ze willen dat Ripple 50% van z'n XRP-reserves moet verbranden. Ripple geeft zo nu en dan een gedeelte hiervan uit om de groei van het Ripple-ecosysteem te stimuleren. Het nadeel echter is dat er hierdoor meer XRP-munten in omloop komen en de prijs onder druk komt te staan. Wanneer de munten niet meer worden vrijgegeven dan blijft het aanbod hetzelfde en kunnen de bulls weer hun kracht tonen.

Koers van XRP

Enige dagen geleden lieten handelaren langzamerhand weer zien dat ze in XRP willen investeren. Hierdoor is de prijs van de munt destijds met een bescheiden 2,1% gegroeid. Helaas wordt de munt nu voor een prijs van $0,307 verhandeld en valt er met de koers weinig spannends te beleven. Volgens analisten kan XRP, wanneer hij de prijs van $0,31 kan vasthouden, langzaamaan weer gaan stijgen richting de $0,32 en vanuit daar weer een positieve trend kan beginnen.

Om voor XRP een bullish momentum te krijgen, is het belangrijk dat Bitcoin uitgeraasd is en relatief stabiel blijft. Hierdoor kunnen de XRP-bulls de kans krijgen om de leiding te nemen en een prijsstijging in te zetten

Veel Ripple-fans kunnen niet wachten totdat dit begint, aangezien 2019 tot nu toe een teleurstellend jaar is voor de handelaren in deze cryptomunt.