Bitcoin toekomst

Waarom is Bitcoin een aantrekkelijke investering voor grote bedrijven?

Met het aannemen van Bitcoins (BTC) als betaalmiddel voor 2 pizza's was een lokale pizzeria het eerste bedrijf wat cryptocurrency accepteerde. Dit was in 2010. In februari 2021 kwam het grote nieuws dat Tesla een deel van de bedrijfsreserves in bitcoin gaat investeren. Bovendien kun je vanaf heden je nieuwe Tesla ook met bitcoin afrekenen. Van 2 pizza's voor 10.000 bitcoin naar de investering van een slordige miljard dollar van Tesla; het kan verkeren. De groeiende belangstelling vanuit het bedrijfsleven voor cryptovaluta doet echter vermoeden dat we niet opnieuw 10 jaar hoeven te wachten op opmerkelijke investeringen in Bitcoin (BTC). 

Bedrijven hebben, als alles tenminste in orde is, reservekapitaal. Dit is vermogen wat niet in de dagelijkse geldstroom meegaat. Het wordt opgespaard en kan geïnvesteerd worden. Grote bedrijven moeten om een gezonde financiële huishouding te behouden, kiezen voor verschillende fiat voor deze reserves. Dit zijn het liefst vormen die waardevast zijn en ook in waarde toenemen. De reserves kunnen valuta zijn of goud, Tesla koos dit keer voor bitcoin. Tesla is met deze keuze geen uitzondering, maar een trendsetter. Deze trend zou wel eens de gamechanger voor crypto en het bedrijfsleven kunnen worden in 2021. In dit artikel leggen we je precies uit waarom investeren in Bitcoin aantrekkelijk is voor grote bedrijven, juist in deze tijd.

Foto header:  Momentum Fotograh/Shutterstock.com

Bekijk snel

Welke bedrijven zijn al om voor team Bitcoin - De stand van zaken

Hoewel de investering van Tesla in bitcoin groot nieuws was, is Tesla op dit moment niet het bedrijf met de meeste bitcoin. Deze eer gaat naar MicroStrategy. De gigant in mobiele software heeft maar liefst 90.000 coins in de pocket, of beter gezegd, de wallet. CEO Michael Saylor is net als Tesla boss Elon Musk overtuigd van de mogelijkheden van de cryptomunt. Saylor voorziet dat 2021 het jaar wordt waarin de munt algemeen geaccepteerd gaat worden als betaalmiddel. Dit wordt het jaar waarop grote bedrijven gaan instappen in de voortdenderende crypto trein op weg naar ongekende hoogtes. In augustus 2020 kocht MicroStrategy zelf voor het eerst voor 250 miljoen dollar aan bitcoin. MicroStrategy is als bedrijf zo'n 1.2 miljard dollar waard. Het liet met de aankoop zien het volste vertrouwen te hebben in de mogelijkheden van de cryptomunt.

Tot nu toe lijken de voorspellingen van Michael Saylor uit te komen. In februari kwam het nieuws dat Tesla ruim 1 miljard van zijn vermogen in bitcoin gaat investeren. Naast Tesla heeft ook betaalfaciliteit Square een deel van hun reservekapitaal al in bitcoin omgezet. In totaal hebben grote bedrijven op dit moment gezamenlijk 1.3 miljoen aan bitcoin in hun bezit. De meter loopt ondertussen gestaag door met aankondigingen en geruchten over bedrijven die belangstelling tonen en/of daadwerkelijk gaan investeren.

Image
Toekomst Bitcoin
Primakov/Shutterstock.com

“Time is on my side”- Waarom is dit het moment voor bedrijven om in bitcoin te investeren?

“Time is on my side;” dit oude nummer van de Rolling Stones zijn ware woorden voor de bitcoin. Alle omstandigheden en ontwikkelingen rondom de munt zorgen ervoor dat bitcoin op dit moment het ideale product is om in te investeren. Waarom juist nu is wellicht je vraag.

Acceptatie

Bitcoin heeft langzaamaan een positie in de financiële wereld ingenomen waar niemand meer omheen kan. Begonnen als experiment, met weliswaar af en toe een wat schimmig imago van grote waardeschommelingen en crimineel geld, neemt nu de geloofwaardigheid en stabiliteit van de bitcoin alleen maar toe. Aanvankelijk keek men vanuit Wall Street zeer sceptisch naar de ontwikkelingen rond de digitale munt. De grote Wall Street goeroe Warren Buffett liet zich herhaaldelijk negatief uit over crypto valuta. Maar ook bij de gevestigde orde van Wall Street begint de wind te draaien. Onder druk van de groeiende behoefte van investeerders worden ook hier de bitcoin en andere coins toegankelijk voor handels- en beleggingsmogelijkheden. De bank JP Morgan is de mogelijkheden met bitcoin verder aan het onderzoeken. Op dit moment heeft de bank nog niet de mogelijkheid direct te investeren in bitcoin, maar wel via een netwerk van een aantal bedrijven. Dit zijn bedrijven die zelf wel in bitcoin investeren en handelen, zoals MicroStrategy.

Op Wall Street, maar ook voor de consument, wordt de cryptocurrency en de blockchain technologie steeds toegankelijker. Mastercard is bezig met het ontwikkelen van een wallet. PayPal en Square waren hierin al voorgegaan. De Bank of New York, een van de oudste banken van Amerika, wil crypto currency gaan accepteren als ieder “normaal” betaalmiddel. De bitcoin wordt dus steeds praktischer bruikbaar binnen de bestaande financiële infrastructuur. Dat maakt het aantrekkelijker voor bedrijven om in de munt te investeren.

Regulering

Overheden beginnen nu ook plaats in te ruimen voor de digitale valuta binnen hun systeem. Totale regulatie zou zijn als je bij de kassa kan betalen met je bitcoin of je hiermee bijvoorbeeld je voertuigbelasting kan betalen. Voor dat dit wereldwijd mogelijk is, zal er nog veel moeten veranderen. Maar de intentie is zeer zeker aanwezig.

Miami is hierin een goed voorbeeld. De burgemeester wil hier bitcoin als betaalmiddel in het systeem invoeren. Je kunt dus straks je gemeentebelasting in cryptovaluta voldoen en ambtenaren krijgen in bitcoin uitbetaald. Verder zijn bankenstaten Zwitserland en Liechtenstein ook de mogelijkheden aan het onderzoeken om de bitcoin zoveel mogelijk te reguleren in hun binnenlandse systemen. Dit vertrouwen van overheden is heel belangrijk om bedrijven over de drempel te helpen om te investeren in crypto.

De Bitcoin: nu waardevast én nog steeds met een groot groeipotentieel

De bitcoin wordt dus steeds makkelijker bruikbaar en toepasbaar in het betaalverkeer. Maar er zijn nog een aantal zaken die 2021 het moment maken om voor grote bedrijven in de cryptomunt te investeren. De bitcoin is namelijk inmiddels behoorlijk waardevast en bewijst keer op keer nog steeds groeipotentie te hebben. Bitcoin heeft als munt een goede stabiliteit bereikt. Zeker, de munt is na zijn creatie in 2009 verschillende keren onderuit gegaan. Het laatste dieptepunt was in maart 2020, toen de waarde zakte naar om en nabij 6000 dollar. Sindsdien zit de munt echter in de lift en dit lijkt voorlopig zo door te gaan. De kans dat je vermogen totaal verdampt als je een keer met je ogen knippert, wordt steeds kleiner. De waarde van de munt groeit echter ook nog gestaag door. Dit maakt het daarom steeds aantrekkelijker om in deze munt te investeren, zeker voor bedrijven.

Cryptocurrency wordt daarom vaak ook als het nieuwe goud beschouwd, maar dan natuurlijk nog veel aantrekkelijker. Goud werd, voordat de bitcoin er was, een middel voor bedrijven om reserves in om te zetten. Het is waardevast. Maar zoals je hierboven al kon lezen, is de bitcoin inmiddels ook tot een waardevast product uitgegroeid. Dit maakt het daarom een interessant alternatief voor goud. De reden waarom bedrijven steeds vaker crypto verkiezen boven goud, is dat het op dit moment vele malen lucratiever is. De bitcoin heeft nog steeds veel groeipotentie, waarvan de top nog niet is bereikt.

Image
Bitcoin PayPal
Ink Drop/Shutterstock.com

De risico’s worden kleiner en de kansen groter

Zijn er ook problemen en gevaren bij het investeren in bitcoin voor grote bedrijven? Natuurlijk kleven aan het instappen van grote bedrijven in bitcoin ook risico's. Net als dat jij als consument risico loopt, hebben grote bedrijven dat ook. De waarde van een bitcoin blijft niet gegarandeerd stijgen. Tesla liet ook weten hun bezit in bitcoin nauwlettend in de gaten te houden en per kwartaal waar nodig bij te stellen. De onzekerheid in waarde zorgde er in het verleden voor, dat bedrijven hierdoor terughoudend waren om in cryptovaluta te investeren. Maar de tijd heeft geleerd dat de risico’s steeds kleiner worden en de kansen alleen maar groter.

Het wapen tegen het inflatiespook

Lucratief, waardevast en steeds meer geaccepteerd als betaalmiddel: het zijn allemaal redenen waarom juist nu bedrijven in bitcoin zouden moeten stappen. Maar de keuze voor bitcoin komt ook door de huidige omstandigheden in de wereld. De angst voor het inflatiespook doet de interesse om in bitcoin te investeren bij bedrijven toenemen.

Het inflatiespook, die de waarde van valuta langzaam (of ineens) laat verdampen, is een verschijnsel wat economen, CEO’s en handelaren slapeloze nachten of nachtmerries bezorgt.  Zou de bitcoin als een protectiemiddel kunnen dienen voor bedrijven om te voorkomen dat hun reserves verdampen? Niet ondenkbaar, want dit is een van de redenen waarom de bitcoin ooit is bedacht. Na de crisis in 2008 wilde Satoshi Nakamoto, de geheimzinnige bedenker van de bitcoin, een digitale munt creëren die niet aan inflatie onderhevig is. Bitcoin is in een vaste hoeveelheid ontworpen en er kunnen dus geen coins worden bijgemaakt. Dit zorgt ervoor dat de bitcoin niet onderhevig is aan inflatie. Dit in tegenstelling tot de Amerikaanse dollar. Op dit moment draaien de gelddruk machines op volle toeren om een economie in pandemie in beweging te houden. Angst voor het inflatiespook is groeiende. Dit maakt de bitcoin voor bedrijven natuurlijk zeer aantrekkelijk als alternatief voor de dollar.

De groeiende belangstelling voor Bitcoin van consument en concurrent

Doordat consumenten steeds vaker zelf in bitcoin investeren, verwachten ze van bedrijven dat deze ook service op het gebied van cryptovaluta verlenen. De klanten van Mastercard willen ook een wallet aan hun card kunnen koppelen. Ook voor het zaken doen met andere bedrijven of om concurrenten voor te blijven is de bitcoin en blockchain technologie steeds belangrijker geworden. Bitcoin wordt in een rap tempo meer de norm, in plaats van de uitzondering. Een groot bedrijf wat geen bitcoin heeft of blockchain gebruikt, wordt straks hetzelfde als een bedrijf waar je per postduif mee moet communiceren en waar je nog met blokken goud betaalt.

Meer glans met bitcoin

De reden dat investeren in bitcoin voor grote bedrijven steeds belangrijker wordt, is natuurlijk ook een imago kwestie. De bitcoin staat voor de toekomst en innovatie. Wil jij bekend blijven als marktleider in innovatie, dan hoort investeren in bitcoin er eigenlijk gewoon bij. Na de aankondigingen over Tesla werd er al vragend gekeken naar tech giganten zoals Apple (waar het overigens nog opvallend stil blijft op het gebied van bitcoin investeringen). Investeren in bitcoin is vandaag de dag dus ook investeren in je imago als innovator.

Image
Bitcoin Tesla
mundissima/Shutterstock.com

Tesla, MicroStrategy - wie volgt in 2021?

Bedrijven als Tesla en MicroStrategy zijn trendsetters. Het is de vraag wie nu verder zullen volgen. De boot missen is niet leuk, zeker als deze gevuld is met een groot kapitaal. De angst om mis te grijpen in combinatie met de gunstige ontwikkelingen rond bitcoin maken dat veel bedrijven in 2021 zullen kiezen om te gaan investeren. Hoe leuk dit kan uitpakken voor bedrijven, laat de recente investering van Tesla zien. De waarde van bitcoin kreeg een flinke boost toen Tesla het heugelijke nieuws bekend maakte. In enkele dagen na de bekendmaking, behaalde de coin een nieuw hoogtepunt van ruim 45.000 dollar. Musk verdiende daarmee meteen ook flink aan deze investering.

Is e-commerce bedrijf Amazon misschien de volgende die in bitcoin of blockchain technologie gaat investeren? Het bedrijf heeft afgelopen tijd al enkele toepassingen toegevoegd: Amazon Quantum Ledger Database  en Amazon Managed Blockchain. Dit zijn toepassingen gebaseerd op de blockchain technologie, maar nog niet in gedecentraliseerde vorm. Reden waarom kenners de kans groot achten dat Amazon het volgende grote bedrijf is wat in bitcoin gaat investeren, is een recente wisseling van de wacht. CEO Jeff Bezos heeft zich teruggetrokken en Andy Jassy is de nieuwe kapitein op het schip. Jassy staat bekend als een groot bitcoin promotor. Stappen van Amazon in die richting zijn dus verre van ondenkbaar.

Conclusie

Het begon met een met bitcoin betaalde pizza en de vraag is waar het zal eindigen met bedrijven die investeren in bitcoin. 2021 lijkt het moment om te investeren voor grote bedrijven met de groeiende acceptatie, regulering, stabiliteit en potentie van de bitcoin. De angst voor inflatie en om de boot te missen maken dit nog urgenter. De omstandigheden zijn nu ideaal en de toekomstperspectieven nog meer belovend. Dit maakt het ook voor “Jan met de pet en bescheiden wallet”, een interessante ontwikkeling om in de gaten te houden. De investeringen van grote bedrijven of alleen al een aankondigingen hiervan, hebben namelijk een prettig effect op de waarde van de coins in jouw wallet. “Time is on our side” voor de bitcoin en de bitcoin investeerder, groot en klein.

Wat denk jij dat de volgende stappen zijn voor Bitcoin? Deel het in onze AllesOverCrypto Facebookgroep en laten we samen ontdekken wat de toekomst van Bitcoin te bieden heeft.

Hoe koop ik Bitcoin?

Bitcoin kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van BTC.

  1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
  2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
  3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
  4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
  5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
  6. Zoek BTC op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
  7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in BTC. 
  8. Gefeliciteerd! Je hebt BTC gekocht!
    Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.