Exchange coinexchange.io

Exchange ‘Coinexchange.io’ gaat sluiten

Altcoin trading platform Coinexchange.io heeft laten weten het platform te sluiten omdat het economisch gezien niet langer meer verantwoord is om door te gaan.   

Dit laat Coinexchange.io weten in een officieel statement in oktober. Het platform geeft aan dat het besluit puur van commerciële aard is en dat het niet is gekoppeld aan een incident of een lek in de beveiliging. 

Niet meer verantwoord

Coinexchange.io ziet – volgens CoinMarketCap – zo’n $700.000 per dag op het platform verhandeld worden. Terwijl dat een flink bedrag lijkt, kan het volgens het platform commerciëel niet meer uit om de support voor de 500 altcoins op het platform te blijven handhaven: 

Helaas is het voor ons economisch niet langer verantwoord om onze huidige dienstverlening richting de markt voort te zetten. De kosten die gepaard gaan met de vereiste beveiligingsniveau’s en ondersteuning zijn momenteel zwaarder dan de inkomsten die we genereren.

Twee weken te gaan

Het zal tot half oktober mogelijk blijven om de altcoins te blijven storten en te verhandelen. Toch heeft het platform traders al verzocht om het aantal trades te verminderen of zelfs helemaal te stoppen, zodra daar de mogelijkheid toe bestaat.

De website en de optie om opgeslagen cryptocurrency’s op te nemen, blijft toegankelijk tot 1 december. Dat zal de deadline zijn die voor alle gebruikers geldt als de absolute einddatum waarvoor de coins van het platform afgehaald zullen moeten zijn. Het is onduidelijk wat er gebeurt met de coins die na 1 december nog op het platform zijn achtergebleven, maar de kans lijkt vooralsnog vrij groot dat mensen deze coins definitief verliezen. 

Volgens Coinexchange.io is het goed mogelijk dat in de toekomst de dienstverlening weer hervat zal worden, op het moment dat de marktconditites dermate verbeterd zijn dat het voor het platform weer rendabel wordt om open te gaan. 


Start jouw Crypto Avontuur

Maak via de Binance Referral ID van AllesOverCrypto gratis een account aan en ontvang voor altijd 20% korting op de transactiekosten!

  • Goedkoopste handelsplatform
  • 150+ verschillende cryptomunten
  • Ideaal voor beginners en gevorderden

Account aanmaken bij Binance