Crypto kunstmatige intelligentie

De CIX100, kunstmatige intelligentie Crypto-Index, staat vanaf vandaag genoteerd op NASDAQ

Crypto Index CIX100 staat vanaf vandaag op de Nasdaq genoteerd. De index volgt 100 cryptomunten en geeft advies om te kopen of verkopen.

Crypto indexes zijn wereldwijd goed aan het integreren in de reguliere financiële sector: CIX100 is door de notering op Nasdaq koploper geworden van alle cryptoindexes.

Wat is CIX100?

CIX100 is een crypto index van data- provider CryptoCompare en maakt gebruik van gepatenteerde kunstmatige intelligentie (AI). De AI analyseert de prestatie van 1.800 Cryptomunten, filtert de top 200 eruit en kijkt dan naar de meest betrouwbare munten. De AI, met de naam Zorax, kiest uit die lijst de 100 best presterende crypto en neemt ze op in de index.

Zorax wordt elke maand opnieuw gecalibreerd en ploegt dagelijks door 33 terabyte aan data. Dit is informatie verkregen uit negen van 's werelds grootste crypt exchanges en uit social media sentiment. De index stond eerder al genoteerd op Reuters, Bloomberg en Trading View en maakt voorspellingen die, naar eigen zeggen, elke dag 82% accuraatheid behalen.

De CIX100 is niet de eerste crypto-index die op de Nasdaq genoteerd staat, wel is het de eerste AI-index. De index functioneert ook als een fonds: je kan namelijk CIX100 tokens koper die in waarde met de index meegaan. Deze tokens zijn uiteraard niet via Nasdaq verkrijgbaar.

Cherry picking

De cijfers die op de website van CIX100 worden getoond zijn enigszins gekleurd: de Index heeft sinds hun start 1128% groei doorgemaakt. Het percentage neemt wel de bull-run van eind 2017 mee. In de afgelopen 3 maanden heeft de index maar liefst 22 % verlies gedraaid.


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!