Crypto Libra facebook

US Congreslid: “Facebook kan beter voor Bitcoin dan voor Libra gaan”

Als het aan US Congreslid Warren Davidson ligt, zou Facebook zijn geld beter inzetten op een integratie van Bitcoin, dan haar eigen crypto Libra uit te brengen. 

In een interview met Noded Bitcoin podcast laat het congreslid weten dat het mooiste van Facebooks intentie om met de Libra te komen, precies blootlegt wat alle problematiek omvat waar Facebook als socialmediaplatform mee te kampen heeft. 

Filter of vrijheid?

Davidson beargumenteert dat de hoorzittingen die afgelopen juli over Libra gingen, laten zien dat Facebook zelf enorm onder vuur ligt. Naar eigen zeggen gingen veel van de vragen niet eens over Libra, maar waren ze gericht op de operationele gang van zaken binnen Facebook zelf. 

Davidson zei verder dat de socialmediareus niet als doel had dat de hele wereld de bedrijfsvoering van Facebook onder een vergrootglas zou nemen, maar dat het wel een uitwerking is van het hele traject rondom crypto Libra. In het interview stelt hij de vraag of men meer zit te wachten op filters of op vrijheid: 

Facebook is nu al bezig om content te filteren, volgens sommigen opzettelijk, volgens anderen om hun gevoel van privacy te beschermen. [...] Dus wil men gefilterde vrijheid van meningsuiting? Of echte vrijheid van meningsuiting? En willen we dan gefilterde transacties? Of vrijheid?

Over Libra zelf zegt hij dat het grote publiek veel meer logica ziet in een crypto die wereldwijd toegankelijk is. Naar zijn mening zou het dan ook veel slimmer zijn als Facebook voor Bitcoin zou gaan, dan dat ze de zoveelste coin op de wereld proberen te brengen. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto