Elon Musk lachend op de foto

Elon Musk noemt Bitcoin beter dan normaal papiergeld

Niemand minder dan Elon Musk, de oprichter en CEO van Tesla en SpaceX heeft publiekelijk zijn liefde verklaard voor Bitcoin. In een podcast interview gaf hij aan dat hij het beter vindt dan conventioneel geld

Het interview vond plaats op 19 februari 2019. Hierin deed beleggingsonderneming ARK Invest een interview met de succesvolle zakenman. Elon musk vertelt onder andere over zijn visie op de toekomst van bedrijven. Toen hem gevraagd werd naar zijn gedachtes over cryptocurrency's reageerde hij meer dan lovend: "Ik denk dat de structuur van Bitcoin behoorlijk briljant is." Daarna voegde hij hier nog aan toe: "Cryptocurrency omzeilt valutacontroles...Papiergeld gaat weg en crypto is een veel betere manier om waarde over te dragen dan een stuk papier, dat is zeker."

Echter was het niet een en al hosanna bij Elon Musk, want zijn eigen bedrijven maken bijvoorbeeld nog geen gebruik van blockchaintechnologie. Toen hier naar gevraagd werd, gaf hij aan dat er nog wat obstakels in de industrie zijn die hem ervan weerhouden om er met zijn bedrijven meer betrokken bij te raken. Zo gaf hij aan dat Bitcoin rekenkundig "energie-intensief" is. Als je kijkt naar zijn bedrijf Tesla, dat zich vooral focust op duurzaam rijden, dan is het logisch dat een energie-slurper als Bitcoin daar niet goed bij past.

Het is zeker niet de eerste keer dat we Elon Musk positief over crypto horen. In oktober vorig jaar kwam er opeens een mysterieuze tweet tevoorschijn waarin hij spreekt over het kopen van Bitcoin. Ook wordt de meme-cryptocurrency Dogecoin veel met hem in verband gebracht en heeft hij hier ook al eens over getweet. 

Luister hier naar het volledige interview (aanrader).