Longhash

Longhash onderzoek concludeert dat Tether niet de Bitcoinboom heeft veroorzaakt

Crypto analyse website Longhash heeft na eigen onderzoek geconcludeerd dat Tether niet verantwoordelijk kan zijn voor de Bitcoin piek van eind 2017. Longhash concludeert dat Tether toen niet genoeg koopkracht had om eigenhandig de prijs van Bitcoin te manipuleren.

Longhash is een journalistiek data-analyse bedrijf uit Hong Kong die de crypto industrie via infographics en grafieken informeert. Longhash concludeert dat Tether niet genoeg koopkracht had eind 2017 en daarom niet eigenhandig de Bitcoin boom kan hebben veroorzaakt. Longhash gaat een stap verder en zegt dat Tether wel degelijk de macht had om te manipuleren, maar dat Tether dat alleen had kunnen doen tijdens een dalende markt.

Longhashs onderzoek is een antwoord op academisch onderzoek dat als bewijs wordt geleverd in een rechtszaak tegen Tether. In dat onderzoek tonen professor John Griffin en dr.Shams aan dat één Tether whale verantwoordelijk is voor het starten van de Bitcoinboom.

Het Longhash onderzoek lijkt zich vooral te focussen op het onderuithalen van het onderzoek door Griffin en Shams. Longhash levert geen eigen statistisch bewijs voor hun conclusies. Sterker nog, Longhash kan het kernpunt uit het onderzoek van Griffin en Shams niet ontkrachten: dat het massaal uitgeven van Tethers de boom heeft ingezet.

Als je naar de onderstaande grafiek kijk zie je de koopkracht van Tether onderaan en de prijs van Bitcoin bovenaan. De vier rode markeringen laten duidelijk zien dat het uitbrengen van Tether wel degelijk leidt tot een stijging in Bitcoin.

Image
Tether manipulatie

Wie is Longhash?

Longhash is niet een transparant bedrijf. Ze leveren journalistiek onderzoek over crypto en blockchain. Maar de vraag is of het echt onderzoek is: ieder stuk wordt ondertekend met Longhash en niet door een onderzoeker of journalist. Op deze is de geloofwaardigheid van het onderzoek, en de onderzoekers, niet te toetsen. Het is niet duidelijk waar Longhash hun inkomsten vandaan haalt. Wie heeft voor dit onderzoek betaald?


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!