Cryptocurrency wallet op mobiele telefoon

Blockchain.com en BitPay maken het uitgeven van Bitcoin gemakkelijker

Blockchain.com is momenteel de aanbieder van 38 miljoen Wallet-gebruikers in meer dan 140 landen. Om de infrastructuur te optimaliseren hebben zij sinds kort een samenwerking met BitPay. Op deze manier wordt het uitgeven van de Bitcoin een stuk makkelijker.

Volgens een blogbericht zal Blockchain.com de betalingsarchitectuur van Bitpay overnemen in zijn Wallet-service, zodat Blockchain-gebruikers facturen kunnen kopiëren of scannen en een Bitcoin-betaling volledig via de applicatie van de Wallet kunnen uitvoeren. Het partnerschap stelt gebruikers ook in staat om producten en diensten van een uitgebreid netwerk van verkopers te gebruiken. Gebruikers van de Wallet behouden hun eigen privé-sleutel. Een officieel statement van Blockchain.com:

We zijn verheugd om te zien dat deze nieuwe samenwerking onze Wallet-gebruikers in contact brengt met de wereld van verkopers die Bitcoin (en binnenkort andere crypto's) accepteren als betaalmethode. 

BitPay is een van de grootste crypto-betalingsprocessors ter wereld en heeft sinds 2011 $2,8 miljard verwerkt van zowel particulieren als zakelijke klanten. Onder die zakelijke klanten vallen 20.000 bedrijven wereldwijd. Vorig jaar heeft het bedrijf een BitLicense gekregen van het New York Department of Financial Services (NYDFS)

Blockchain.com is in 2011 opgericht en is momenteel de aanbieder van 's werelds populairste Bitcoin-Wallet. Daarnaast zijn zij ook een van 's werelds grootste algemene Wallet-leveranciers met ongeveer 38 miljoen gebruikers. Naar verluidt zijn de Wallet-gebruikers goed voor bijna een kwart van alle Bitcoin-transacties.