politieauto

18 maanden cel voor frauduleuze ICO

Maksim Zaslavskiy, een computerprogrammeur uit Brooklyn en de eerste Amerikaan die veroordeeld is voor het houden van een frauduleuze initial coin offering, is veroordeeld tot 18 maanden celstraf. 

Dit laat Law360 weten in een rapportage. De zakenman uit Brooklyn krijgt de celstraf opgelegd omdat hij een tweetal ICO’s draaide, waarbij het onderpand – vastgoed en diamanten – in werkelijkheid helemaal niet bestonden. Zaslavskiy erkende zijn schuld in november vorig jaar en zal dus binnenkort achter de tralies verdwijnen.  

Meer dan 1.000 investeerders de klos

Zaslavskiy deed in de ICO voorkomen alsof de ICO zelf werd aangestuurd door vastgoed professionals, ondersteund door diverse vastgoedprojecten. Dit zorgde ervoor dat niet minder dan duizend investeerders, gezamenlijk goed voor ruim 250.000 euro, zich lieten misleiden in de zomer van 2017. De openbaar aanklager van het district New York, Richard T. Donoghue, zegt hierover:

Zaslavskiy heeft een ouderwetse fraude in een nieuw jasje gestoken en dit gedemonstreerd als een ‘state-of-the-art’ oplossing [...] Wij als openbaar aanklagers zullen ons blijven inzetten om dit soort kwesties te onderzoeken en overtreders te vervolgen.  Of het dan om fiat geld of om digitale valuta gaat is dan ook niet relevant.”

Volgens de advocaat van Zaslavskiy, Mildred Whalen, heeft nog aangevoerd bij de rechter dat de gedaagde voornemend was om de gedupeerde investeerders terug te betalen. Dit was naar haar zeggen niet mogelijk omdat PayPal zijn rekeningen had bevroren, vanuit het vermoeden dat betalingen voor de ICO afkomstig waren van gestolen of gefraudeerde creditcards. De rechter was niet onder de indruk, zo blijkt uit de opgelegde celstraf van anderhalf jaar.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.