Facebook libra coin

Fundament Libra schudt op grondvesten

Visa, Mastercard, Paypal en Stripe zijn inmiddels aan het twijfelen geslagen in welke mate hun betrokkenheid bij de lancering van Facebooks stablecoin “Libra” zonder gevolgen blijft.  

Volgens insiders krijgen de vier giganten natte voeten, nu het erop lijkt alsof de acceptatie van Libra wat minder vlekkeloos verloopt dan oorspronkelijk werd gedacht. Dit rapporteert Bloomberg in een artikel

Insiders: Facebook “overdreef” support instanties

De vier bedrijven hebben de intentie uitgesproken om voor een waarde van 10 miljoen dollar te willen optreden als knooppunt voor de aanstormende coin van Facebook. Omdat Facebooks Libra nu een aantal keer kritiek te verduren kreeg vanuit regelgevende instanties, hebben de vier giganten hun zorgen geuit. Bloomberg vat het commentaar samen:

De eindverantwoordelijken binnen de vier betaalgiganten zijn van mening dat Facebook de support van de regelgevende instanties heeft overdreven. Zo werd er gecommuniceerd dat ze comfortabel waren met het project, maar blijkt dit in de praktijk toch wat minder onvoorwaardelijk te zijn. De betaalgiganten maken zich zorgen over de perceptie die het socialmedianetwerk oplevert en in welke mate dat een negatieve weerspiegeling heeft op hun eigen branding. 

Stripe weerspreekt intentie om te stoppen

Het laatste nieuws komt vlak voordat Facebook in Zwitserland het hoofdkantoor van Libra wil vestigen. Volgens insiders zou Facbook van plan zijn om dit rond half oktober te doen en zou dan dat moment ook aan willen grijpen om de vier investeerders in de stablecoin vast te willen leggen.

Volgens een werknemers van Stripe is er absoluut geen sprake van enige frictie tussen Stripe en Facebook en is Stripe nog altijd voornemend om de plannen conform eerder uitgesproken intentie te effectueren. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo