Blockchain morningstar

Blockchain lonkt voor industrie van $117 triljoen

Blockchain maakt zijn opmars in de branche van effecten. Gigant in financiële dienstverlening Morningstar, is gestart met de ontwikkeling van een blockchain platform.  

Dit laat Forbes weten in een publicatie. Morningstar Credit Ratings is bezig met het bouwen van een evaluatiesysteem voor de verschillende effecten. Michael Brawer, COO van Morningstar Credit Ratings, stelt dat het bedrijf met meerdere blockchain-georiënteerde partners de handen ineen heeft geslagen op zoek naar een oplossing om alle relevante informatie over effecten in kaart te brengen.

Volgens Forbes is dit een logische stap nadat Morningstar in juni 2018 al naar buiten kwam met een rapport over instanties als de Bank van Amerika, Apple en Walmart. In het rapport stond onder meerdere dat en hoe deze bedrijven gebruik maakten van blockchain en in welke mate dat een impact had op het begrip credit rating.  

Twee projecten tegelijkertijd

Op dit moment heeft Morningstar zijn zinnen gezet op een tweetal gigantische op blockchain-gebaseerde initiatieven in de effecten-industrie. Een van deze initiatieven heeft als intentie om het systeem wat Morningstar gebruikt om effecten te waarderen direct via oracle te koppelen aan de Ethereum-blockchain. Oracle verstuurt de data op een blockchain op een manier die garant staat dat de data niet gemanipuleerd is en zorgt er op die manier voor dat de data bij uitstek geschikt is om gebruikt te worden in smart contracts

Het tweede project omvat een kwantitatieve benadering voor effecten op een blockchain. Kredietbedrijven gebruiken deze modellen om de kredietwaardigheid van verschillende effecten te meten en te waarderen. 

Volgens Brawer kan het smart oracles project al klaar zijn aan het einde van dit jaar, maar wordt het tweede project naar eigen zeggen niet afgerond voor het einde van 2020. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo