Logo Santander met een stad op de achtergrond

Santander gaat Ripple-technologie gebruiken in Latijns-Amerika

De Spaanse bank Santander gaat meer gebruikmaken van de technologie van Ripple.

De bank is bezig met het maken van een betaalroute waar mensen vanuit Latijns-Amerika geld kunnen versturen naar mensen in de Verenigde Staten. Zo'n internationale transactie zal direct en gratis worden verstuurd door middel van One Pay FX. Dit is een mobiele applicatie dat gebruikmaakt van de xCurrent software van Ripple.

Santander heeft deze snelle en kosteloze betalingen al mogelijk gemaakt voor hun klanten in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Nu zullen ze deze dienst uitbreiden naar landen zoals Brazilië, Chili en Uruguay. Ze merken dat klanten uit de landen waar ze One Pay FX hebben geïntroduceerd veel meer internationale betalingen zijn gaan doen. Degenen die het nooit deden doen het nu wel en de klanten die het al wel deden doen het nu aanzienlijk vaker. Het transactievolume is verdrievoudigd sinds januari dit jaar.

Santander zal de technologie land voor land gaan introduceren. Ze hebben nog niet aangegeven welk land ze eerst zullen doen. Uiteindelijk willen ze naast Latijns-Amerika ook de Verenigde Staten gaan doen. Dit is wel een flinke uitdaging door de verschillen in financiële regels.

Santander is ook bezig met PagoFX. Dit is een internationaal betaalproduct dat mensen kunnen gebruiken die niet klant zijn van Santander. Hierdoor proberen ze mensen over te halen om te veranderen van bank. Met het aanbieden van kosteloze en snelle internationale betalingen kan de bank zich sterk onderscheiden ten opzichte van andere banken.