regenwoud

Stichting zet blockchain en crypto in om regenwoud te redden

Rainforest Foundation US zet zwaar in op crypto en blockchain om ontbossing en andere bedreigingen van het Braziliaanse regenwoud tegen te gaan.

Met een bericht op hun website spreekt de stichting de crypto- en blockchain-community aan om vanuit liefdadigheid bij te dragen aan het behoud van het regenwoud wat het al jaren bovengemiddeld zwaar heeft om te blijven bestaan. 

De harde cijfers

De stichting maakt melding van een toename van 75% aan ontbossing, sinds januari dit jaar en spreekt tegelijkertijd haar zorg uit over de inmiddels wereldbekende bosbranden die woeden in het gebied. Het aantal bosbranden is verdubbeld, sinds vorig jaar. De stichting vraagt mensen om hun cryptocurrency in te zetten om de stichting te helpen het regenwoud te beschermen. De stichting accepteert momenteel Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en andere cryptocurrencies.

Blockchain ingezet als transparantie

Een van de veelgehoorde reserveringen die men heeft bij het schenken van donaties aan goede doelen is dat men geen idee heeft of datgene waar men het geld voor geeft ook daadwerkelijk is waar het geld naartoe gaat. Rainforest Foundation zet daarom in op een blockchain-model, zodat de gulle gevers in alle gevallen volledige transparantie krijgen waar het geld voor gebruikt wordt.

Ook kan een donateur zien wat er allemaal aan activiteiten in het regenwoud van de Amazone wordt uitgevoerd en aan welke kleine deelprojecten het geld wordt toegekend. Naast de ontbossing staat ook het beschermen van de lokale bevolking, de algehele flora en fauna in het gebied en de goudwinning als drijfveren voor het opstarten van het project.

Crypto en liefdadigheid vinden elkaar vaker

De laatste tijd lijken crypto en liefdadigheidsinstellingen elkaar steeds regelmatiger tegen te komen. Inmiddels maken meerdere instanties al gebruik van de mogelijkheid om in cryptocurrency een donatie te ontvangen. Recentelijk heeft een blockchain-organisatie, die is gevestigd op de Bahama’s, voor orkaan ‘Dorian’ ook een soortgelijke actie opgezet. Zij reikten ook uit naar de crypto- en blockchain-community om hun te helpen de slachtoffers van de orkaan zo goed mogelijk bij te kunnen staan. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo