Tokyo

Crypto opsporingsbedrijf Elliptic haalt $23 miljoen op bij investeerders

Elliptic, een bedrijf gespecialiseerd in het opsporen van verdachte transacties op blockchains, heeft in een investeringsronde $23 miljoen opgehaald.

TechCrunch meldt dat de investeringsronde geleid werd door de SBI Group, een in Tokyo gebaseerd onderdeel van Softbank Investment, met een bijdrage van 10 miljoen dollar. Overige investeerders waren AlbionVC, SignalFire, Octopus Ventures en Santander Innoventures.

Er is gekozen voor Tokyo omdat de stad aantrekkelijk is vanwege de actieve crypto community, maar ook omdat de regelgevende instanties daar erg vooruitlopen op het gebied van technologie. De CEO van Elliptic, James Smith, zegt daarover:

De winstgroei is zeker erg sterk in deze regio. We werken inmiddels een aantal jaar met klanten in Azië en hebben vanuit de eerste hand ervaren hoe levendig de crypto ecosystemen daar zijn. Landen als Singapore en Japan hebben duidelijke regels omtrent crypto opgezet, en bedrijven in deze landen nemen het naleven van de regels erg serieus.

Hij vindt ook dat het niet logisch meer is om van een scheiding tussen de crypto wereld en financiële wereld te spreken:

Cryptomunten vertegenwoordigen nieuwe mogelijkheden voor financiële instituten, en terwijl zij vooruitgang boeken op deze mogelijkheden zijn wij er om ze te ondersteunen.

Criminele transacties opsporen

Het voornaamste doel van Elliptic is om bedrijven te helpen om ongewenste criminele transacties tegen te gaan, zoals bijvoorbeeld witwassen. Het aantal malafide transacties via Bitcoin zou echter maar een klein aandeel zijn. Volgens Elliptic is minder dan 0,5% (zo'n 1 miljard dollar) van de Bitcoin transacties in 2019 gespendeerd op het dark web.