Bitcoin in een stijgende lijn met een man op de achtergrond die aantekeningen maakt

Bitcoin breekt All Time High op gebied van realized capitalization

Het netwerk van Bitcoin heeft voor het eerst sinds de geschiedenis een 'realized capitatlization' van 100 miljard dollar bereikt.

De data-aggregator Coinmetrics heeft deze mijlpaal van Bitcoin geconstateerd. Volgens het bedrijf is dit een bullish signaal voor de grootste cryptocurrency van dit moment.

Wat is een realized capitalization?

De normale marktwaarde wordt berekend aan de hand van het aantal Bitcoins dat in de markt is, vermenigvuldigd met de prijs per Bitcoin van dat moment. Het aantal Bitcoins dat in totaal gemined is, is hetzelfde aantal dat in de markt aanwezig is.

De realized capitalization, ofwel gerealiseerde marktwaarde, kijkt niet naar alle Bitcoins die ooit gemined zijn, maar naar de Bitcoins die omgaan in de transacties. Dit zijn de Bitcoins die door de blockchain heengaan.

Door deze variabele te pakken en in een formule te stoppen, schat je de dollarwaarde dat betaald wordt voor de Bitcoin dat in circulatie is. In het Engels noemen ze dit een 'on-chain volume-weighted average price' van Bitcoin.

Het aantal Bitcoins dat verhandeld wordt, vermenigvuldigd met de prijs die daarvoor wordt betaald, heeft nu de waarde van 100 miljard dollar bereikt.

De gerealiseerde marktwaarde is een nieuwe all time high voor Bitcoin en komt nadat het recentelijk andere records heeft verbroken. Hiervoor heeft het namelijk nieuwe hoogtes bereikt op het gebied van dagelijks handelsvolume en hash rate.

Sommigen zeggen dat de Bitcoin-dominantie in werkelijkheid rond de 90% ligt in plaats van de gerapporteerde 70% van Coinmarketcap. Dit komt doordat ook zij meer focussen op de liquiditeit en handelsvolume van Bitcoin dan simpelweg de normale marktwaarde aan te houden.

Altcoins hebben het zwaar

Waar Bitcoin record na record verbreekt, hebben de altcoins het nog altijd zwaar. De meeste alternatieve munten hebben grote verliezen geleden ten opzichte van Bitcoin. De Binance Coin is een van de weinige die in waarde wist te stijgen ten opzichte van Bitcoin.

Bronnen: Medium, Cointelegraph